دلیل افزایش کارمزد خدمات بانکی در هالهای از ابهام/ کدام خدمات بانکها بیشتر شد؟
به گزارش خبرنگار اقتصاد کلان و بودجه گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، بر اساس بخشنامه جدید بانک مرکزی، از ابتدای آذر ماه مبلغ کارمزد به ازای انتقال هر یک میلیون تومان از ۵۰۰ به ۶۰۰ تومان تغییر خواهد کرد و در صورت افزایش هر یک میلیون تومان در فرآیند کارت به کارت معادل ۲۴۰ تومان به این هزینه افزوده میشود.
تصمیم خلقالساعه فوق در حالی اتخاذ شده است که چندی پیش دولت با پیشنهاد مجلس مبنی بر اجرای طرح تامین کالاهای اساسی مخالفت کرد و نمایندگان محل تراکنشهای بانکی را به عنوان منبع تامین طرح فوق به دولت پیشنهاد دادند و باز با مخالفت و رد آن مواجه شدند.
حالا این سؤال مطرح است که چرا دولت در شرایط فعلی اقتصادی کشور که مردم با مشکلات معیشتی فراوانی روبه رو هستند، تصمیم به افزایش کارمزد خدمات بانکی گرفته است و منابع حاصل از آن در کجا هزینه خواهد شد؟
افزایش کارمزد تراکنشهای بانکی مبنای اقتصادی ندارد
مجتبی یوسفی، سخنگوی فراکسیون جبهه نیروهای انقلاب مجلس با بیان اینکه دولت و بانک مرکزی باید پاسخگوی افزایش یکباره کارمزد تراکنشهای بانکی باشند، میگوید چه دلیلی دارد که در وضعیت اقتصادی کشور، دولت کارمزد تراکنشها را بالا ببرد؟
به گفته نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس شورای اسلامی بخشنامه اخیر بانک مرکزی هیچ مبنای کارشناسی و اقتصادی ندارد.
یوسفی میافزاید وقتی طرح تأمین کالاهای اساسی و پیشنهاد استفاده از منابع مختلفی چون فروش اموال مازاد، افزایش عوارض گمرکی و درآمدهای حاصله از کارمزد تراکنشهای بانکی به دولت داده شد، سخنگوی دولت درباره تأمین منابع از محل تراکنشهای بانکی اعلام کرد که این اقدام موجب میشود که مردم پولهایشان را از بانکها خارج کنند.
سخنگوی فراکسیون جبهه نیروهای انقلاب مجلس میگوید درحالیکه هنوز چند روز از مخالفت دولت درباره منبع تامین اعتبار و اجرای طرح تامین کالاهای اساسی نگذشته است، دولت و بانک مرکزی با صدور بخشنامهای، کارمزد تراکنشهای بانکی را افزایش دادند.
بانکها چه امکانات جدیدی ارائه میدهند که کارمزدشان باید گرانتر شود؟
سید ناصر موسوی لارگانی، عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی میگوید استفاده از درآمدهای حاصل از تراکنشهای بانکی در زمینه اجرای طرح تامین کالاهای اساسی، پیشنهادی بود که از سوی نمایندگان مجلس به دولت داده شد و این مسئله با مخالفت دولت مواجه شد، با این حال اکنون شاهد افزایش کارمزد تراکنشهای بانکی هستیم.
به گفته وی شاید برای عدهای افزایش چند صد تومانی کارمزد تراکنشهای بانکی مبلغ ناچیزی باشد اما با احتساب میزان تراکنشها در کل کشور، درآمد هنگفتی عاید بانکها میشود و مشخص نیست این درآمدها کجا هزینه خواهد شد.
موسوی لارگانی میافزاید بانکها باید پاسخ دهند که چه امکانات جدیدی را برای مردم ایجاد کردهاند که باید کارمزد گرانتری را پرداخت کنند.
انتهای پیام/4133/پ
انتهای پیام/