صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
وزیر بهداشت:

اگر کسی بخواهد خون شهدای سلامت را پایمال کند، می‌گویم چه کسانی در موضوع کرونا قصور کردند/ چقدر باید التماس کنیم تا پروتکل‌ها رعایت شود؟

وزیر بهداشت گفت: کجای دنیا وزیر بهداشت و پرسنل بهداشت و درمان التماس می‌کنند؟ وزیر بهداشت می‌نویسد و می‌خواهد و همه مکلف به اجرا هستند اما اینجا تمنا می‌کنم، خواهش می‌کنم و زانو می‌زنم اما کسی گوش نمی‌دهد.
کد خبر : 524569

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، سعید نمکی صبح امروز در جلسه ستاد مبارزه با کرونا در آذربایجان‌غربی اظهار کرد: برخی به دنبال دادن القابی نظیر سردار به مدیران و از جمله من هستند، ما تنها سربازی کوچک برای نظام جمهوری اسلامی هستیم که در برابر سردارانی نظیر حاج قاسم سلیمانی به همین سربازی خود افتخار می‌کنیم.


وی افزود: برای غلبه بر کرونا باید در کنار هم و به طور متحد وارد میدان شویم تا شاهد کنترل اپیدمی در کشور باشیم.


وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، خاطرنشان کرد: قصورهایی در زمینه بیماری کرونا داشتیم که اگر روزی برخی افراد با طرح موضوعاتی حاشیه‌ای در زمینه اقدامات وزارت بهداشت به دنبال پایمال کردن خون شهدای سلامت باشند، قطعاً به این موضوع ورود خواهم کرد.


وی ادامه داد: زمانی که گزارش‌ها درباره وضعیت کرونا را می‌خوانم، استرس می‌گیرم که نکند در سیاهچاله‌ای بیفتیم که نتوانیم از آن خارج شویم.


خودمان را برای یک نزاع و درگیری سنگین با کرونا آماده کرده‌ایم


نمکی گفت: خودمان را برای یک نزاع و درگیری سنگین با این ویروس آماده کرده‌ایم و دلیل برداشتن گام‌های بزرگ در زمینه کرونا این بود که از روز اول دست کم نگرفتیم.


وی هدف از سفر امروز خود به آذربایجان‌غربی را خداقوت گفتن به کادر درمان دانست و ابراز داشت: خوشبختانه این استان از نمره مطلوبی در مدیریت بیماری کرونا نسبت به سایر استان‌ها برخوردار است.


وزیر بهداشت، از افزایش شیوع کرونا در کشور و آذربایجان‌غربی ابراز نگرانی کرد.


وی با اشاره به کمبود دارو در کشور نیز گفت: آمریکا با تحمیل تحریم‌های ناجوانمردانه مردم را در زمینه دارویی با مشکل مواجه کرده، ما تنها کشوری هستیم که مشکلات تحریمی را تحمل کرده‌ایم و با وجود بی پولی با تحریم‌ها و حملات دشمن مقابله کرده‌ایم.


نمکی در خصوص ظرفیت تشخیصی کشور خاطرنشان کرد: در روزهای ابتدایی گزارش بیماری کرونا، ظرفیت تشخیصی ما در کشور حدود یک‌هزار و ٢٠٠ آزمایش در روز بود که این ظرفیت در حال حاضر به روزانه بیش از ٢۵ هزار آزمایش تشخیصی رسیده و برای این میزان تست روزانه، ۶۵ میلیارد ریال هزینه می‌شود.


وی ادامه داد: میزان تست‌های روزانه کرونا در کشور به‌زودی به ۴۰ هزار مورد خواهد رسید که برای این تعداد ١٠٠ میلیارد ریال اعتبار هزینه می‌شود.


یکی از دردهایم این است که نمی‌توان شیوع کرونا را با خواهش جمع کرد


وزیر بهداشت، اظهار کرد : سامانه سیب فعال بوده و در این مرحله تمام موارد مثبت ثبت شده و بررسی مکرر انجام می‌شود تا این بیماری را زمین‌گیر کنیم. در مرحله نخست توسط ٣٢٠ هزار اکیپ فعال در سامانه سیب ٨٠ میلیون نفر ایرانی ارزیابی شدند.


وی تصریح کرد: این بیماری در حال حاضر دارو و درمان مشخصی ندارد و تنها راه مدیریت آن پیشگیری و رعایت پروتکل‌های بهداشتی است.


نمکی گفت: یکی از دردهای درونم این است که نمی‌توان اپیدمی کرونا را با خواهش جمع کرد. طرف بمب ویروس است و وقتی به او می‌گوییم چرا ماسک نزدی، می‌گوید به کرونا اعتقاد ندارم! چند وقت است که ما داریم التماس می‌کنیم، اما کدام یک از پروازهای ما منطبق با پروتکل‌های بهداشتی است؟





چقدر من و همکارانم باید التماس کنیم؟


وی افزود: نمی‌دانم چه کسی باید این‌ها را حل کند. چند ماه است که داریم خواهش می‌کنیم؟ چقدر من و همکارانم باید التماس کنیم؟


وزیر بهداشت، عنوان کرد: کجای دنیا وزیر بهداشت و پرسنل بهداشت و درمان دارند التماس می‌کنند؟ در کشورهایی که در جمع کردن اپیدمی توفیق حاصل کردند، وزیر بهداشت می‌نویسد و می‌خواهد و همه مکلف به اجرا هستند. اینجا وزیر بهداشت تمنا می‌کند، خواهش می‌کند و زانو می‌زند، اما کسی گوش نمی‌دهد. کدام یک از اتوبوس‌های ما منطبق با اصول پروتکل‌های بهداشتی است؟ در تهران اعلام کرده‌ایم که داخل شهر منبع توسعه ویروس است که با جهش‌هایی که ویروس پیدا کرده، قدرت سرایتش ۱۰ برابر شده است. گفتند تا پایان اردیبهشت اتوبوس اضافه می‌شود، اما یک اتوبوس هم اضافه نشد.


من و همکارانم باید ته رودخانه جنازه و زخمی جمع کنیم؟


وی ادامه داد: اعلام شد که هر کس ماسک نزند، جریمه می‌شود. من در سه چهار روز قبل در خیابان تماشا کردم که ۴۰ درصد از افرادی که در اتوبوس بودند ماسک نزدند، آیا می‌توان به این صورت عفونت جمع کرد؟ فقط من و همکارانم باید ته رودخانه جنازه و زخمی جمع کنیم؟ بیماری که نه دارو دارد و نه واکسن و فقط راهش پیشگیری و فاصله‌گذاری است. از عالم‌ترین دانشمندان ویروس‌شناسی بپرسید که این ویروس کی تمام می‌شود، می‌گوید نمی‌دانم. بپرسید کی دارو پیدا می‌کند، می‌گوید نمی‌دانم، اما می‌گوید یک چیز را می‌دانم که این ویروس با پیشگیری قابل کنترل است. پیشگیری هم شامل فاصله‌گذاری، ماسک، شستن دست و… و. است. ‌


من آدم ندارم، خودم و آدم‌های خودم را جمع کنم!


نمکی خاطرنشان کرد: یکی از همکاران چند شب قبل به بیمارستان ضیاییان رفته بود و گفت که به طور وحشتناکی بیماران جوان‌تر و بدحال‌تر جمع شده، بعد آمده بیرون و به من زنگ زده که ایستگاه صلواتی زدند و ۵۰۰ تا ۶۰۰ نفر بدون ماسک در صف هستند که چایی بگیرند و بخورند. می‌دانید این چه رنجی برای وزیر بهداشت و برای رهبر این کشور است؟ کسی که می‌فرماید آیا رژه نیروهای مسلح با پروتکل‌ها منطبق است و وقتی می‌گوییم خیر، می‌گوید کنسل شود. ایشان روضه می‌گذارند و فقط یک نفر در حسینیه است و چقدر رعایت می‌کنند. حال این رنج بزرگی است که در یک بیمارستان غلغله از بیمار، اما ۱۰۰ متر آن‌طرف‌تر ایستگاه صلواتی زده‌اند و یک نفر هم نمی‌آید که این افراد را جمع کند. من که نمی‌توانم. من وقتی پرستار یا پزشک اورژانسم را کتک می‌زنند، نمی‌توانم از او هم دفاع کنم و باید دو نیرو از ناجا بیاید و او را جمع کند. من آدم ندارم، خودم و آدم‌های خودم را جمع کنم، چه برسد به اینکه بروم و جلو متخلف را بگیرم.


وی گفت: در ستاد ملی تقاضا کردیم که هر کس که ماسک نزد، جریمه کنید، اما بروید آمار را دربیاورید که چند نفر را جریمه کردند. گفتیم جاده ببندید، چندتا را بستند؟. اینطور که نمی‌شود اپیدمی جمع کرد. اگر این بال شکسته ما را ترمیم نکنند، اپیدمی در این مملکت جمع نمی‌شود و ما ته رودخانه باید جنازه جمع کنیم. بعد از مدتی هم پرسنل من هم می‌بُرند و می‌روند. البته آنها به خیابان نمی‌روند، بلکه به خانه‌هایشان می‌روند. امیدوارم خداوند چنین روزی را نیاورد، اما اگر روزی خستگی و بی‌توجهی دیگران به حریم همکاران من شدت پیدا کرد، به خیابان نمی‌آیند و اهل غربتی‌بازی نیستند، بلکه می‌روند در خانه می‌نشینند و آن روز، روز سختی است و غیرقابل تحمل است.


وزیر بهداشت در پایان عنوان کرد: ما این ضعف را که ضعف بزرگی است، داریم. یعنی ضعف عدم حمایت از اجرای پروتکل و ضعف عدم ایستادن در مقابل پروتکل‌شکن و قانون‌شکن و برخورد با آنها. عده زیادی از مردم گوش می‌دهند، اما عده‌ای هم گوش نمی‌دهند.


انتهای پیام/4076/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر