تهران و شهرهای قرمز کرونایی تعطیل شوند یا نه ؟
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا با تصویب ستاد ملی مبارزه با کرونا از روز چهارشنبه به مدت ۱۰ روز محدودیتهای شغلی جدیدی در مراکز ۲۵ استان و ۴۶ شهرستان کشور اعمال خواهد شد. این محدودیتها قرار است در مراکز استانها گروههای شغلی سه و چهار را در برگیرد و در ۴۶ شهرستان شامل محدودیتهای گروه شغلی ۲ و ۳ و ۴ شود.
شهرستانها و گروههای شغلی که شامل تعطیلی میشوند
علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا روز شنبه دهم آبان ماه جزئیاتی از این مقررات و اسامی شهرستانهایی که مشمول مقررات کرونایی شدند را تشریح کرد. به گزارش «ایسنا» رئیسی گفت: هفته گذشته ۴۳ شهرستان در وضعیت بحرانی بودند که در گروههای شغلی دو، سه و چهار محدودیت ایجاد شده بود. این محدودیتها به مدت یک هفته دیگر در این شهرستانها تمدید شد.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: محدودیتهای شغلی جدید نیز در مشاغل گروه ۳و ۴ در مرکز ۲۵ استان اعمال میشود. رئیسی تاکید کرد: با حساب ۴۳ شهرستان قبلی، ۴۶ شهرستان هم تازه اضافه شده و در مجموع ۸۹ شهرستان کشور در محدودیتهای اعلام شده خواهند بود و ۲۵ مرکز استان نیز شامل محدودیت گروه ۳ و ۴ خواهند شد و بسته به وضعیت شهرستان و استان ممکن است محدودیتها تمدید شود.
به گفته علیرضا رئیسی، البرز، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، فارس، خوزستان، کردستان، اصفهان، قم، مرکزی، خراسان جنوبی، اردبیل، بوشهر، کرمانشاه، هرمزگان، یزد، لرستان، خراسان شمالی، ایلام، چهارمحال و بختیاری، همدان، زنجان، سمنان، کرمان و تهران مراکز استانهایی هستند که از روز چهارشنبه به مدت ۱۰ روز با محدودیتهای کرونایی مواجه خواهند شد که بنا برشرایط قابل تمدید خواهند بود. به گزارش «ایرنا» رئیسی همچنین اسامی ۴۶ شهرستان جدید را که مقررات و محدودیتهای سختگیرانه در ردههای شغلی دو و سه و چهار برای آنها در نظر گرفته شده است اعلام کرد.
رئیسی افزود: هفته گذشته ۴۳ شهرستان به علت قرار گرفتن در وضعیت بحرانی، در گروههای شغلی دو و سه و چهار با محدودیت مواجه شدند که برای یک هفته دیگر این محدودیتها تمدید شد. همچنین با توجه به اینکه الگوی بیماری در استان تهران و البرز شبیه یکدیگر است، مقرر شد مصوباتی که برای استان تهران تصویب میشود، همان مصوبات در استان البرز نیز اجرایی شود.
شورای شهر تهران در چنبره کرونا
محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران هم امروز ( یکشنبه یازدهم آبان ماه) در شروع جلسه دویست و چهل و ششم علنی شورای شهر تهران گفت: تعطیلی حداقل دو هفتهای تهران و کلانشهرها را باید انجام دهیم وگرنه باید منتظر عواقب بدی باشیم.
این در حالی است که چند نفر از اعضای شورای شهر (محمد علیخانی، علی اعطا، زهرا نژادبهرام، مجید فراهانی، صدراعظم نوری و شهربانو امانی) و همچنین ۲۳۰۰ نفر از کارکنان شهرداری هم به این ویروس مبتلا شدهاند.
بعد از پیشنهادات شورای شهر مبنی بر تعطیلی دوهفتهای تهران، رئیس کمیته سلامت مجمع نمایندگان استان تهران اعلام کرد: تمامی اعضا در نشستی که برگزار شد، در اتخاذ تصمیمات فوری مانند تعطیلی دوهفتهای استان تهران با درنظر گرفته همه ملاحظات تأکید کردند.
اعلام آمادگی مجمع نمایندگان استان تهران برای همکاری با دولت و شورای شهر
روحالامینی رئیس کمیته سلامت مجمع نمایندگان استان تهران به نمایندگی از چهل نماینده استان تهران ضمن گلایهمندی نسبت به عدم استفاده از ظرفیت نمایندگان و مجلس در این جنگ تمامعیار بر پشتیبانی تمامقد از ارکان ستاد کرونای شهر تهران تأکید کرد و گفت: جدا از تفاوت در نگاههای سیاسی با شورای شهر و دولت، مجمع نمایندگان استان تهران تمامقد در کنار و پشتیبان ارکان ستاد عملیات کرونا قرار دارند.
در نشستی که برگزار شد، بر اتخاذ تصمیمات قاطعانه فوری مانند تعطیلی دوهفتهای استان تهران با درنظر گرفتن ملاحظات اقتصادی، اجتماعی و امنیتی آن تأکید شده و اعلام کردند تنها راه قطع زنجیره و بازسازی توان مدافعان سلامت و امکانات بهداشتی و درمانی شهر تهران را این موضوع دانستند. در این جلسه مقرر شد رایزنیهای لازم جهت تحقق فوری موضوع برای جلوگیری از افزایش فاجعه از دست دادن هموطنان انجام شود و به جهت اهمیت موضوع، پیشگیری و توجه به بهداشت مقرر شد پیگیریهای لازم برای دراختیار قرار دادن اقلامی مانند ماسک رایگان و کمکرسانی محله به محله با استفاده از ظرفیت نیروهای جهادی، نیروهای انتظامی و بسیج اجرایی شود.
اقبال شاکری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی امروز در اینباره گفت: ستاد عملیاتی مبارزه با کرونای استان تهران مرکب از شورای شهر، شهرداری، نیروی انتظامی، دانشگاه علوم پزشکی، استانداری و فرمانداری و رئیس ستاد کرونای استان تهران تشکیل شده است.
وی ادامه داد: قرار است هفتهای یکبار این ستاد جلسه تشکیل دهد و موضوعات را بررسی کنیم.
وی در پاسخ به این پرسش که اعلام شده امکان دارد تهران دوهفته تعطیل شود، گفت: در حال مذاکره هستیم. اگر قرار است تهران تعطیل شود باید راهکارهای آن درنظر گرفته شود، اما در هر صورت باید جلوی انتقال این ویروس گرفته شود و زنجیره را قطع کنیم.
شاکری در پاسخ به این پرسش که آیا دولتیها با این پیشنهاد موافق هستند، گفت: قبلا که این پیشنهاد مطرح شد، دولتیها مخالف بودند و هنوز هم کار به جایی نرسیده است. البته آقای زالی رئیس ستاد مبارزه با کرونای استان تهران چندین بار این موضوع را مطرح کرده است، اما مورد قبول نبوده است.
موافقان و مخالفان تعطیلی تهران
در همین حال علیرضا صفری روزنامه نگار در میزان نوشت: برخی اعتقاد و اصرار بر تعطیلی تهران دارند، این بخش از مسئولین دلایل خاص خود را دارند و مدتها است تأکید میکنند تهران باید تا دو هفته به طور کامل تعطیل شود تا بتوان از گسترش ویروس کرونا جلوگیری کرد.البته تعطیلی شهر تهران به طور کامل تبعات خاص خود را دارد و به این سادگی نیست.
به غیر از چین، تاکنون کشوری به خاطر ویروس کرونا پایتخت خود را به مدت دو هفته تعطیل کامل نکرده است. چین در همان روزهای آغازین گسترش ویروس کرونا با قرنطینه کامل استان ووهان توانست از شیوع این بیماری به اندازه بسیاری زیادی به دیگر شهرها و استانهای کشور جلوگیری کند.
اما مسئولین ایران از همان ابتدای ورود ویروس به کشور، اعتقادی به قرنطینه نداشتند و آن را رد میکردند. استدلال آنها هم این بود که اعمال قرنطینه منسوخ شده و به دوران جنگ جهانی اول و دوم باز میگردد و اکنون نیازی به قرنطینه نیست.
اما مخالفان تعطیلی تهران چه کسانی هستند؟ دولتمردان و مسئولین اجرایی کشور با بهره بردن از روش تعطیلی شهر مخالفند و آن را کارساز و تأثیر گذار نمیدانند.دلایل آنها هم به مسائل اقتصادی، معیشتی و امنیتی باز میگردد.
دولت اعتقاد دارد که با تعطیلی دو هفتهای تهران، اقتصاد کشور ضربه میخورد و مردم نیز در شرایط سختتری قرار میگیرند و در کنار آن مسائل امنیتی نیز احتمال وقوع دارد.
هر دو طرف، یعنی مخالفین تعطیلی و موافقین تعطیلی تهران، استدلال و منطق خود را دارند و که در جای خود هر یک بجا است، اما در این میان مسئله مهمتر حفظ جان مردم است که با پیشروی سریع ویروس هر لحظه به نقطه حساس نزدیکتر میشود، تا جایی که اکنون در هر کوچه و خیابانی میتوان پارچه نوشتههای تسلیت به خانوادهای را دید که تا پیش از این، کمتر به چشم میخورد.
تلفات بیماری کرونا رو به افزایش است، این مسئله شوخی بردار نیست و نمیتوان برای آن تصمیمات بدون تأثیر گرفت.
در هر صورت اگر قرار بر اتخاذ چنین تصمیمی است، تا دیر نشده ساز و کار را باید آماده کرده و آن را به فردا نینداخت.
انتهای پیام/4104/
انتهای پیام/