صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۴۶ - ۰۷ آبان ۱۳۹۹
مدیر پروژه رصدخانه ملی ایران:

فعالیت‌های عمرانی رصدخانه ملی ایران در سال 99 به پایان می‌رسد

مدیر پروژه رصدخانه ملی ایران گفت: امسال فعالیت‌های عمرانی ساخت رصدخانه به پایان می‌رسد و در سال آینده تلسکوپ‌ها نصب خواهند شد.
کد خبر : 526378

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری آنا؛  حبیب خسروشاهی مدیر پروژه رصدخانه ملی ایران در گفتگو با برنامه رادیوم رادیو‌جوان درباره اتمام عملیات عمرانی این رصدخانه اظهار داشت: اتمام فعالیت عمرانی به این معنا که ساختمان‌ها، امکانات و تجهیزات مورد نیاز از جمله تلسکوپ‌ها در رصدخانه نصب شده است همچنین ۹۵ درصد از کار گنبد به اتمام رسیده است و معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، استاندار اصفهان، فرماندار کاشان و زئیس سابق مجلس شورای اسلامی از این گنبد بازدید کردند و گنبد در حضور آنان چرخید.


وی ادامه داد: هدف این است که در سال ۹۹ فعالیت‌های عمرانی را به اتمام برسانیم و با نصب کامل گنبد این قدم بسیار مهم را جشن بگیریم. هدف برای سال آینده این است که کار نصب تلسکوپ‌ها را داخل گنبد آغاز کنیم‌.


مدیر پروژه رصدخانه ملی ایران با اشاره به اینکه قدم اول برای نصب تلسکوپ نیازمند آماده‌سازی کامل گنبد است بیان کرد: پس از آماده‌سازی کامل گنبد و انجام ظریف کاری‌ها ، گنبد تا دو هفته دیگر به صورت کامل نصب خواهد شد و آماده می‌شود تا تلسکوپ ها در ابتدای سال آینده داخل آن مستقر شوند.


خسروشاهی درباره ویژگی‌های تجهیزات موجود در رصدخانه گفت: این گنبد که سازه بسیار عظیمی است ۲۷۰ تن وزن دارد و حرکت‌های بسیار دقیق و آرامی در حال انجام است. تلسکوپ‌ها نیز ۹۰ تن وزن دارند و قطر آینه‌های آن ۳/۴ متر و وزن آن به ۴ تن می‌رسد. همه سازه‌های رصدخانه ابعادی بسیار بزرگ دارند این در حالی است که دقت حرکت هایی که این تلسکوپ انجام می‌دهد بسیار ریز است و مقدار آن معادل ۱ بر روی ۳۶ هزارم درجه است.


وی افزود: این تلسکوپ باید بتواند اندازه‌گیری‌ها را در معرض باد تشخیص دهد و دارای آینه‌ای است که سطح آن با ضخامت یک نانومتر صیقل داده شده باشد.


مدیر پروژه رصدخانه ملی ایران در پایان تصریح کرد: هم اکنون در نقطه ۹۰ ایستاده‌ایم و در ابتدای تابستان سال ۱۴۰۰ نورگیری خواهیم کرد. تصمیم بر این بود که خبر خوش را تا پایان سال ۹۹ به علاقه‌مندان دهیم اما به دلیل بیماری کرونا و مسائل اقتصادی شرایط دشواری را داشته‌ایم ولی امیدواریم که تا نیمه اول سال ۱۴۰۰ نورگیری تلسکوپ را انجام دهیم.


انتهای پیام/4144/


انتهای پیام/

برچسب ها: ستاره شناسی
ارسال نظر