صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۵۱ - ۱۱ آبان ۱۳۹۹

طرح نظام انتخابات تناسبی/آراء نامزد عضو شده در بیش از یک ائتلاف قرائت نمی‌‌شود

طبق طرح نظام انتخابات تناسبی استانی- شهرستانی، در صورت عضویت نامزدهای غیرمستقل در بیش از یک ائتلاف، آراء آن‌ها قرائت نخواهد شد.
کد خبر : 527273

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا،‌ طرح نظام انتخابات تناسبی استانی- شهرستانی مجلس شورای اسلامی چندی پیش در دستور بررسی در صحن مجلس شورای اسلامی قرار گرفت.


بر اساس این طرح،‌ سهم هر ائتلاف در هر حوزه فرعی چند نماینده‌ای پس از کسر کرسی‌های اشغال‌شده توسط نمایندگان مستقل در آن حوزه از تقسیم سهم آراء آن ائتلاف بر مجموع سهم آراء ائتلاف‌ها در آن حوزه فرعی تعیین می‌شود.


همچنین هر نامزد می‌تواند به‌صورت مستقل و یا به‌عنوان عضو یک ائتلاف در انتخابات شرکت نماید. در صورت عضویت نامزدهای غیرمستقل در بیش از یک ائتلاف، آرا آن‌ها قرائت نخواهد شد.


متن طرح نظام انتخابات تناسبی استانی- شهرستانی مجلس شورای اسلامی به طرح زیر است:


طرح قانونی


طرح نظام انتخابات تناسبی استانی- شهرستانی مجلس شورای اسلامی


ریاست محترم مجلس شورای اسلامی


احتراماً طرح ذیل که به امضای 22 نفر از نمایندگان رسیده است، جهت طی مراحل قانونی تقدیم می‌شود.


مقدمه (دلایل توجیهی):


ایرادهای جدی وارده به‌نظام انتخاباتی اکثریتی یک و یا چند شهرستانی، سال‌ها است که ذهن مجالس مختلف را به خود مشغول کرده است. اقدام مجلس در ادوار مختلف برای استقرار نظام انتخاباتی اکثریتی استانی و صدور مصوبه‌های مختلف و نیز رد این مصوبات توسط شورای نگهبان، نشان‌دهنده این است که نظام اکثریتی استانی هم نظام مقبول و مناسبی برای جایگزینی نظام انتخاباتی فعلی نیست. انتخاب نظام تناسبی استانی رایج در بسیاری از کشورها هم به علت وجود حوزه‌های فرعی شهرستانی در کشور ما امکان پذیرش و اجرا ندارد.


برای رها شدن از اشکالات متعدد نظام اکثریتی شهرستانی و استانی و استفاده از مزیت نظام تناسبی استانی با رعایت تعداد کرسی‌های حوزه‌های فرعی شهرستانی نظام انتخاباتی تناسبی استانی- شهرستانی (اصلی- فرعی) به شرح ذیل تقدیم می‌شود.


عنوان طرح:


طرح نظام انتخابات تناسبی استانی- شهرستانی مجلس شورای اسلامی


ماده‌واحده: یک ماده به‌عنوان ماده مکرر به شرح زیر به ماده ...... قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی اضافه می‌گردد.


ماده .... مکرر- نظام انتخاباتی مجلس شورای اسلامی از نوع تناسبی استانی- شهرستانی (اصلی- فرعی) است که نمایندگان هر حوزه فرعی بر اساس ترتیبات ذیل انتخاب می‌شوند:


1 -هر نامزد می‌تواند به‌صورت مستقل و یا به‌عنوان عضو یک ائتلاف در انتخابات شرکت نماید. در صورت عضویت نامزدهای غیرمستقل در بیش از یک ائتلاف، آرا آن‌ها قرائت نخواهد شد.


2 -هر رأی‌دهنده در هر حوزه انتخابیه فرعی، می‌تواند با رعایت تعداد کرسی‌های آن حوزه و سایر حوزه‌های انتخابیه فرعی، به نامزدهای موردنظر خود در تمام و یا برخی از حوزه‌های فرعی رأی دهد.


3 -در برگ رأی‌هایی که صرفاً نام ائتلاف موردنظر رأی‌دهنده درج‌شده است، برای هرکدام از اعضای ائتلاف یک رأی منظور خواهد شد. در برگه‌هایی که هم‌زمان نام یک ائتلاف و نام برخی نامزدها درج‌شده است، آراء رأی‌دهنده صرفاً به‌حساب اعضای آن ائتلاف منظور خواهد شد.


4 -نامزدهایی می‌توانند در رقابت‌های انتخاباتی هر حوزه شرکت کنند که یا متولد آن حوزه انتخابیه باشند و یا 5 سال سابقه اشتغال در آن حوزه را داشته باشند (اشتغال صرفاً برمبنای لیست بیمه صندوق‌های بازنشستگی ملاک عمل قرار می‌گیرد).


5 -نامزد و یا نامزدهایی که حداقل پانزده (15 (درصد آرای صحیح مأخوذه از حوزه انتخابیه فرعی خود را کسب کرده باشند در رقابت‌های استانی برای انتخاب نماینده آن حوزه فرعی شرکت داده خواهند شد. درصورتی‌که هیچ‌کدام از نامزدها در این حوزه فرعی واجد این شرط نباشند، برای تعیین وزن نامزدها و ورود آن‌ها به مرحله بعد این شرط نادیده گرفته می‌شود.


6 -درصورتی‌که رأی استانی یک و یا چند نامزد مستقل در هر حوزه انتخابیه فرعی بیشتر از نامزدهای معرفی‌شده توسط ائتلاف‌ها در آن حوزه فرعی باشد، آن فرد و یا افراد به‌عنوان نماینده آن حوزه فرعی انتخاب می‌شوند.


7 -سهم نمایندگان مستقل از کل کرسی‌های حوزه استانی، حداکثر معادل سهم آن‌ها از کل آراء استان تعیین می‌شود.


8 -کل کرسی‌های استان، پس از کسر کرسی‌های اشغال‌شده توسط نمایندگان مستقل، بین ائتلاف‌ها تقسیم می‌شود.


9 -سهم هر ائتلاف استانی پس از کسر سهم نمایندگان مستقل از کل کرسی‌های استان، از تقسیم سهم آراء آن ائتلاف بر مجموع سهم آراء کل ائتلاف‌های واجد شرایط در آن استان تعیین می‌شود.


10 -ائتلاف‌هایی که سهم آراء آن‌ها از کل آراء استان کمتر از 5 درصد باشد، ائتلاف واجد شرایط در تعیین سهم منظور نشده و در تعیین سهم آراء ائتلاف‌ها دخالت داده نمی‌شوند و با نامزدهای آن‌ها شبیه نامزدهای مستقل برخورد می‌شود.


11 -در تقسیم کرسی‌ها بین ائتلاف‌ها در حوزه‌های فرعی، ابتدا کرسی‌ها بین حوزه‌های چند نماینده‌ای (با اولویت حوزه‌های با تعداد کرسی کمتر یعنی ابتدا دو، بعد سه، سپس چهار و الی‌آخر) تقسیم‌شده و سپس کرسی‌های باقی‌مانده بین حوزه‌های تک نماینده‌ای تقسیم می‌شود.


12 -سهم هر ائتلاف در هر حوزه فرعی چند نماینده‌ای پس از کسر کرسی‌های اشغال‌شده توسط نمایندگان مستقل در آن حوزه از تقسیم سهم آراء آن ائتلاف بر مجموع سهم آراء ائتلاف‌ها در آن حوزه فرعی تعیین می‌شود.


13 -در انتخاب نمایندگان هر ائتلاف در حوزه‌های فرعی تک نماینده‌ای، اولویت به نامزدی داده می‌شود که رأی استانی او در آن حوزه فرعی نسبت به رقبای خود در سایر ائتلاف‌ها بیشتر باشد. درصورتی‌که تعداد نامزدهای واجد شرایط در درون هر ائتلاف در حوزه‌های فرعی با رعایت این بند بیشتر از سهمیه آن ائتلاف باشد در M @14 -انتخابات تک‌مرحله‌ای است و لذا کلیه قوانین مرتبط با دور دوم انتخابات مجلس و مغایر با این ماده ازجمله مواد.......... لغو می‌گردد.


انتخاب نمایندگان آن ائتلاف، اولویت با نامزدهایی است که در استان رأی بیشتری داشته باشند.


جعفر قادری - علی علی زاده - غلامرضا نوری قزلجه - محمدحسین فرهنگی - فرهاد طهماسبی - علیرضا منادی سفیدان - سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی - محمدباقری - سید احسان خاندوزی - سید کاظم دلخوش اباتری - سمیه محمودی - سیدجواد ساداتی نژاد - سیدشمس الدین حسینی - مرتضی محمودوند - جبار کوچکی نژادارم ساداتی - محسن پیر هادی - وحید جلال زاده - عبدالرضا مصری - نصراله پژمان فر - محمدتقی نقدعلی - روح اله نجابت - علی‌اکبر کریمی


انتهای پیام/4106/


انتهای پیام/

ارسال نظر