صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۳۵ - ۳۰ مهر ۱۳۹۹
مدیراعتبارات بانک مرکزی:

52 هزار و 614 نفر وام ودیعه مسکن دریافت کردند/ سازوکار وثیقه‌گذاری سهام عدالت فراهم نشد

شهرزاد دانشمندی گفت: از 167 هزار و 985 نفر متقاضی واجد شرایط دریافت تسهیلات ودیعه مسکن، 66 هزار و 48 نفر تشکیل پرونده داده‌اند که از این تعداد 52 هزار و 614 نفر وام خود را دریافت کرده و مابقی نیز در مرحله تکمیل پرونده هستند.
کد خبر : 524851

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، شهرزاد دانشمندی مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی در گفت‌وگو با رادیو اقتصاد با بیان این‌که آمار دریافت‌کنندگان وام ودیعه مسکن در حال تغییر و رو به افزایش است، گفت: براساس آخرین آمار تا روز دوشنبه از 167 هزار و 985 نفر متقاضی واجد شرایط دریافت تسهیلات ودیعه مسکن، 66 هزار و 48  نفر تشکیل پرونده داده‌اند که از این تعداد 52 هزار و 614 نفر وام خود را دریافت کرده و مابقی نیز در مرحله تکمیل پرونده هستند.


وی در واکنش به انتقادات درباره برخی کارشکنی‌‌ها در روند پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن گفت: براساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، مدارک مورد نیاز برای اخذ وام ودیعه مسکن متناسب با مبلغ تسهیلات  و به تشخیص بانک‌ها است. به دلیل آن‌که این وام از اعتبارات داخلی بانک‌ها و اغلب از محل سپرده مردم نزد بانک‌ها تأمین می‌شود، وثایق باید به‌گونه‌ای باشد تا منجر به افزایش معوقات بانک‌ها نشود.


این مقام مسئول ادامه داد: برای تسهیلات بیش از 150 میلیون ریالی (300 و 500 میلیون ریال) علاوه بر وثایقی نظیر سفته و چک متقاضی نیاز به معرفی ضامن از سوی متقاضیان به بانک‌ها است. از طرف بانک مرکزی برای سهولت مردم در دریافت وام ودیعه مسکن، به بانک‌ها توصیه شده حتی‌المقدور با یک ضامن تسهیلات را به متقاضیان پرداخت کنند؛ اما اگر بانکی تشخیص دهد که یک ضامن کافی نیست، می‌تواند وثایق دیگری هم درخواست کند.


مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی با اشاره به امکان استفاده از سهام عدالت برای وثیقه‌گذاری تسهیلات ودیعه مسکن براساس مصوبه ستاد کرونا، گفت: بانک‌ها می‌توانند از سهام عدالت برای وثیقه وام ودیعه مسکن استفاده کنند. اما براساس‌ آخرین پیگیری‌های انجام شده، همچنان سازوکار استفاده از سهام عدالت به عنوان وثیقه در سازمان بورس و اوراق بهادار فراهم نشده است.


در ادامه جواد حق‌شناس معاون امور شهری بنیاد مسکن، روند ثبت‌نام در طرح اقدام ملی مسکن را رو به بهبود ارزیابی کرد و اظهار داشت: افزایش قیمت‌ها و کاهش درآمد مردم باعث استقبال پایین مردم از طرح اقدام ملی مسکن شده است.


این مقام مسئول با اشاره به ساخت 88 هزار واحد از طرح اقدام ملی مسکن از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی افزود: یکی دیگر از عوامل کاهش استقبال متقاضیان از طرح اقدام ملی انتظار تولید مسکن مشابه مسکن مهر و با قیمت‌های حداقلی است؛ ولی اکنون که مشخص شده هزینه تمام شده پروژه با قیمت‌های روز ساخت‌وساز محاسبه می‌شود، متقاضیان کمی دچار تردید در واریز وجوه اولیه شده‌اند. البته اینکه دولت در اغلب پروژه‌ها اراضی 99 ساله و یا به صورت اقساط بدون بهره عرضه می‌کند، از جذابیت‌های خرید مسکن در قالب طرح اقدام ملی است.


وی ادامه داد: شیوه پرداخت تسهیلات 100 میلیون تومانی بانک عامل به ازای هر یک از متقاضیان طرح اقدام ملی متناسب با پیشرفت پروژه تعیین تکلیف شده است که محل اعتبار آن توسط بانک مرکزی معین شده و نرخ سود این تسهیلات 18 درصد خواهد بود.


در پایان مهدی روان‌شادنیا کارشناس حوزه مسکن، با بیان این‌که سطح اعتماد مردم به طرح‌هایی که دولت کلید می‌زند کاهش پیدا کرده، گفت: دلیل کاهش اعتماد عمومی به پروژه‌های دولت، طولانی شدن زمان اتمام پروژه‌ها است. به عنوان مثال همچنان شاهد تحویل واحدهای مسکن مهر هستیم.


وی افزود: به نظر می‌رسد با اعتماد به بخش خصوصی و ایجاد تسهیلات در فرآیند کسب‌وکار بخش خصوصی، می‌توان پروژه ‌ها را با قیمت پایین‌تر و زمان کوتاه‌تر به اتمام رساند که قاعدتاً رضایت و مشارکت متقاضیان را به دنبال خواهد داشت.


انتهای پیام/4141


انتهای پیام/

ارسال نظر