احتمال بروز جنگ داخلی در آمریکا وجود دارد
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا از اسپوتنیک، درحالیکه مقامها و رسانههای آمریکایی طی هفتههای اخیر از تدارک نیروهای گارد ملی در چند ایالت برای مقابله با شورشهای پس از انتخابات ریاست جمهوری سوم نوامبر (۱۳ آبان) خبر دادهاند، یک تحلیلگر غربی درباره احتمال جنگ داخلی در این کشور به خاطر تلنبار شدن مشکلات ذاتی و اختلال سیستمی در ایالاتمتحده هشدار داد.
او در یادداشت خود تصریح میکند: درحالیکه آمریکا در حال ورود به یک انتخابات ریاست جمهوری بسیار داغ است، نگرانیهای زیادی درباره احتمال به خشونت کشیده شدن (در این کشور) وجود دارد. برخی تحلیلگران حتی نگران هستند که ممکن است خشونت تبدیل به یک جنگ داخلی شود.
فینیان کانینگام روزنامهنگار و تحلیلگر اهل ایرلند شمالی تصریح کرد: (وضعیت جاری در آمریکا) یک طوفان کامل است. خصومتهای حزبی در نقطهجوش قرار دارند. دونالد ترامپ رئیسجمهور و حامیان جمهوریخواه او با دیده حقارت به جو بایدن رقیب دموکراتش و همچنین حامیان بهاصطلاح "لیبرال" او نگاه میکنند. طرف مقابل (دموکراتها) هم از ترامپ و پایگاه رأی "رقتبار" او تنفر دارند.
وی ادامه داد: تحریفها در سوء تفاهمات بهروشنی قابلرؤیت است. (بایدن و طرفدارانش) ادعا میکنند که "روح ملت" در مخاطره قرار گرفته است. عجیبترین تحریف این است که ترامپ دارد به پایگاه رأی خود میگوید بایدن، سوسیالیست است و خواهان به راه انداختن یک انقلاب مارکسیستی است. این موضوعات نشان میدهد که آمریکاییها چقدر کماطلاع هستند و این جهالت میتواند چقدر خطرناک باشد. البته اگر واقعاً آمریکاییها یک گزینه واقعی سوسیالیست داشتند که به او رأی دهند، در آن صورت کشورشان شاید راهی برای خروج از وضعیت یک کشور رو به فروپاشی پیدا میکرد.
کانینگام معتقد است: خوب موضوع آتش مربوط به مشروعیت انتخابات هم در میان است. ترامپ همین حالا هم اعتبار صندوقهای آرا را با "متقلبانه" و "فاسدترین" انتخابات خواندن آن تضعیف کرده است درنتیجه اگر او ببازد همانطور که نظرسنجیها نشان میدهد، میلیونها نفر از حامیانش بایدن را بهعنوان رئیسجمهور بعدی نخواهند پذیرفت. ترامپ هم پیشتر تهدید کرده که به انتقال مسالمتآمیز قدرت تن نخواهد داد.
به باور او، اگر ترامپ بتواند یک پیروزی شگفتانگیز کسب کند، میلیونها نفر از دموکراتها مشروعیت او را نخواهند پذیرفت و مدعی میشوند که رئیسجمهور مستقر، آرای پُستی را سرکوب کرد و دست به دیگر انواع سرکوبها زده است. موضوع دیگری که به ابهام کنونی دامن میزند، ابهام درباره نتایج نهایی آرا است. تکمیل روند شمارش آرای پُستی چند روز به طول میانجامد و هر یک از ۵۰ ایالت قوانین متفاوتی در زمینهٔ زمان اتمام شمارش دارند. به همین دلیل محتمل است که هر دو نامزد بهطور همزمان و با استناد به طرق مختلف محاسبه کردن آرا، مدعی پیروزی در انتخابات شوند.
ازنظر این تحلیلگر ایرلندی، آنچه بیش از این موضوعات نگرانکننده است، گزارشها درباره فروش بالای سلاح در ایالاتمتحده است بهطوریکه در سال جاری ۱۷ میلیون قبضه سلاح گرم فروش رفته که این رکورد است. تحلیلگران این موضوع را به خصومتهای ادامهدار چندماهه در خیابانها علیه خشونت پلیس و شلیک به افراد سیاهپوست نسبت میدهند. بار دیگر باید این موضوع را یادآوری کرد که این تنشها دقیقاً با خطوط و تمایلات حزبی همخوانی دارد و طی آن جمهوریخواهان دموکراتها را به تحریک و برانگیختن اعتراضات متهم میکنند.
او ادامه داد: مؤلفه دیگر مرتبط با افزایش فروش سلاح، همهگیری ویروس کرونا است. حامیان ترامپ بهطور خاص معتقد هستند که همهگیری پوششی برای سرکوب آزادیهای مدنی توسط دولت فدرال است. این موضوع سبب شده که شبهنظامیان مسلح خود را برای خیزش آماده کنند. افشای توطئه سیزده عضو یک گروه شبهنظامی برای ربایش و کشتن یک فرماندار دموکرات، نماد متعارف از وجود شبکههای زیرزمینی در آمریکا است؛ شبکههایی که احتمال میرود در صورت برگزاری یک انتخابات مورد اختلاف واکنش نشان دهند.
کانینگام افزود: بنا براین، وقوع یک جنگ داخلی، سناریویی دور از ذهن نیست یا حداقل به وقوع پیوستن یک خشونت مسلحانه شدید بین گروههای مسلح یا بین این گروهها و مأموران نیروهای اجرای قانون (پلیس و غیره). اما اینکه رسانهها (در آمریکا و غرب) در تلاش برای متهم کردن روسیه به خاطر این هرجومرج هستند، مسخره است.
او معتقد است: سیاست و جامعه در آمریکا، به خاطر مشکلات ذاتی خودش دچار یک وضعیت در هم و برهم و افتضاح است. این مشکلات در خطر منفجرشدن و تبدیل به خشونت با دامنه گسترده هستند اگر حتی به منازعه شبیه به جنگ داخلی تبدیل نشوند. بااینحال رسانههای آمریکایی و شخصیتهای بهاصطلاح "نهادهای اطلاعاتی" دارند برای اینکه روسیه را مقصر بخوانند، لهله میزنند.
وی افزود: به خاطر همین است که ایالاتمتحده در چنین وضع درهمبرهم و افتضاحی قرار دارد چراکه درباره ورشکسته شدن دموکراسی خودش، در وضعیت انکار قرار دارد و بهجای مواجهشدن با وضعیت زندگی آمریکاییها در یک نظام سرکوبگر الیارشی که در آن هر چهار سال یک عروسک خیمهشببازی (درباره انتخابات) به راه میاندازد، طبقه نظام سیاسی در این کشور با قربانی کردن و اتهام زنی به روسیه و دیگر دشمنان خارجی به دنبال ایجاد انحراف در افکار عمومی هستند.
یادداشت تحلیلگر ایرلندی با این جمله هشداردهنده به اتمام میرسد: طبقه سیاسی آمریکا متوهم است و در انکار به سر میبرد. به همین دلیل است که آنها با اختلال عملکرد سیستمی مواجه هستند.
انتهای پیام/4155/
انتهای پیام/