صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۰:۳۵ - ۱۰ آبان ۱۳۹۹

طبع، خواص، مضرات و مُصلح زرشک در ویکی آنا

زرشک که یک نوع خشکبار شناخته می شود،  تأثیر قابل توجهی بر روی دستگاه گوارش و در کل دستگاه های داخلی بدن می گذارد. 
کد خبر : 527184

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، زرشک یکی از شناخته شده ترین گیاهان بومی در ایران و منحصرا خراسان می باشد که علاوه بر مصارف غذایی، خاصیت دارویی قوی ای دارد.
جالب است بدانید که علاوه بر میوه ی این گیاه،  ریشه، پوست و برگ درخت آن نیز خاصیت درمانی دارد. این گیاه حاوی آلکالوئید های مفیدی بوده که معروف ترین آن بربرین است.


خواص و مضرات زرشک



  • به تنهایی یا با داروهای گرم مانند: عسل، دارچین و … برای تقویت کبد سرد و تر و باز کردن انسدادهای کبد مفید است.

  • این گیاه به علت داشتن اسید های آلی برای درمان سنگ کلیه مناسب است.

  • از بین برنده صفرا است و جوشش خون را فرو می‌نشاند.

  • زرشک به خاطر خاصیت آسترینجنت (منقبض کننده) سریع تر از آنتی بیوتیک ها می تواند مشکلات گوارشی را حل کند.

  • تسکین دهنده حرارت کبد و معده است.

  • تشنگی را تسکین می‌دهد.

  • براساس مطالعات بربرین موجود در زرشک می تواند با عفونت های ناشی از باکتری ها، ویروس ها، قارچ ها و انگل ها مبارزه کند.

  • قلب، کبد و معده گرم را تقویت می‌کند.

  • تأثیرات مثبت زرشک بر قند خون به اثبات رسیده و آن را به انتخابی عالی برای پیشگیری یا بهبود دیابت تبدیل کرده است.

  • آب زرشک مانع تهوع و استفراغ می‌شود.

  • به درمان بواسیر کمک می‌کند.




  • کمک به کنترل فشار خون بالا، درمان بیماری سرخ رگ کرونری، آریتمی قلب و بیماری ماهیچه ی قلب از خواص زرشک است.

  • با زعفران به منظور ادرار بول مناسب است.

  • پاک سازی کبد و کیسه صفرا از خواص زرشک است.

  • زرشک می تواند با کاهش کلسترول موجود در سرم و خون به حفظ سلامت قلب و نیز حفظ سلامت عمومی بدن کمک بکند.

  • کمک به کنترل فشار خون بالا، درمان بیماری سرخ رگ کرونری، آریتمی قلب و بیماری ماهیچه ی قلب از خواص زرشک است.

  • مصرف زرشک برای سردمزاجان بلغمی، افراد سوداوی، زنان باردار و شیرده مضر است.

  • مصرف زیاد زرشک، سبب ایجاد نفخ و قولنج خواهد شد.

  • ممکن سبب تحریک رحم و سقط جنین گردد.




  • مصرف طولانی مدت زرشک می‎تواند سبب آسیب به روده‌ها و معده شود.

  • مصرف افراطی زرشک یا عصاره آن، ممکن است خونریزی بینی، تهوع، استفراغ، کاهش فشارخون، تنگی تنفس، کاهش ضربان قلب و آسیب به کلیه را در پی داشته باشد.

  • نباید زرشک را جایگزین درمان های متداول کرد. به عنوان مثال نباید از زرشک به عنوان درمان خانگی عفونت دستگاه ادراری استفاده کنید. زیرا ممکن است باوجود ازبین رفتن علائمی مانند درد و سختی در ادرار، باکتری ها به طور کامل از بین نرفته و به کلیه ها سرایت کنند.


طبع زرشک چیست؟


مزاج آن سرد و خشک است.
برای کاهش سردی زرشک، آن‌ را در آب ریخته و قدری پودر نبات یا عسل به آن اضافه کرده و ملایم بجوشانید تا پخته و نرم شود. آب آن، شربت زرشک بوده و خود زرشک ها نیز،مربا محسوب می‌شوند.


مصلح زرشک چیست؟


میخک، شکر سرخ و شیرینی‌های طبیعی مصلح زرشک هستند.


 


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر