صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۴۳ - ۱۴ آبان ۱۳۹۹
در تحقیق دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی انجام شد؛

بررسی به‌کار‌گیری مهاربند‌های ضربدری برای بهبود عملکرد لرزه‌ای سازه‌های بتن مسلح

دانشجوی مقطع كارشناسی‌ ارشد رشته عمران گرایش سازه در تحقیق پایان‌نامه‌ای خود به‌کار‌گیری مهاربند‌های ضربدری با مصالح آلیاژ حافظه‌دار شکلی در بهبود عملکرد لرزه‌ای سازه‌های بتن مسلح را بررسی کرد.
کد خبر : 527714

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا، مرداد سال جاری فاطمه‌زهرا باقری‌پور دانشجوی مقطع كارشناسی‌ ارشد رشته عمران - سازه دانشگاه آزاد اسلامی مهدیشهر از پايان‌نامه خود با عنوان «بررسی به‌کار‌گیری مهاربند‌های ضربدری با مصالح آلیاژ حافظه‌دار شکلی در بهبود عملکرد لرزه‌ای سازه‌های بتن مسلح» با مرتبه علمی خوب دفاع كرد.


حمید بیرقی به‌عنوان استاد راهنما، علیرضا مرتضایی و علی همتی به‌عنوان استادان داور در جلسه دفاع از این پايان‌نامه حضور داشتند.


 مقاله مربوط به پایان‌نامه فاطمه‌زهرا باقری‌پور در کنفرانس بین‌المللی عمران، سازه و زلزله پذیرفته و گواهینامه آن صادر شد.


باقری‌پور در تشریح چکیده پایان‌نامه مقطع كارشناسی‌ ارشد خود با‌ عنوان «بررسی واقع‌گرایی یا آرمان‌گرایی سیاست جنایی تقنینی ایران» به خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: هدف من در این پژوهش آن است که برای کاهش تغییر شکل ماندگار در سازه، برش پایه و دریفت پسماند سازه در ساختمان‌های بتنی پس از وقوع زلزله و نبود امکان بهره‌برداری از آنها با بادبند فلزی معمولی، مهاربند BRB و مهاربندهای BRB و آلیاژ حافظه‌دار شکلی SMA از مقاوم‌سازی سازه که مهم‌ترین ویژگی آنها حافظه‌دار بودن و خاصیت سوپرالاستیک و میرایی بالاست، استفاده کنم.


آلیاژ حافظه‌دار چه خاصیتی در بهبود عملکرد لرزه‌ای سازه‌های بتن مسلح دارد؟


وی با قدردانی از حمید بیرقی به‌عنوان استاد راهنما اضافه کرد: این پژوهش از نوع کاربردی و مطالعات مدل‌سازی بوده و در آن از قاب‌های 2، 4 و 6 طبقه استفاده شده که با استفاده از نرم‌افزار 2000ETABS مدل‌سازی و توسط نرم‌افزار آباکوس تحت سه شتاب‌نگاشت حاصل از زلزله‌های کوبه، طبس و آل سنترو مورد تحلیل و ارزیابی قرار گرفته  است.


به گفته دانش‌آموخته كارشناسی‌ارشد رشته عمران - سازه، خاصیت این آلیاژ آن است که از حالت ارتجاعی وارد مرحله غیرارتجاعی می‌شود و بعد از باربرداری دوباره به حالت اولیه برمی‌گردد و موجب افزایش تغییر شکل و جذب انرژی بیشتر نیز خواهد شد.


باقری‌پور افزود: آلیاژ حافظه‌دار شکلی موجب کاهش برش پایه و تغییر مکان جانبی نیز می‌شود؛ در این پژوهش مشاهده شد که حداکثر دریفت در حالت SMA حدود 3.8 سانتی‌متر و در حالت بدون SMA و ضربدری چهار سانتی‌متر است؛ اما در ساختمان چهار و 6 طبقه افزایش دریفت را در طبقات بالاتر از دو طبقه شاهد بودیم.


وی ادامه داد: از سوی دیگر شاهد مقاوم‌سازی آلیاژ حافظه‌دار شکلی با بادبند ضربدری در 6 طبقه برش پایه 17 هزار نیوتن، در دو و چهار طبقه 17 هزار و 800 نیوتن، در حالت BRB (دو و چهار طبقه) 16 هزار نیوتن، در 6 طبقه حدود 20 هزار نیوتن، در حالت SMA ساختمان دو طبقه 15 هزار و 800 نیوتن و چهار و 6 طبقه 13 هزار و 800 نیوتن بودیم.


دانش‌آموخته كارشناسی‌ارشد رشته عمران - سازه متذکر شد: بنابراین به این نتیجه رسیدیم که در طبقات دو و چهار در حالت بدون َSMA مقدار برش پایه کمتر از حالت 6 طبقه بوده و از سوی دیگر مقدار برش پایه در حالت بدون  SMA بیش از حالت با  SMA است.


باقری‌پور توضیح داد: استفاده از SMA موجب کاهش تغییر شکل ماندگار، تنش در سازه و دریفت پسماند سازه شده و افزایش استهلاک انرژی را به دنبال داشته است. استفاده از مهاربند BRB با SMA نیز عملکرد بهتری به‌دنبال دارد.


انتهای پیام/4078/4062/


انتهای پیام/

برچسب ها: پایان نامه
ارسال نظر