صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۱۶ - ۰۵ آبان ۱۳۹۹

سفر به کدام نقاط کشور متقاضی بیشتری دارد؟

شیوع ویروس کرونا سلیقه مردم را برای سفر تغییر داده است. پیش‌بینی‌ها بر این بود که گرایش مردم به سفرهای خانوادگی و انفرادی بیشتر خواهد شد. رییس هیأت‌مدیره انجمن صنفی دفاتر سفر استان تهران با تایید این موضوع می‌گوید: با شیوع ویروس کرونا تقاضا برای سفرهای گروهی با تور بسیار ناچیز شده است.
کد خبر : 525943

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، افزایش آمار تردد برون‌شهری در هر نوبت تعطیلات در مقایسه با کاهش سفرهای ریلی و هوایی مؤید این است که سفرهای جاده‌ای بیشترین تقاضا را دارد. هرچند میل به سفر با اتومبیل شخصی در قالب گروه‌های کوچک خانوادگی و یا دوستانه پیش از شیوع ویروس کرونا در ایران، همچنان بالا بوده است. آخرین گزارش مرکز ملی آمار نشان می‌دهد در بهار سال ۱۳۹۷ مجموعا ۹۸۷ هزار و ۳۵۹ نفر با تور سفر کردند و ۱۰۱ میلیون و ۲۳۷ هزار و ۹۲۵ نفر سفر بدون تور داشتند. این وضعیت با شیوع ویروس کرونا و تغییر در شکل سفرها، تشدید شده است.


از طرفی مسدود شدن مرزها باعث شد بیشتر سفرها در داخل کشور صورت گیرد. آمار دقیقی از حجم سفرهای داخلی از ابتدای سال تا کنون وجود ندارد اما دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی گفته است: در ایام کرونا پروازهای خارجی ۹۶ درصد کاهش داشته است. آخرین آماری هم که وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از میزان سفرهای داخلی داده است به خردادماه ۹۹ برمی‌گردد، زمانی که تردد بین استانی پس از یک دوره محدودیت، آزاد شد. طبق آن گزارش، تا خردادماه استان مازندران بالاترین میزان اقامت را به خود اختصاص داده بود.


امیر پویان رفیعی‌شاد ـ رییس هیأت‌مدیره انجمن صنفی دفاتر سفر استان تهران ـ در پاسخ به این سوال که در شرایط کنونی چه نوع سفرهایی بیشترین متقاضی را دارد، به ایسنا گفت: بازار سفر در خاموشی کامل به سر می‌برد. البته روزنه و سوی چراغی هست اما تعداد متقاضی برای سفر با تور یا خرید از آژانس مسافرتی بسیار ناچیز است.


او ادامه داد: استقبال از سفرهای گروهی یا تور به دلیل شرایطی که ویروس کرونا پدید آورده خیلی کم شده است. تقاضای محدودی برای سفر داخلی به صورت Individual یا شخصی وجود دارد اما در حدی نیست که بازار سفر را تکان دهد و یا صنعت گردشگری را حمایت کند.


رفیعی شاد افزود: درخواست برای طبیعت‌گردی وجود دارد، هرچند بسیار محدود است. البته این نوع سفرها بیشتر از طریق گروه‌های دوستانه و آزاد اجرا می‌شود و میزان مراجعه به آژانس‌ها برای استفاده از تورهای طبیعت قابل توجه نیست. گروه‌های غیرمجاز هم بدون کنترل و نظارتی فعال هستند و اتفاقا بیشترین سفرهای گروهی از طریق آن‌ها در حال انجام است اما آژانس‌های مسافرتی متقاضی زیادی ندارند.


وزارت بهداشت سفر را یکی از عوامل همه‌گیری ویروس کرونا می‌داند. با این حال وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و فعالان گردشگری معتقدند آن‌چه باعث شیوع بیشتر ویروس کرونا می‌شود سفرهای بدون برنامه و نامنظم است و نه سفرهای مسؤولانه. فعالان گردشگری بر این عقیده‌اند اگر سفر به دست آن‌ها سپرده و نظارت‌ها شدیدتر شود، مهار ویروس راحت‌تر خواهد شد.


حرمت‌الله رفیعی ـ رییس هیات‌مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران ـ می‌گوید: اگر سفرها تحت کنترل و مدیریت باشد، با تور انجام شود، اقامت در هتل مجوزدار باشد، آژانس‌ها هم ملزم به رعایت پروتکل‌های بهداشتی باشند، نظارت هم برقرار باشد، چرا سفر انجام نشود؟ اتفاقا این مدل سفرها را راحت‌تر می‌توان کنترل کرد. قطعا با این روش آمار شیوع کرونا در کشور هم پایین‌تر می‌آمد، اما به‌جای این کار، سفرها و ترددهای بین شهری را آزاد گذاشتند و دستور تعطیلی هتل و تور را دادند. چرا سفرهای بدون برنامه و بدون تور را ممنوع نمی‌کنند؟


گردشگری از جمله مشاغلی است که از شیوع ویروس کرونا متحمل بیشترین آسیب شده است. به طوری که سازمان ملل متحد در پیام‌های مکرر از دولت‌ها خواسته است برای جلوگیری از بیکاری گسترده این صنعت و رکود بیشتر اقتصاد گردشگری چاره‌ای بیاندیشند و حمایت‌ها را گسترده‌تر کنند.


منبع: ایسنا


انتهای پیام/


انتهای پیام/

برچسب ها: سفر کرونا ایران
ارسال نظر