دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۴۴ - ۰۹ آبان ۱۳۹۹
حجت الاسلام و المسلمین مظفری میانجی مطرح کرد؛

دلایل فقهی و فلسفی حرام بودن ربای در معامله

نماینده آیات عظام شبیری زنجانی و علوی گرگانی در تهران دلایل فقهی و فلسفی حرام بودن ربای در معامله را تشریح کرد.
کد خبر : 526870

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، حجت الاسلام و المسلمین مظفری میانجی در مورد علت و فلسفه حکم و فتوای حرام بودن ربای در معامله گفت: بنده در این خصوص نظرتان را جلب دهم به کلام امام رضا علیه السلام که می فرمایند: و علت تحریم ربای در معامله نهی خداوند است و نهی خداوند به علت فسادی است که در ربا وجود دارد زیرا انسان چنانچه یک درهم را به دو درهم بخرد قیمت یک درهم است ولیکن درهم دیگر را تباه کرده است، پس در هر حال خرید و فروش و معاملات ربوی برای خریدار و فروشنده همه خسارت و ضرر است از این رو خداوند تبارک و تعالی ربا را به جهت اینکه موجب فساد و تباهی اموال و ثروتها می شود حرام کرده است .


میانجی اضافه کرد: چنانچه سپردن اموال به سفیه و کم عقل و یا دیوانه را منع کرده است ، زیرا که ممکن است همه‌ی آن را نابود کند، مگر اینکه او به رشد عقلی برسد؛ یعنی دیگر در آن زمان ، آن منع از او برداشته می شود. پس به این علت خداوند ربا را حرام فرموده است.


وی عنوان کرد: بیع ربوی معامله کردن یک درهم به دو درهم به صورت دست به دست است پس علت تحریم ربا بعد از دانستن حکم خداوند به کوچک شمردن دستور خداوند در تحریم ربا و بی اعتنایی به محرمات الهی است . نادیده گرفتن آن حکم خود به تنهایی موجب کفر است، علت تحریم ربای قرضی هم آن است که کارهای خیر از میان رفته و اموال تلف می شود و مردم به منفعت‌های بدون تلاش تمایل پیدا می کنند، همچنین باعث از بین رفتن فرهنگ قرض الحسنه می شوند در حالی که قرض الحسنه از بهترین کارهای نیک است و باز همچنین زمینه های فساد و سستی قرض گیرنده را فراهم می کند و موجبات نابودی ثروت ها می شود .


انتهای پیام/4148


انتهای پیام/

برچسب ها: دین
ارسال نظر