نگاهی به فعالیتهای سرای فناوری و نوآوریهای پیشرفته حمل و نقل
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ سرای فناوری و نوآوریهای پیشرفته حمل و نقل در دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین در سه قالب آموزش خلاقیت و جذب ایدههای برتر، برنامه رشد و کارآفرینی با حمایت مالی و ارائه آموزشهای لازم و همچنین برنامه تجاریسازی و ارزشآفرینی با حمایت از شرکتها برای اخذ گواهی دانشبنیان و تخصیص تسهیلات و سرمایهگذاری فعالیت میکند.
فناوریهای پیشرفته حمل و نقل به تکنولوژیهایی اطلاق میشود که مسافرت در شهرها را دگرگون میکند. دانشگاه آزاد اسلامی قزوین دارای رشتههای فنی و مهندسی مختلفی است که فعالیت در زمینه فناوریهای پیشرفته حمل و نقل را ممکن میکند.
این دانشگاه از سال 1382 با راهاندازی آزمایشگاه تحقیقاتی مکاترونیک و سپس قطب علمی رباتیک و مرکز تحقیقات خودرو با بهکارگیری گروهی از استادان اهل فن یکی از مهمترین مراکز تربیت دانشجویان توانمند و علاقهمند به فعالیت در زمینه فناوریهای پیشرفته حمل و نقل بوده است.
با تکیه بر سبقه موفقیتآمیز این دانشگاه در سالهای متمادی و تربیت نیروهای متخصص و استادان مجرب و دانشهای بنیادین که در قطب رباتیک این دانشگاه توسعهیافته است، مزیت نسبی برای ایجاد سرای فناوری و نوآوریهای پیشرفته حمل و نقل برای دانشگاه آزاد اسلامی قزوین ایجاد شده است.
ظرفیت موجود در سرای نوآوری قزوین
مرکز فناوری و نوآروی سینتک با عنوان سرای نوآوری شهید سپهبد سلیمانی اکنون با وسعت 7 هزار مترمربع با دو فاز ساختمانی دارای 2 هزار مترمربع فضای قابل تخصیص به مراکز نوآوری و واحدهای فناور است.
شتابدهنده نرمافزاری سورس با وسعت 500 مترمربع با امکانات فضای کار اشتراکی، آزمایشگاه الکترونیک، کارگاه مکانیک و تجهیزات رایانهای در سال 97 افتتاح شده و در حال اجرای دوره اول شتابدهی برای هفت استارتآپ با اولویت در حوزه ابزارکهای هوشمند سلامت دیجیتال و حمل و نقل است.
مرکز رشد قزوین از سال 90 فعالیت خود را آغاز کرده و دارای دو طبقه ساختمان است که ظرفیت استقرار 60 هسته واحد فناور و دانش بنیان را داراست.
فضای اشتراکی ازون با مساحت حدودی 900 مترمربع با ظرفیت 150 میز و صندلی، فضای کارگاهی، جلسات امکان استقرار شخصی، تیم و شبکهسازی و برگزاری رویدادهای ترویجی را داراست.
پیش به سوی مسافرتی ایمنتر
تسهیل حرکت مؤثر و بهینه کالاها، مسافران و حتی خدمات از یک نقطه به نقطه دیگر و انعطافپذیری و تجمیع مدلهای مختلف حمل و نقل از جنبههای کلیدی تحرک و موفقیتهای هوشمند در دنیای امروز هستند. این در حالی است که ازدحام ترافیک، فرسودگی زیرساختها و رشد سریع شهرنشینی نیاز به راهحلهای جدید حمل و نقل را حیاتیتر میکند. حمل و نقل هوشمند با بهکارگیری فناوریهای پیشرفته حرکت و زیرساخت سعی میکند مسافرت را ایمنتر و مؤثرتر کند.
این فناوری همچنین موجب کاهش مصرف سوخت و آلودگی هوا میشود. حمل و نقل هوشمند با استفاده از اینترنت اشیا ارتباط بین امکانات حمل و نقل را راحتتر میکند. این سیستم دارای اجزای مختلفی مانند دوچرخه و خودرو اشتراکی، ارتباط بیسیم، خودروهای متصل، تحلیل داده بهصورت برخط یادگیری ماشین، خودروهای خودران و ... است.
اطلاعات جمعآروی شده توسط حسگرهای توزیعشده به پلتفرمهای اطلاعات نرمافزارهای مدیریت زیرساختها و امکانات فرستاده میشوند تا مکانیسم راهنمایی و رانندگی را مؤثرتر کنند.
به گزارش آنا، تمام ایدههای نوین با برنامه تجاریسازی و برگشت سرمایه مؤثر تحت حمایت موضوعی این سرای نوآوری قرار میگیرند.
عملکرد مثبت شتابدهندهها و واحدهای فناور در زمینه فناوریهای پیشرفته حمل و نقل
اکنون واحدهای فناور مستقر در مرکز رشد این مجموعه که محصولات نرمافزاری آنها مبتنیبر فناوریهای پیشرفته حمل و نقل است، «شرکت پیشران خودرو کار اسپیدار»، «شرکت دانشوران رهپویان آسمان نیلگون»، «شرکت ویراگستر پرگاس» و «شرکت توسعه جمع سپاری رهسپار» هستند.
همچنین پنج استارتآپ «طراحی و ساخت عابر روی الکترونیکی خود تعادلی هاوین با رویکرد تولید انبوه»، «مکانیابی و مسیریابی داخل ساختمان»، «موتور سیکلت الکترونیکی»، «سیستم حمل و نقل دارو در بیمارستانها، معاینه از راه دور بیمار و گردآوری اطلاعات بالینی» و «سیستم دستگاه کفساب خودکار هوشمند ناوی» در حال گذراندن دوره شتابدهی خود در شتابدهنده سورس هستند.
چالش جذب ایده، گلچین بهترینها و تیمسازی در سرای نوآوری قزوین
اکنون جذب ایده، انتخاب بهترینها و تیمسازی در اولویت رویدادهای فناورانه سرای فناوری و نوآوریهای پیشرفته حمل و نقل دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین است که نتیجه این رویدادها به شناسایی استعدادها و ایدههای برتر برگزیده منجر خواهد شد.
انتهای پیام/4103/4062/
انتهای پیام/