صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۰۲ - ۱۱ آبان ۱۳۹۹

همه آنچه باید درباره رأی الکترال بدانید

مجمع گزینندگان یا الکترال کالج با داشتن 538 رأی در واقع یک مرحله قبل از پایان روند طولانی انتخابات ریاست جمهوری در ایالات‌متحده آمریکا محسوب می‌شود.
کد خبر : 527433

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا دارای دو مرحله است. در مرحله اول واجدین شرایط در روز انتخابات رأی خود را به صندوق می‌ریزند تا پس از شمارش آرا نامزد پیروز در این مرحله مشخص شود. اما این پایان کار نیست در مرحله دوم اعضاء مجمع گزینندگان یا الکترال کالج (Electoral college) که تعدادشان 538 نفر است باید یکی از نامزدهای انتخابات را به‌عنوان رئیس‌جمهور انتخاب کنند. این مجمع معاون اول رئیس‌جمهور را نیز انتخاب می‌کند.


نامزد پیروز باید حداقل 270 رأی الکترال بدست آورد


با این تفاسیر ممکن است مردم در روز انتخابات فردی را به رئیس‌جمهوری انتخاب کنند که بعداً به‌وسیله مجمع از این سمت محروم بماند و رقیب وی به جایش سکان کاخ سفید را به دست بگیرد.



این روند پنج بار در تاریخ ایالات‌متحده در سال‌های 1824، 1876، 1888، 2000 و 2016 به وقوع پیوست. در آخرین بار دونالد ترامپ که 3 میلیون رأی کمتر از رقیبش هیلاری کلینتون در کیسه داشت در نهایت با رأی الکترال توانست به ریاست جمهوری برسد.




بیشتر بخوانید:


نتیجه آخرین نظرسنجی انتخابات ۲۰۲۰ به تفکیک ایالت‌ها




هر نامزدی که بخواهد برنده میدان انتخابات ریاست جمهوری شود باید از 538 رأی الکترال حداقل 270 رأی را به خود اختصاص دهد. اینجا است که سختی دومرحله‌ای بودن انتخابات رخ می‌نماید. دشواری کار اینجاست که رأی مردمی که همان رأی روز انتخابات است تعیین‌کننده نیست و رأی الکترال است که رئیس‌جمهور را مشخص می‌کند. رؤسای جمهوری که نتوانسته باشند 50 درصد رأی مردمی را به خود اختصاص دهند و با رأی الکترال به کاخ سفید راه یابند را روسای جمهور اقلیت می‌نامند ازجمله دونالد ترامپ در سال 2016 و جورج دبلیو بوش در سال 2000. اوضاع نمایندگان مین و نبراسکا متفاوت است به این صورت که هر فردی که رأی مردمی بیشتری در ایالت به دست آورده باشد به‌صورت خودکار رأی الکترال این دو ایالت را هم به خود اختصاص می‌دهد.


هر رأی الکترال درواقع نماینده ۶۷۰ هزار آمریکایی است. امسال الکترال‌ها رأی خود را در روز 24 آذر علنی می‌کنند در همان روز این آرا به واشنگتن ارسال می‌شوند تا نتیجه نهایی روز سی‌ام دی‌ماه مصادف با بیستم ژانویه اعلام شود.


الکترال کالج مجبور به تبعیت از رأی مردمی نیست


باید گفت که قانون اساسی این کشور اعضاء الکترال کالج را مجبور به تبعیت از رأی مردمی نمی‌کند هرچند دادگاه عالی آمریکا رأی به تبعیت الکترال‌ها از آرای مردمی داده است.


مطابق با قانون اساس آمریکا تعداد اعضای الکترال کالج در هر ایالت برابر با تعداد نمایندگان آن ایالت در مجلس نمایندگان بعلاوه تعداد سناتورهای همان ایالت است. تگزاس، کالیفرنیا و نیویورک که جمعیت بیشتری نسبت به دیگر ایالات در این کشور دارند هم در مرحله رأی مردمی هم در مرحله الکترال برترند. کالیفرنیا با 55 و تگزاس با 38 رأی الکترال در مرحله دوم بسیار مهم جلوه می‌کنند.



اعضای الکترال کالج مستقیماً به‌وسیله مردم هر ایالت و به توصیه احزاب انتخاب می‌شوند. این افراد نباید دارای سمت فدرالی یا عضو کنگره باشند. منظور از کنگره همان مجلس نمایندگان بعلاوه سنا است. تعداد نمایندگان سنا برای همه ایالت‌ها یکسان است که 2 نفر است اما تعداد نمایندگان مجلس نمایندگان بر اساس جمعیت هر ایالت متفاوت است. در اینجا قانون‌گذار با مساوی کردن تعداد سناتورها در همه ایالات به ایالت‌های کم‌جمعیت کمک کرده است که در گردونه مبارزات انتخاباتی باقی بمانند.


حال اگر نامزدهای انتخابات از الکترال کالج رأی مساوی بگیرند وظیفه تعیین رئیس‌جمهور به مجلس نمایندگان داده می‌شود که در این صورت هر ایالت بدون توجه به جمعیت دارای یک رأی خواهد بود. اگر در این مرحله هم مجلس نمایندگان به دو نامزد رأی مساوی دهد این سناست که با تعیین معاون رئیس‌جمهور وی را به‌صورت خودکار جانشین رئیس‌جمهور معرفی می‌کند.


انتهای پیام/4155/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر