برگزاری مجموعه سمینار های نانو شیمی/ انجمن علمی دانشگاه آزاد////////////////////////////
برگزاری مجموعه سمینار های نانو شیمی
آرش جوابی:
رئیس هیات مدیره و دبیر انجمن علمی دانشجویی شیمی کاربردی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز
در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری آنا از برگزاری مجموعه سمینارهای علمی در حوزه علم نانو شیمی به صورت وبینارهای مجازی از طریق بسترهای اینترنتی و سامانه های آموزش مجازی با مشارکت جمعی از اعضای هیات علمی و اساتید گروه شیمی و با حضور جمع کثیری از دانشجویان عضو انجمن علمی شیمی این واحد دانشگاهی به ویژه دانشجویان مقطع تحصیلات تکمیلی در گروه کارشناسی ارشد شیمی تجزیه و شیمی آلی برای اولین بار به همت انجمن علمی دانشجویی شیمی کاربردی به عنوان برترین انجمن علمی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی کل کشور و منتخب هفتمین جشنواره ملی فرهیختگان و با همکاری و پشتیبانی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز و استان فارس و با حمایت حوزه معاونت پژوهش و فناوری این واحد دانشگاهی خبر داد.
هدف از برگزاری این مجموعه سمینار های نانو شیمی:
آرش جوابی:
هدف از برگزاری این مجموعه سمینارهای علمی مجازی را جهت آشنایی بیشتر دانشجویان و محققان و متخصصان علم شیمی و مهندسی شیمی با فناوری نانو و نانوتکنولوژی و نانو شیمی و همچنین برسی نقش و جایگاه علم شیمی در فناوری نانو و آشنایی بیشتر دانشجویان با کاربرد علم نانو شیمی در زندگی روزمره و سایر فعالیت های علمی پژوهشی اقتصادی و تجاری و همچنین معرفی جدیدترین تحقیقات و پژوهش های نوین و دستاوردها و نوآوری های کاربردی در حوزه علم نانو شیمی برگزار گردیده است.
(چشم انداز و سایر اهداف این مجموعه سمینارهای علمی و پژوهشی )
جوابی در ادامه گفت:
علاوه بر اهداف ذکر شده برای این مجموعه سمینارها اهداف دیگری نیز در این سلسله وبینارهای علمی و پژوهشی دنبال می گردد که
می توان به آشنایی دانشجویان با فرصت های نوین شغلی و کارآفرینی در حوزه علم نانو شیمی و همچنین معرفی بخشی از دستاوردهای علمی و پژوهشی و محصولات تجاری شرکت های دانش بنیان و مراکز رشد و هسته های فناور دانشگاه آزاد اسلامی و همچنین معرفی رشته نانو شیمی و سایر گرایش های این رشته تحصیلی و کاربردی و برسی جایگاه این علم در ایران و جهان اشاره کرد.
رئیس انجمن علمی شیمی کاربردی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز که در افتتاحیه این مجموعه سمینارهای های مجازی سخنرانی میکرد افزود:
ارتباط گسترده بخش علوم و فناوری های شیمیایی با تحولات مختلف فنی و علمی و اقتصادی و اجتماعی کشورهای در حال توسعه ایجاب می کند تا طراحی_ توسعه و بهره برداری از سیستم ها و فرآیندهای صنعتی به صورت بهینه صورت پذیرد. ماهیت فرا رشته ای علوم و فناوری های شیمیایی و توانمندی آن در تولید مواد_ ابزارها و سیستم های جدید با قابلیت بالا موجب ایجاد فرصت های متنوعی در عرصه های مختلف علمی و صنعتی شده است. بر همین اساس این مجموعه سمینارها با تمرکز بر رویکرد های نوین علم و فناوری های شیمیایی و نانو فناوری در نظر دارد بستری مناسب جهت هم اندیشی و تبادل اطلاعات و تجارب علمی و اجرایی فعالان این حوزه در راستای اهداف توسعه محورانه سرزمینمان ایران ایجاد نماید.
جوابی خاطر نشان کرد:
در راستای اعتلای فرهنگ پژوهش و باتوجه به تاکیدات وزارت علوم تحقیقات و فناوری و دستورالعمل ها و آیین نامه های نوین پژوهشی ابلاغی از سوی مسئولان ارشد دانشگاه آزاد اسلامی و فراهم بودن امکانات و تجهیزات در مجموعه بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی برای تحقق زیست بوم فناوری و دانشگاه و برای رسیدن به دانشگاه نسل سوم و چهارم یا در واقع دانشگاه کارآفرین و مسئله محور ور خصوص ارتباط بیشتر با صنعت این سلسله وبینارهای مجازی برگزار گردیده است.
جوابی در ابتدا به معرفی بحث نانو تکنولوژی پرداخت:
جوابی بیان کرد فناوری نانو یا نانو تکنولوژی (Nanotechnology )
رشته ای از دانش های کاربردی و فناوری است که موضوعات گسترده ای را پوشش میدهد. موضوع اصلی آن نیز مهار ماده یا دستگاه های در ابعاد کم تر از یک میکرومتر است (معمولا 1تا 100 نانومتر) در واقع نانو تکنولوژی فهم به کارگیری خواص جدیدی از مواد و سیستم های در این ابعاد است. که اثرات فیزیکی جدیدی عمدتا متاثر از غلبه خواص کوانتومی بر خواص کلاسیک از خود نشان میدهند.
جوابی همچنین خاطر نشان کرد که علم نانو به عنوان پدیده هزاره سوم را نمیتوان رشته جدیدی عنوان کرد بلکه رویکردی جدید به کلیه علوم و فنون موجود در مقیاس نانو میباشد. و نانوتکنولوژی به طور کلی در تمامی زمینه های خوراک_ آب آشامیدنی _تشخیص پزشکی _بیوتکنولوژی_ کامپیوتر و ارتباطات_ حمل و نقل_ انرژی_ ایمنی بهداشت محیط زیست_ مواد_ هوافضا و امنیت ملی کاربرد دارد. به وضوح مشاهده میشود که بشر با یک انقلاب گسترده تر از دو انقلاب دیگر کشاورزی و صنعتی روبرو گردیده است.
در بخش دیگری از افتتاحیه این مجموعه سمینارها جوابی به تشریح مقدمه علم نانو شیمی پرداخت
نانو شیمی (Nano chemistry )
یکی از شاخه های دانش شیمی میباشد که به برسی شیمی مواد در مقیاس نانومتری میپردازد. این دانش در زمینه های مختلفی از جمله سوخت و پلیمر_ رنگ_ پوشاک_ دارو_ مواد شوینده شیمیایی و به طور کلی هر آنچه به شیمی و مهندسی شیمی مربوط شود کاربرد دارد. به طور کلی با توجه به فناوری نانو و کار تولید در این
مقیاس برای دستیابی به فرآوردههای با کیفیت و کمیت بهتر به عبارتی ارزان تر_ محکم تر_ سبک تر و کارا تر می باشد.
جایگاه علم نانو در ایران و جهان:
جوابی در ادامه به تشریح جایگاه علم نانو در ایران و جهان پرداخت:
در حال حاضر نقش علم و تکنولوژی در جوامع مختلف بسیار پر رنگ است و برآیند این موجب برتری کشورهای برخوردار از آن ها در رده بندی های مختلف علمی و اجتماعی و اقتصادی و غیره. ...میشود.
علم شیمی با رویکردی که نسبت به برسی مواد از جنبه های مختلف دارد از اساسی ترین و در عین حال از قوی ترین علوم شناخته میشود.
خوشبختانه علم شیمی و موارد وابسته به آن مانند مهندسی شیمی در کشورهای ما جایگاه دیرینه ای دارد. به طور کلی هم در قدیم دانشمندان به نامی در حوزه علم شیمی به دنیا معرفی کرده ایم و هم در حال حاضر جایگاه علم شیمی در دنیا یک جایگاه برتر است و نانو تکنولوژی و نانو شیمی شاخه جدیدی از علوم پیشرفته امروزی می باشد .
با این حال پیشرفت شایان توجه ای را در سالیان اخیر پشت سر گذاشته است و عمده زیر بنای آن شیمی می باشد.
جوابی گفت: خوشبختانه کشور عزیزمان ایران طبق آخرین آمارهای معتبر جهانی در رتبه اول منطقه و جزو چهار کشور برتر دنیا در حوزه علم نانو میباشد که عمده مقالات علمی منتشر شده در این حوزه مرتبط با علم شیمی و نانو شیمی می باشد.
چشم انداز آینده کشورها و مجامع علمی به حوزه نانو تکنولوژی و نانو شیمی:
جوابی در پاسخ به این سوال گفت:
همگرایی این علوم (شیمی و نانو) قابلیت های فراوان آن باعث شده تا اقبال بسیاری از کشورهای صنعتی و پیشرفته دنیا به این سمت متمایل شود. به طوری که برنامه ریزی های فراوان در جهت تاسیس شرکت های دانش بنیان با هدف سود آوری اقتصادی انجام گرفته است.
که این امر موجب جهش های علمی_ اقتصادی و اجتماعی در این جوامع شده است.
در کشور عزیزمان ایران نیز با توجه به جایگاه مناسب در رتبه بندی های جهانی از دیدگاه شیمی و نانو انجام پروژه های محصول محور و اقتصادی و تجاری در کشور همسو با دیگر کشورها امری ضروری است.
نقش انجمن های علمی در توسعه علوم جدید و نانو تکنولوژی:
آرش جوابی که خود موفق به کسب عنوان مقام اول در انجمن های علمی دانشجویی در دانشگاه آزاد اسلامی کل کشور در هفتمین جشنواره ملی فرهیختگان میباشد در پاسخ به این سوال گفت:
این امر با تشکیل انجمن های علمی و تشکل های پژوهشی جهت تبادل افکار و سرعت بیشتری خواهد گرفت. که در همین راستا انجمن علمی شیمی کاربردی این واحد دانشگاهی با هدف همفکری و تبادل اطلاعات با نخبگان اساتید و دانشجویان و کارآفرینان و فناوران این حوزه با رویکرد عمق بخشی به اطلاعات موجود در زمینه شیمی و نانو شیمی و فناوری های مرتبط اقدام به برگزاری این برنامه گردیده است.
محوریت های این مجموعه وبینارهای مجازی نانو شیمی:
جوابی در پایان به تشریح محوریت های این برنامه پرداخت:
جوابی گفت: این مجموعه سمینارها در چندین روز متوالی به در موضوعاتی نظیر
نانو کامپوزیت ها و پلیمر ها
سنتز مواد آلی از آزمایشگاه تا صنعت
شیمی سبز و دارو رسانی
کاتالیست ها و نانو کاتالیست ها و سنتز و کاربرد آن ها
رنگ_ چوب _چرم
الکتروشیمی و حفاظت خوردگی
اسانس و فیتو شیمی
استخراج و جداسازی
انرژی های نو و تجدید پذیز
مدل سازی و استاندارد سازی
نانو آنزیم ها و کاربرد آن ها و غیره. ..میباشد.
در پایان جوابی از اساتید و متخصصان علم شیمی و نانو شیمی و دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد شرکت کننده در این مجموعه سمینار ها که با ارائه ترجمه هایی از مقالات و پوستر های معتبر علمی در حوزه نانو شیمی در عرصه ملی و بین المللی و همچنین نتایج طرح های پژوهشی برگزیده و در حال انجام و یا پایان یافته و معرفی پایان نامه ها و رساله های معتبر در این حوزه شرکت کرده اند تشکر کرد.
جوابی که خود ریاست کارگروه شیمی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز را نیز بر عهده دارد از حمایت ریاست این واحد دانشگاهی همکاری باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس به ویژه ریاست محترم باشگاه جناب آقای دکتر سید امیر شمس نیا همچنین حمایت معاونت محترم پژوهش و فناوری واحد شیراز دکتر محمد مهدی جباری در برگزاری این برنامه تقدیر کرد.
انتهای پیام/4118/
انتهای پیام/