طبع، خواص، مضرات و مُصلح قرهقروت در ویکی آنا
قرهقروت يکي از فرآوردههاي فرعي شير است که به روش سنتي از کشک توليد ميشود.
کد خبر : 527210
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، قرهقروت یا سیاهکشک یکی از انواع لبنیات به رنگ سیاه یا قهوهای و بعضاً سفید یا زرد است که مزهای عمدتاً ترش دارد. این فراوردهٔ لبنی از دوغ یا ماست به دست میآید. این نوع خوردنی بیشتر در ایران، افغانستان، تاجیکستان، و دیگر کشورهای آسیای میانه یافت میشود.
براي تهيه قره قورت معمولاً آب ماست را (بخشي از ماست را که هنگام تغليظ از آن جدا ميشود) به وسيله ي حرارت تغليظ نموده و بسته بندي ميکنند. اين محصول بسيار ترش مزه بوده و به عنوان چاشني همراه غذاهاي مختلف مصرف ميشود.
خواص و مضرات قرهقوروت
- قرهقروت مانند ساير فرآوردههاي لبني، حاوي کلسيم است.
- قرهقروت حاوي پروتئين، کربوهيدرات و چربي است.
- پروتئين موجود در اين فرآورده نقش ساختاري و استحکامي در بدن (به ويژه عضلات) دارد و به رشد و نمو کمک ميکند.
- قره قروت برای حرارت معده و کبد، اسهال و تبهای صفراوی گرم مفید است.
- مصرف موضعی و مالیدنی آن میتواند برای ورمهای گرم مفید واقع شود.
- مصرف آن موجب تسکین تیزی صفرا و خون میشود (برای صفراوی مزاجان مفید است) و تشنگی را برطرف میکند.
- برای بهبود آفت دهان، زخمها و التهابهای دهان و لثه و تورم ته حلق توصیه میشود ( قره قروت را در کمی آب حل و قرقره کنند و سه تا پنج دقیقه در دهان بچرخانید)
- از آنجايي که قرهقروت حاوي اسيدهاي آلي ميباشد، ضدعفونيکننده لوله گوارش است، زيرا باعث جلوگيري از رشد باکتريهاي مضر در لوله گوارش ميشود.
- قره قروت حاوي ويتامين D نيز ميباشد. اين ويتامين باعث افزايش جذب کلسيم در بدن ميشود، در نتيجه از عوارض کمبود کلسيم پيشگيري ميکند. همچنين از ابتلا به سرطان روده بزرگ نيز جلوگيري ميکند.
- مصرف آن در آشهای ساده باعث مزهدار شدن غذا شده و برای مشکلات ناشی از غلبه صفرا و خون بسیار مفید است.
- برای معدههای سرد، افرادی که قرقر شکم و نفخ دارند مضر است.
- برای افراد سرد و خشک مضر است.
- اسيديته قره قروت از لواشک خيلي بيشتر است و مصرفش ميتواند موجب فرسايش ميناي دندان شود و آثار مخرب را روي دندانها بگذارد. به همين دليل بهتر است که در مصرف آن تعادل را رعايت کرد.
- در ضمن زيادهروي در مصرف اين فرآورده، به دليل محتواي اسيد آن، منجر به ضعف عمومي بدن شده و توصيه نميشود.
- زیاده روی در مصرف آن موجب نفخ و قولنج میگردد.
- از آنجايی که ممکن است به منظور ايجاد طعم و جلوگيری از رشد برخی ميکروبها، به فرآوردههايی نظير کشک و قرهقوروت، ميزان زيادی نمک اضافه شود، مصرف اينگونه محصولات به افراد دچار پرفشاری خون توصيه نمی شود.
طبع قرهقروت چیست؟
مزاج قراقروط سرد و خشک است.
مصلح قراقروت چیست؟
ادویهجات گرم مانند زیره و سیاه دانه، مصلح و بهبوددهنده خواص و مزاج قره قوروت میباشند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/