صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۴ - ۰۶ آبان ۱۳۹۹
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران:

شرق و جنوب‌شرق تهران آلوده‌ترین مناطق کرونایی هستند/ بخشی از مناطق آلوده در حول و حوش بزرگراه همت است

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران گفت: آلوده‌ترین مناطق از نظر میزان ابتلا و تردد مبتلایان مناطق شرقی در استان تهران، منطقه شرقی، جنوب شرقی و مناطق مرکزی و جنوب تهران است.
کد خبر : 526143

علیرضا زالی در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در خصوص کم کردن بار بیماری در تهران با بیان اینکه باید نسخه‌های متفاوتی نسبت به سایر نقاط کشور در پایتخت داشته باشیم گفت: صحبتی هم که بنده و هم استاندار تهران تصریح می‌کنیم این است که ویژگی‌های متفاوتی در تهران داریم، این ویژگی‌ها به نوعی است که برخی از محدودیت‌هایی که در سایر شهرها اجرا می‌شود، اثربخشی آن در تهران بسیار ناچیزتر است.


وی افزود: بنابراین پیشنهاد ما این است که بسته پیشنهادی محدودیتی همراه با اقدامات سلبی و بازدارنده‌ای مخصوص تهران باید تدوین شود البته ما این را تهیه کردیم و آمادگی داریم که آن را در اختیار بخش‌های مختلف در ستاد ملی بگذاریم. به‌عنوان مثال شرایطی که در بخش حمل و نقل عمومی  تهران داریم در هیچ شهر کشور نداریم و شرایط برخی از فروشگاه‌های زنجیره‌ای که در تهران تراکم جمعیتی یا مراجعات ارباب رجوع داریم، با هیچ نقطه از کشور قابل مقایسه نیست.


فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران ادامه داد: به دلیل ماهیتی که بازار تهران دارد عملا نقطه‌ای است که اقصی نقاط کشور در آنجا رفت و آمد می‌کنند. به عبارت دیگر درست است که این بازار در تهران واقع شده است اما به لحاظ عملکردی تقریباً یک کانون ملی اقتصادی تلقی می‌شود، که طبیعتا در اپیدمی می‌تواند موثر باشد.


وی تصیح کرد: برای تهران برنامه‌های متفاوتی را برای بخش‌های مختلف در نظر داریم. پیشنهاد ما این است که براساس گزارش اپیدمیولوژیک تهران که ما هر هفته آن را تحلیل می‌کنیم و اطلاعات ریز بستری، ابتلا، موارد جدید و موارد مثبت را استخراج می‌کنیم، باید اقدامات بازدارنده را انجام دهیم. خوشبختانه در تهران نقشه جغرافیای آلودگی را ترسیم کردیم و و مناطق آلوده‌تر و پرمخاطره‌تر را درآوردیم.


زالی در پاسخ به اینکه کدام مناطق تهران آلوده‌تر محسوب می‌شوند؟ اظهار کرد: آلوده‌ترین مناطق از نظر میزان ابتلا و تردد مبتلایان مناطق شرقی در استان تهران، منطقه شرقی، جنوب شرقی و مناطق مرکزی و جنوب تهران است. تقریبا همین الگو در هر 3 پیک تکرار شده است. بنابراین باید بخش زیادی از برنامه‌های پیشگیرانه خود را  در تهران معطوف به نواحی آلوده کنیم. اگر بزرگراه همت را به عنوان یک بحث مواصلاتی در تهران در نظر بگیریم، بخشی از مناطق آلوده در حول و حوش بزرگراه در حال شکل‌گیری است.


فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران در ادامه خاطرنشان کرد: با تلاش تیم اپیدمیولوژیست دلیل اصلی این حجم از آلودگی در مناطق شرقی و جنوب شرقی را کشف کردیم. در مرحله بعدی کار این آلودگی را در سطح محله‌ها بررسی می‌کنیم و مشخص می‌کنیم که کدام محلات آلودگی بیشتری دارند. نکته بسیار مهم این است که به نظر می‌رسد تراکم جمعیت شرق تهران یکی از علل اصلی است به عنوان مثال در منطقه چهار تهران 960 هزار سکنه داریم که به تنهایی معادل یک تا یک و نیم استان است.


زالی در پایان خاطرنشان کرد: طبیعتا چون منطقه 4 پرجمعیت است انتظار می‌رود که نسبت به منطقه 22 که سکنه کمتری نسبت به منطقه 4 دارد، آلوده‌تر باشد و یا در منطقه 2 به دلیل اینکه بالغ بر 600 هزار جمعیت سکنه شناور و ثابت دارد، یکی از مناطق پرخطر محسوب می‌شود اما ممکن است دلایل دیگری هم داشته باشد که تیم ما در حال تحقیق و تفحص است.


انتهای پیام/4148/


انتهای پیام/

ارسال نظر