صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۳۸ - ۰۳ آبان ۱۳۹۹
عنابستانی خبر داد؛

تشکیل وزارت امور اجتماعی جوانان و خانواده

سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس یازدهم با اشاره به مشکلات زنان سرپرست خانوار خبر از تشکیل وزارتخانه امور اجتماعی جوانان و خانواده داد.
کد خبر : 525498

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، علی‌اصغر عنابستانی در مورد مشکلات زنان سرپرست خانوار در اوضاع نابسامان کرونایی گفت: در حال حاضر ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار زن سرپرست خانوار در کشور داریم؛ این زنان زاییده آسیب‌های اجتماعی هستند؛ از طلاق و اعتیاد همسر گرفته تا تجردگرایی به هر دلیلی امروزه عنوان زن سرپرست خانوار را گرفته‌اند و متأسفانه با مدیریت نادرستی که در حوزه کنترل آسیب‌های اجتماعی وجود دارد آن‌ها با مشکلات عدیده‌ای روبرو هستند.


نماینده مردم سبزوار، جوین، جغتای، خوشاب، داورزن و ششتمد افزود: تورم موجود در جامعه، تبعیض در پرداخت حقوق و دستمزد، شیوع اپیدمی کرونا، هزینه خوردوخوراک، اجاره‌بهای منزل استیجاری و تأمین هزینه درمان علی‌الخصوص در چنین شرایطی از جمله مشکلاتی است که بسیاری از این زنان سرپرست خانوار با آن روبرو هستند؛ بماند وعده‌های بی‌پایه و اساسی برای حمایت از این آن‌ها داده می‌شود.


عنابستانی یادآور شد: شرایط کرونایی بسیاری از مشاغل خانگی مثل طبخ غذای خانگی، ترشی خانگی و… که زنان سرپرست خانوار از طریق آن‌ها امرار معاش می‌کردند را با مشکل مواجه کرده است، در حالت عادی فکر برای این زنان نشده است؛ در این اوضاع نامناسب اقتصادی که سلامتی عموم مردم در خطر است بدون شک برنامه‌ای برای حمایت از آن‌ها وجود ندارد.


وی تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین چالش‌های کنونی زنان سرپرست خانوار در اوضاع اپیدمی کرونا نداشتن بیمه آن‌ها است که دولت این موضوع را از سال ۹۴ در برنامه‌های اصلی خود قرار داده بود؛ سازمان هدفمندی یارانه‌ها باید حداقل ۳۰۰ میلیارد تومان به حساب سازمان تأمین اجتماعی واریز می‌کرد که تاکنون پرداخت نشده است.


سخنگوی مقابله با آسیب‌های اجتماعی تأکید کرد: در شرایطی که اپیدمی کرونا خود را بیش از هر زمان دیگر نشان داده سلامت مردم در اولویت امور است، اما به نظر می‌رسد سازمان‌های بیمه‌گر با احتیاط اقدام به خدمات‌رسانی می‌کنند علی‌الخصوص در مورد زنان آسیب‌دیده و حتی در برخی از موارد خدمات خود را کاهش داده‌اند و از آنجایی که تأمین اجتماعی پولی را دریافت نکرده مجبور به قطع خدمت‌رسانی می‌شود.


رسیدگی به بیمه زنان سرپرست خانوار


نماینده مردم در مجلس یازدهم ادامه داد: در حال حاضر پیگیر بیمه این گروه از زنان هستیم متأسفانه تاکنون آنچه به جایی نرسیده فریاد است؛ در شرایط کنونی کشور و تورم موجود در جامعه اگر بیمه زنان سرپرست خانوار رسیدگی نشود، سلامت آن‌ها هم با مشکل مواجه می‌شود.


عنابستانی موازی کاری بین سازمان‌ها را یکی از مشکلات دانسته و تأکید کرد: موازی کاری دستگاه‌ها در حمایت از زنان سرپرست خانوار یکی دیگر از مشکلات است؛ اگر بخواهیم عدم موفقیت طرح‌های اجتماعی را مورد بررسی قرار دهیم یکی از آن‌ها موازی کاری و عدم همکاری این دستگاه‌های خدمات رسان است. سازمان بهزیستی، سازمان تأمین اجتماعی و معاونت زنان و خانواده اگر باهم همکاری داشتند می‌توانستند بسیاری از مشکلات این گروه از زنان را حل کنند.


معضلات اجتماعی زیاد است اما منابع کشور محدود


عضو کمیسیون اجتماعی مجلس یازدهم گفت: متأسفانه با شبکه‌ای از مشکلات و آسیب‌های اجتماعی روبرو هستیم و منابع کشور برای مقابله با آن‌ها محدود است؛ ما باید از منابع به درستی استفاده کنیم؛ طرحی با عنوان تأسیس وزارتخانه امور اجتماعی جوانان و خانواده به مجلس ارائه شد تا مسائل اجتماعی روز از جمله زنان سرپرست خانوار در جامعه را تحت پوشش قرار می‌دهد.


عنابستانی خاطرنشان کرد: در حال حاضر وزارتخانه ورزش و جوانان با اینکه نامی از جوانان به دوش می‌کشد اقدامی در راستای حل مشکلات آن‌ها ندارد، نهاد معاونت امور زنان و خانواده باید به مشکلات زنان آسیب‌دیده توجه کند، سازمان بهزیستی باید بسیاری از آسیب‌های اجتماعی در کشور را تحت پوشش قرار دهد و دیگر نهادها که در ارتباط مستقیم و غیرمستقیم با آسیب‌های اجتماعی هستند در وزارتخانه امور اجتماعی جوانان و خانواده مورد بررسی قرار ‌گیرد تا بودجه‌ای که اختصاص داده شده به حل معضلات اجتماعی مشخص شود کجا و چگونه هزینه می‌شود. با نظارت این وزارتخانه مشکلات دیگر از جمله کمبود بودجه و علت رشد آسیب‌های اجتماعی مورد بررسی قرار خواهد داد.


انتهای پیام/4129/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر