طبع، خواص، مضرات و مُصلح دوغ در ویکی آنا
دوغ یک نوشیدنی سالم و سنتی نزد ما ایرانیان است.
کد خبر : 527188
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، این نوشیدنی محبوب که به طور سنتی در فرآیند تولید کره از ماست به دست میآید، در ترشح سروتونین نقش موثری داشته و مصرف آن باعث رفع افسردگی و خواب راحتتر در شب میشود.
دوغ هایی سنتی خیلی بهتر از دوغ های صنعتی هستند بیشتر بدلیل احتمال آلودگی های میکروبی در بسته بندی آنها است. از اینرو سعی نمایید دوغ های سنتی را بیشتر استفاده نمایید.
خواص و مضرات دوغ
- مصرف دوغ طبیعی با اندکی فلفل و نمک یا نعناع یا پونه برای کسانی که بین غذا دچار تشنگی میشوند، مناسب است.
- از دیگر فواید دوغ در طب سنتی، کمک به خواب آرام و راحت است. علت خواب آور بودن دوغ به دلیل داشتن برخی پپتیدهای موجود در کازئین و پروتئینهای سرم شیر مثل تریپتوفان است.
- برخی از سردردها که ناشی از گرمی هوا می باشد، با نوشیدن دوغ التیام می یابد.
- نوشیدن دوغ معتدل در قوام و مزه (نه بسیار رقیق یا غلیظ، و نه بسیار ترش یا شور) برای کاهش حرارت بدن در فصول گرم سال، رفع تشنگی، بیقراری، کمخوابی و جوشهای پوستی سودمند است.
- دوغ به عنوان یک پاک کننده بسیار عالی برای پوست است و باعث از بین رفتن گرد و غبار، خاک و سایر ناخالصیها را از روی پوست میشود.
- مصرف دوغ به رفع بوی بد دهان کمک میکند، همچنین متخصصان طب سنتی مصرف آن را برای افرادی که دچار خشکی و تلخی دهان هستند، مفید میدانند.
- دوغ سرشار از میکروبهای پروبیوتیک است که به هضم غذا کمک میکند.
- مصرف دوغ در گرم مزاجان موجب اعتدال مزاج و تقویت نیروی جنسی میشود.
- بسیاری از متخصصین تغذیه معتقدند دوغ همانند شیر میتواند دارای خاصیت ضد سرطانی باشد و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند.
- دوغ بخصوص همراه با برنج کته شده، چاق کننده است.
- مصرف دوغ در کاهش کلسترول خون موثر است و از همین رو در پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی مفید است.
- دوغ رقیق بیشتر رطوبتبخش است و دوغ غلیظ بیشتر سردیآور است.
- تامین کلسیم مورد نیاز بدن یکی از مهمترین فواید دوغ است.
- برای جلوگیری از بروز اختلال در گوارش غذا، بیش از یک لیوان دوغ مصرف نکنید.
- مصرف دوغ همراه با غذا ضرر چندانی ندارد اما به قدر رفع تشنگی مصرف شود، بهتر است.
- مصرف همزمان دوغ و گوشت منجر به تولید مواد هضم نشده در بدن میشود که در نتیحه رسوب این مواد بدن ضررهای فراوانی میبیند، بیشترین ضرر وارده به مفاصل مربوط است.
- زیادهروی در مصرف دوغ به افراد دارای ناراحتیهای معده، مشکلات گوارشی، افراد مبتلا به ورم معده یا زخم اثنیعشر توصیه نمیشود.
- گاز طبیعی موجود در دوغ که در نتیجه تخمیر باکتریهای موجود در آن به وجود میآید، طبیعی است و مشکلی برای فرد عادی ایجاد نمیکند. اما گازی که به شکل صنعتی به دوغ اضافه میشود، میتواند باعث مشکلات گوارشی شود. ضمن اینکه دوغهای گازدار، میتواند اشتهای افراد را بالا برده و در نتیجه باعث پرخوری و اضافه وزن شود.
- از دیگر مضرات دوغ افزایش فشار خون است؛ بنابراین توصیه میشود دوغ خانگی و کم نمک جایگزین دوغهای صنعتی و شور شود.
طبع دوغ چیست؟
مزاج دوغ سرد و تر است.
مصلح دوغ چیست؟
اندکی فلفل، نمک، نعناع یا پونه مصلح و بهبوددهنده خواص و مزاج دوغ هستند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/