صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۴۵ - ۰۷ آبان ۱۳۹۹

چاپ سه‌بعدی زبان انسان/ زبان بیومیمتیک ساخته می‌شود

دانشمندان با استفاده از پرینتر سه‌بعدی زبان بیومیمتیک ساخته‌اند که عملکرد آن مانند زبان واقعی است.
کد خبر : 526408

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از نیواطلس، اخیراً مطالب زیادی درباره زبان الکترونیک منتشر شده اما اکثر آنها سنسورهای ارزیابی عطر و طعم هستند که هیچ شباهتی به زبان واقعی ندارند. حال گروه تحقیقاتی از دانشگاه لیدز با همکاری دانشمندان دانشگاه ادینبورگ موفق به تولید زبان بیومیمتیک شده‌اند که مانند زبان واقعی انسان کار می‌کند.


زیست‌تقلید، زیست‌همانندسازی یا بیومیمتیک تقلید از الگوها، سامانه‌ها و عناصر طبیعت با هدف حل مشکلات پیچیده انسان است. در حقیقت اساس این علم مدل‌های طبیعی بیولوژیکی است که با مطالعه فیزیولوژی آن‌ها می‌توان سامانه‌های نوین فناورانه را طراحی کرده و ساخت.


گروه تحقیقاتی با استفاده از سیلیکون از سطح زبان 15 فرد بالغ الگوبرداری کردند. این الگوها به شکل سه‌بعدی اسکن شد تا نقشه‌ای از ابعاد و تراکم صدها ساختار جوانه‌مانند به نان پاپیلا تهیه کنند. بسیاری از افراد گمان می‌کنند که پاپیلا همان جوانه‌های چشایی هستند اما تنها برخی از آنها گیرنده چشایی دارند. کار اصلی پاپیلا کمک به ایجاد اصطکاک، پراکندگی بزاق برای جویدن غذا و قورت دادن آن غذاست.


در مرحله بعدی دانشمندان با استفاده از پرینتر سه‌بعدی زبان  بیومیمتیکی از جنس سیلیکون ساخته‌اند که ‌نه‌تهنها طرح پاپیلاهای زبان را به صورت کامل دارد بلکه نرمی و رطوبت یک زبان واقعی را نیز دارد.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر