صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۸ - ۰۲ آبان ۱۳۹۹
مخترع جوان در گفتگو با آنا تشریح کرد؛

جزئیات فنی پوشال کولر آبی با قابلیت تصفیه هوا و صرفه‌جویی در آب/ اختراعی که علیه کروناویروس ثبت شد

پژوهشگر و مخترع مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند جزئیات فنی اختراع پوشال کولر آبی متشکل از گونی (چتایی) و سلولز با قابلیت تصفیه هوای ورودی و صرفه‌جویی در مصرف آب را تشریح کرد.
کد خبر : 524530

علی فاروقی در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از اختراع خود با عنوان پوشال کولر آبی خبر داد و اظهار کرد: اختراع پوشال کولر آبی متشکل از گونی (چتایی) و سلولز با قابلیت تصفیه هوای ورودی و صرفه‌جویی در مصرف آب است که به شماره 101998 و در سال 1399 ثبت شده است.


عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند افزود: این اختراع در ایام بحران کرونا ثبت و برای تصفیه هوای مکش‌شده از کولرهای پشت‌ بام برای ایمن‌بودن از ویروس کرونا طراحی و ساخته شده و آماده تجاری‌سازی است.


پژوهشگر و مخترع مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند درباره زمینه فنی اختراع عنوان کرد: این اختراع مربوط به حوزه تأسیسات ساختمانی برودتی و پوشال کولرهای آبی و تهویه‌هاست.


فاروقی با اشاره به مشکل فنی موجود در کولرهای آبی که موجب این اختراع شد، بیان کرد: اصلی‌ترین مشکل در بهره‌برداری از کولرهای آبی، مصرف آب زیاد آنها به‌ویژه با توجه به مشکل و بحران رو به افزایش کمبود منابع آب در کشور است.


قابلیت تجاری‌سازی و تولید انبوه



این مخترع با بیان اینکه نیازی به واردکردن اجزای این اختراع از خارج نیست، تأکید کرد: به‌دلیل ارزان‌تربودن این محصول در مقایسه با نمونه‌های موجود، این اختراع قابلیت تجاری‌سازی و تولید انبوه را داراست.


وی اضافه کرد: یکی دیگر از مشکلات کولرهای آبی که به‌ویژه در روزهای آلودگی هوای تهران بیشتر به چشم می‌آید، این است که کاملاً در معرض گرد و خاک و هوای آلوده است و از این طریق، آلودگی‌ها و عوامل بیماری‌زا مانند باکتری‌ها، ویروس‌ها و قارچ‌ها به‌راحتی وارد خانه می‌شوند.


این پژوهشگر ادامه داد: به‌کاربردن آب معمولی برای خنک‌کردن محیط معایبی مانند محدودیت میزان خنکی، گرفتگی پوشال‌ها، گرفتگی احتمالی پمپ،  ایجاد زنگ‌زدگی و ... را به‌همراه دارد. در کولرهای آبی مشکل انتخاب نکردن دمای ایده‌آل و تعیین اجباری دو حالت دور تند و دور کند، وجود دارد.


این مخترع توضیح داد: در این اختراع با تکنیکی ساده؛ اما باستانی و ایده‌گرفتن از گذشتگان و تکمیل و افزودن مواد ترکیبی منحصربه‌فرد برای نخستین‌بار در دنیا ترکیب به این سادگی می‌تواند موجب صرفه‌جویی در مصرف آب در فصول گرم شود.


فاروقی خاطرنشان کرد: در این اختراع از گونی یا همان «چتایی» به‌علاوه یک لایه پارچه‌های سلولزی استفاده‌شده برای تصفیه هوای ورودی به کولرها به‌منظور ایجاد برودت هوای فضاهای اقامتی و مسکونی استفاده شده است.


وی یادآور شد: پوشش پارچه‌ای پوشال که عمدتاً چتایی (گونی) است و جایگزین پوشال‌های معمولی کولر می‌شود، پارچه‌های چتایی (گونی) به سایز لازم برای هر دریچه کولر برش می‌خورند و برای استحکام اولیه، پارچه با ابزار کشسان دوردوزی می‌شود. در این مرحله پارچه هم دوخت و مجهز می‌شود تا پارچه با خاصیت کشسانی خود با مکش هوای کولر هماهنگ و سازگار باشد.


پژوهشگر و مخترع مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند اظهار کرد: لایه پارچه چتایی (گونی) در راستای حفظ و نگهداری طولانی آب در قسمت داخلی کولر استفاده می‌شود و در قسمت بیرونی لایه پارچه سلولزی و آب‌گریز و سفیدرنگ که هدف از آن جلوگیری از تبخیر (رنگ سفید پارچه) و آب‌گریزبودن برای جلوگیری از آب درون پوشال است، مورد استفاده قرار می‌گیرد.


عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند به آنا گفت: در این اختراع با استفاده از روغن تالو در اطراف لایه‌های چتایی و یک‌سری مواد جاذب موجب جذب بالای شوره و مواد ناخالص موجود در آب شده است.


وی اضافه کرد: در مرحله بعدی پارچه‌های چتایی (گونی) به‌صورت لایه‌ای آماده و دوخت شده‌اند و از حاشیه‌شان توسط چرخ‌های دوخت به همراه یک نوار دوخته‌‌شده استفاده شده است. از نوار مخصوص بست‌ها نیز به‌منظور تثبیت و مقاومت بیشتر پوشال و درزگیری برای بالابردن ضریب ایمنی و حداکثر توان پوشال استفاده شده است.


انتهای پیام/4103/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر