صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۲۰ - ۳۰ مهر ۱۳۹۹

طبع، خواص، مضرات و مُصلح خرما در ویکی آنا

مواد معدنی ضروری مانند کلسیم، آهن، فسفر، سدیم، پتاسیم، منیزیم، و روی در خرما یافت می‌شوند.
کد خبر : 524672

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا،​ میوه خرما یکی از شیرین ترین میوه هایی است که در انواع مختلف به بازار عرضه می شود.
خرما سرشار از قند طبیعی از جمله گلوز، فروکتوز و ساکاروز است و همین امر باعث می شود بعد از خوردن خرما احساس انرژی بیشتر و چابکی داشته باشید.


جالب است بدانید به میوه نرسیده خرما، «خارَک» یا «خرک» یا «کنگ» می‌گویند و «رطب» نیز مرحله قبل از رسیدگی کامل خرماست که رطوبت بیشتر و قند کمتری نسبت به خرمای کاملا رسیده دارد.


بسته به اینکه خرما تازه یا خشک باشد، میزان کالری آن متفاوت خواهد بود. طبیعی است که خرمای خشک مثل خرمای پیارم یا خاصویی نسبت به خرمای رطب کالری بالاتری داشته باشد. قاعده کلی این است که میوه‌های خشک شده کالری‌شان بیشتر باشد.



خواص و مضرات خرما



  • خوردن خرما از حساسیت فصلی پیشگیری می‌کند.

  • خرما غذاییت زیادی دارد، چاق کننده است و خون خوبی تولید می‌کند.

  • باعث رفع خستگی و تقویت قوای جنسی، شنوایی، بینایی و هاضمه می‌شود.

  • مصرف روزانه خرما از میزان تری‌گلیسیرید خون می‌کاهد و باعث کاهش میزان استرس نیز می‌شود که هر دو آن‌ها از عوامل اصلی بیماری‌های قلبی و سکته هستند.




  • انواع مختلف خرما حاوی ویتامین B۶ است. این ویتامین به بدن کمک می‌کند سروتونین و نوراپى‌نفرین بیشتری تولید کند که سبب بهبود عملکرد مغز می‌شوند.

  • خرما به کاهش احتمال خطر ابتلا به کولیت کمک می کند.

  • خرما حاوی فیبر بسیار بالایی است. سیستم گوارش بدن برای انجام فعالیت‌های خود به بهترین نحو به فیبر بالا نیاز دارد. فیبری که به واسطه مصرف روزانه خرما وارد بدن می‌شود، از یبوست پیگشیری کرده و فعالیت‌های روده را افزایش می‌دهد.

  • خرما سبب تحریک قوای جنسی، استحکام کمر و تقویت آن می‌شود.

  • خرما تقویت کننده قوای جنسی (در سرد مزاجان) است و برای تشدید این خاصیت می‌توان تعدادی خرما را در شیر تازه خیساند و قدری دارچین نیز به آن افزود. این کار همچنین باعث از بین رفتن عوارض احتمالی شیر برای افرادی که دارای سردی و رطوبت‌های مزاجی هستند، می‌شود.

  • بعضی تحقیقات نشان داده‌اند خرما می‌تواند فرایند زایمان دیر رس خانم‌ها را آسان کند.

  • · مصرف این میوه در هفته‌های آخر بارداری باعث بهبود اتساع دهانه رحم می‌شود. همچنین به نظر می‌رسد خوردن خرما زمان زایمان را کاهش دهد.

  • خرما به کاهش فشار خون کمک می کند.

  • خرما بواسطه گرمی طبع آن، رطوبت بدن (مخصوصا بلغم معده) را از بین می‌برد.

  • خرما تقویت کننده کلیه است.




  • اگر خرما همراه مقداری شنبلیله دم کرده و صاف شده میل شود، می‌تواند برای دفع سنگ‌ کلیه و مثانه موثر باشد.

  • سرشار از آنتی اکسیدان‌های ضد بیماری است.

  • خرما به درمان بیماری‌های سرد بلغمی کمک می‌کند.

  • خرما برای کسانی که دچار سرماخوردگی مکرر در فصول سرد می‌شوند، مفید است.

  • خرما از اسهال جلوگیری می کند.

  • باعث رفع رطوبت زائد ناشی از عفونت و تب می‌شود.

  • به تقویت سیستم ایمنی کمک می‌نماید.

  • مصرف خرما به منظور پیشگیری مفید است ولی در زمان سرماخوردگی و تب مضر است و بیماری را تشدید می‌کند.

  • خرما استخوان ها و سیستم ایمنی شما را تقویت می کند.

  • خرما به درمان و پیشگیری از کم خونی کمک می کند.

  • خرما سبب لینت مزاج هم می‌شود.

  • افرادی که عادت به مصرف خرما ندارند، ممکن است بر اثر مصرف خرما دچار حرارت و عوارض ناشی از صفرای زیاد نظیر سردرد، چشم درد،جوش‌های پوستی، تاول یا آفت دهان، سوزش گلو و گلو درد بشوند.

  •  افرادی که چاق هستند و مزاج گرم و تر دارند باید از خوردن خرما پرهیز کنند، چون این افراد استعداد غلبه خون و حرارت خون را دارند و خرما آن را تشدید می‌کند و این خون غلیظ ممکن است موجب تغییر در تناسب اخلاط شود.

  • مصرف زیاد خرما برای دندان‌ها مضر است.

  • توصیه شده بعد از خوردن خرما با آب جوشیده نیم گرم چند بار مزمزه و غرغره نموده (می توان در این آب کمی هم سرکه ریخت) که این عمل از بروز عوارض ناشی از خرما مخصوصاً در گرم مزاجان جلوگیری می‌کند.

  • در مناطقی که خرما نمی‌روید زیاده روی در مصرف آن جایز نیست و موجب سوختن خون، تولید خون سوداوی و بروز عفونت می‌شود.



طبع خرما چیست؟


مزاج آن گرم و تر است.



مصلح خرما چیست؟


کاهو، گلاب، خشخاش، بادام درختی شیرین، سرکه، آب انار،‌ سکنجبین و روغن، مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج خرما هستند.


 


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر