صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۲ - ۱۳ آبان ۱۳۹۹

آیا امکان تخلف در انتخابات آمریکا وجود دارد؟

انتخابات امروز ریاست‌ جمهوری آمریکا مانند انتخابات‌های گذشته بی‌تخلف سیستماتیک نخواهد بود.
کد خبر : 527878

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، انتخابات ریاست‌ جمهوری آمریکا که امروز اصلی‌ترین مرحله آن برگزار می‌شود، مانند انتخابات‌های گذشته، ازجمله انتخابات سال 2016 میلادی بی‌تخلف سیستماتیک نخواهد بود. 


وکلای انتخاباتی، کنوانسیون‌های درون‌حزبی، سوپردلیگیت‌ها (نمایندگان ویژه) و... کلید‌واژه‌هایی است که این روزها از سوی سران احزاب دموکرات و جمهوری‌خواه بسیار کاربرد دارند و می‌توانند با استناد به آن‌ها مانع از پیروزی مطلق نامزد رقیب شوند و پیروزی را به شکست تبدیل کنند. به‌عنوان نمونه در رقابت‌های انتخابات ریاست‌ جمهوری سال ۲۰۱۶ میلادی هیلاری کلینتون با کسب ۳ میلیون رأی بیشتر از دونالد ترامپ، با استناد به ساختار «کالج الکترال» از راهیابی به کاخ سفید بازماند.



مناظره کلینتون و ترامپ در انتخابات 2016


ساختار انتخابات آمریکا بر مبنای رأی هر شهروند آمریکایی نیست، بلکه هر ایالت طبق جمعیت، وسعت و... دارای رأی الکترال مشخصی است. به‌عنوان نمونه ایالت کالیفرنیا ۵۵ امتیاز الکترال دارد، در حالی که ایالتی مانند نیومکزیکو تنها دارای پنج امتیاز الکترال است.




بیشتر بخوانید:


قوانین انتخابات آمریکا؛ از رأی‌های مردمی تا رأی الکترال




نکته قابل توجه اینکه اگر در ایالتی خاص یکی از نامزدها در دور نهایی رقابت‌های انتخابات ریاست‌ جمهوری ۴۹ درصد آرا را کسب کند و نفر مقابل ۵۱ درصد آرا را به خود اختصاص دهد، کل امتیاز الکترال آن ایالت به سبد نامزد پیروز ریخته می‌شود! یعنی آرای مخالف نه‌تنها جایگاهی ندارند، بلکه همگی به نفع نامزد پیروز از بین خواهند رفت.



بیشتر آمریکایی‌ها در دو دهه اخیر ساختار کالج الکترال را ناعادلانه دانسته و بر لزوم اصلاح آن تأکید کرده‌اند. 



البته مصادیق تقلب سیستماتیک در انتخابات آمریکا به این مورد ختم نمی‌شود؛ در انتخابات درون‌حزبی دموکرات‌ها در سال ۲۰۱۶ سران این حزب مانع ثبت‌نام اولیه ۳ میلیون نفر از افراد فقیر در ایالت نیویورک در پروسه رأی‌گیری داخلی این ایالت شدند. بیشتر تحلیلگران معتقد بودند اگر از رأی‌دهی این ۳ میلیون نفر جلوگیری نمی‌شد، قطعاً «برنی سندرز» می‌توانست هیلاری کلینتون را در ایالت حساس و سرنوشت‌ساز نیویورک شکست دهد و راهی مرحله نهایی رقابت‌های انتخابات ریاست‌ جمهوری ۲۰۱۶ شود.  


«سه‌شنبه بزرگ» آمریکایی‌ها فرارسیده است، ولی چند ساعت پیش از برگزاری انتخابات «پت بوتیجیج» و «کلوبچار» دو نامزد مطرح حزب دموکرات بنا بر اصرار و توصیه سران حزب از حضور در انتخابات کناره‌گیری کردند و از طرفداران خود خواستند به بایدن رأی دهند.


انتخابات درون‌حزبی دموکرات‌ها را می‌توان مصداق عینی خدعه نظام‌مندی دانست که سران این حزب برای تحقق شکست سندرز در انتخابات طراحی کرده‌اند. چندی پیش باراک اوباما، رئیس‌جمهور سابق آمریکا اعلام کرده بود اگر سندرز در رقابت‌های انتخابات درون‌حزبی دموکرات‌ها در مسیر پیروزی قرار بگیرد، به هر نحو ممکن مانع پیروزی نهایی وی در این رقابت‌ها خواهد شد.



برنی سندرز


انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ را می‌توان نماد دموکراسی نابود‌شده دانست که در آن رأی مردم در مسیر تحقق خواسته صاحبان اصلی قدرت در آمریکا ذبح می‌شود.


انتهای پیام/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر