صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۰۰ - ۰۶ آبان ۱۳۹۹
توسط محققان صورت گرفت؛

معرفی روش جدید برای بازیافت پلاستیک با تولید آلودگی کمتر

هر ساله بیش از 88 میلیون تن پلاستیک(پلی اتیلن) در صنعت پتروشیمی تولید می‌شود و بازیافت این مواد از روشی که آسیب کمتری به محیط زیست بزند اهمیت خاصی دارد.
کد خبر : 526207

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه فناوری خبرگزاری آنا، تولید بیش از 88 میلیون تن پلاستیک(پلی اتیلن) در صنعت پتروشیمی سبب شده است که دانشمندان تلاش کنند تا راهی تازه برای تولید پلاستیک‌های قابل بازیافت را معرفی کنند.


هر انسانی در جهان روزانه با انواع پلاستیک سروکار داشته و از وسایل پلاستیکی متفاوتی استفاده می‌کند. هرچند پلاستیک یکی از کاربردی‌ترین وسایل در دست انسان‌ها است و موارد استفاده متعددی دارد و بررسی‌ها نشان داده است این محصول تولید شده از مواد نفتی آسیب زیادی به طبیعت زده و محیط زیست را به شدت آلوده می‌کند.


شرکت‌های جمع‌آوری زباله برای از بین بردن پلاستیک‌ها و یا بازیافت این مواد از روش‌های متفاوتی استفاده می‌کنند. بخشی از زباله‌های جمع‌آوری شده دفن می‌شود قسمتی دیگر سوزانده شده و حجم زیادی از زباله‌های پلاستیکی نیز بازیافت شده و به چرخه مصرف بازمی‌گردند. سوزاندن مواد پلاستیک موجب تولید گازهای سمی شده و زندگی انسان‌ها و سایر موجودات را به خطر می‌اندازد.



روش تازه‌ای که برای بازیافت پلاستیک‌ها معرفی شده است باعث می‌شود ساختار مولکولی این مواد تغییر کرده و سریع‌تر در فعل‌انفعالات شیمیایی درگیر شوند. البته این اولین بار نیست که دانشمندان روشی برای تجزیه سریع پلی اتیلن معرفی می‌کنند ولی در این روش دمای ذوب پلاستیک تا حد قابل توجهی پایین آورده شده است. در روش‌های معمولی بازیافت پلاستیک، مواد را تا 930 درجه سانتی‌گراد گرم می‌کنند ولی این دما در روش جدید برابر با 570 درجه سانتی‌گراد است.


کمتر بودن دمای مورد نیاز برای انجام فرایند بازیافت در این روش عاملی برای تولید کمتر گرما و مصرف بهیه‌تر برق و آب است.  در چنین شرایطی قطعاً آسیب کمتری نیز به محیط زیست وارد می‌شود. این روش هنوز در مراحل آزمایشی قرار دارد و احتمالاً در آینده نزدیک به طور گسترده به‌‌کارگیری می‌شود.


انتهای پیام/4144/


انتهای پیام/

ارسال نظر