صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۲ - ۰۱ آبان ۱۳۹۹

ساخت تب‌سنج غیرتماسی در دانشگاه خواجه‌نصیرالدین طوسی

پژوهشگران دانشگاه خواجه‌نصیرالدین طوسی تب‌سنجی طراحی کرده‌اند که به صورت غیرتماسی با فاصله سه سانتی‌متر می‌تواند دمای بدن را اندازه‌گیری کند.
کد خبر : 525022

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا،  به گفته‌ حسین حسینی نژاد، سرپرست تیم پژوهشی سازنده تب‌سنج غیرتماسی، این تیم طی چند ماه اخیر با تلاش های متعدد توانسته تب‌سنج پزشکی را که به صورت غیر تماسی با فاصله سه سانتی متری می‌تواند دمای داخل بدن را با دقت بالا اندازه گیری کند، تولید کند.


وی خاطرنشان کرد: سنسورهای به کار رفته در این نوع تب‌سنج دقت بسیار بالایی دارند که آن را در ردیف تب‌سنج های دقیق پزشکی قرار می‌دهد.


حسینی‌نژاد افزود: با توجه به اینکه در چند ماه اخیر شیوع ویروس کرونا موجب از دست دادن تعدادی از هموطنان عزیزمان شده است ولی متاسفانه غربالگری‌های مربوط به آزمایش کرونا را با تب‌سنج های معمولی انجام می‌دهند که کارایی مناسبی ندارند، با توجه به این موضوع ما اقدام به ساخت این نوع تب‌سنج غیرتماسی کردیم که غربالگری کرونا را با دقت بسیار بالا انجام می‌دهد. طراحی، ساخت و مونتاژ قطعات آن نیز توسط پژوهشگران دانشکده مهندسی برق انجام شده است.


وی با بیان این که نمونه‌های ارزان قیمت این تب‌سنج‌ها دقت کافی و لازم برای اندازه‌گیری دمای بدن را ندارند، گفت: البته نمونه‌های گران قیمت خارجی دقت مناسبی دارند اما قیمت بسیار بالای آنها دسترسی را مشکل کرده است؛ با این وجود همانطور که قبلاً نیز اشاره شد این نوع تب‌سنج غیرتماسی اطلاعات را با دقت بسیار بالا ارائه می‌دهد. از دیگر قابلیت‌های مهم تب‌سنج غیر تماسی، امکان اتصال به تلفن همراه و انتقال اطلاعات به آن است.


حسینی‌نژاد اظهار کرد: در هفته‌های آتی چند نمونه دیگر از این نوع تب‌سنج تولید خواهد شد و اکنون در حال اخذ مجوز و استانداردهای لازم هستیم، پس از کسب مجوز اقدام به تولید انبوه خواهیم کرد.


در اجرای این طرح، کارشناس مسئول آزمایشگاه دانشکده مهندسی برق، الهام کرمانی و سه نفر از دانشجویان این دانشکده، دانیال کاتوزیان، رامین قلندری‌زاده و سید محمد امین موسوی همکاری داشتند.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر