محصولات تراریخته و غیر تراریخته نسبت به یکدیگر برتری ندارند
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، کاظم کو کرم محقق و ژورناليست علمى در گفتوگو با برنامه رادیوم درباره محصولات تراریخته اظهار داشت: منظور از محصولات تراریخته محصولاتی است که به نحوی ژنتیک آنها مهندسیشده و تغییر یافته است و صفات مشخصی در آنان خاموش و یا برانگیخته میشود.
وی افزود: تلاش برای تولید محصول باکیفیت ازنظر ژنتیکی در چند دهه اخیر اتفاق نیفتاده است. از زمانی که گیاهی را قلمه میزدیم، سعی بر تولید پرتقالهای درشتتری داشتیم و قصد داشتیم محصولاتی با پوست نازکتر و تخمههای کمتری به دست آوریم، با استفاده از فنون متعدد کشاورزی این صفات را اعمال میکردیم به نحوی این مهندسی را به کار میگرفتیم.
کو کرم با اشاره به تفاوت مهندسیهای امروزه و سالهای گذشته بیان کرد: تفاوت مهندسی امروزه با گذشته در این است که امروزه این اقدام را هدفمندتر انجام میدهیم و شناخت بیشتری نسبت به DNA محصولات پیدا کردیم بنابراین میتوانیم یک صفت خاص مثل مقاومت دربرابر یک آفت را ایجاد کنیم و از روشهای علمی تبعیت میکنیم به این صورت که اگر از انواع آزمایشها سربلند بیرون آمدند سپس اقدام موردنظر را انجام خواهیم دادیم و گواهینامههای لازم برای عرضه شدن در سطح عمومی آن صادر خواهد شد.
وی ادامه داد: در کشاورزی که اکنون مرسوم است برای سیر کردن شکم مردم دنیا با استفاده از کودهای متعدد از آفتها جلوگیری میکنیم تا از زمینهای کشاورزی کوچک بیشترین استفاده را ببریم. بسیاری از گونههای گندم و جو در دنیا وجود دارد که اهلی نمیشوند هنگامیکه ما برای اهلی کردن ان اقدام میکنیم به این معناست که در طبیعت دست بردهایم.
کو کرم با اشاره به اینکه در محصولات ارگانیک از هیچ سمی استفاده نمیشود گفت: تولید محصولات ارگانیک قیمت بالایی دارد بنابراین شانس بالایی برای فروش در بازار را ندارند. به همین دلیل با استفاده از سمپاشی میتوانیم از یک درخت بهجای ده کیلو میوه ۳۰ کیلو برداشت میکنیم.
وی با اشاره به اینکه منابع آب برای تولید برخی محصولات کشاورزی کافی نیست، عنوان کرد: برای تولید محصولات کشاورزی موردنیازمان باید از فناوریهای روز بیشتر استفاده نماییم. بسیاری از کشورهای اروپایی به دلیل وجود منابع کافی آب همانند وجود انرژیهای متعدد در کشور ما نیازی به فناوری روز دنیا ندارند.
کو کرم با تأکید بر اینکه همه گروههای جامعه ازجمله سیاسی ،اقتصادی و علمی درگیر این موضوع میشوند بیان کرد: افراد برای منافع خود مردم را به استفاده از محصولات تراریخته ترغیب میکنند این در حالی است که محصولات تراریخته و غیر تراریخته برتری نسبت به یکدیگر ندارند.
ما برای خرید یک محصول باید به پروانه ساخت و بهرهبرداری، استاندارد و نشان سازمان غذا و دارو را بررسی کنیم اگر این علامتها را دارا باشید به این معناست که کالا مراحل سلامت را پشت سر گذاشته است.
وی در پایان تصریح کرد: چه از محصولات کشاورزی سنتی و چه محصولات تراریخته استفاده کنیم درصورتیکه استانداردها را رعایت کرده باشند محصولات سالم و مورد اعتماد خواهند بود. مهم این است که ترارریخته بودن یا نبودن آن روی محصول درج شده باشد تا خریداران با انتخاب خود آن را خریداری کنند.
انتهای پیام/4112/
انتهای پیام/