صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۲ - ۳۰ مهر ۱۳۹۹
اقتصاددان آمریکایی:

کسری تراز تجاری آمریکا در دوران کرونا به شدت وخیم‌تر شده است/اقتصاد ایالات متحده درگیر مشکلات ریشه‌ای

یک اقتصاددان آمریکایی با برشمردن دلایل کسری تراز تجاری آمریکا، از وخیم‌تر شدن این نقصان براثر پاندمی کرونا ابراز نگرانی کرد.
کد خبر : 524477

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از هیل، وایوکناند جایاکومار در مقاله خود به تشریح دلایل کسری تراز تجاری آمریکا در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ پرداخته و از عواقب منفی بحران کرونا بر وخیم‌تر شدن این کسری ابراز نگرانی کرده است.


جایاکومار ادامه می‌دهد که علیرغم لفاظی‌ها و جنگ تجاری که ترامپ به راه انداخته، کسری تجاری آمریکا همچنان در خلال چهار سال دوره ریاست جمهوری وی بالا بوده است. این کسری با گسترش ویروس کرونا در سطح جهان و لطمه شدیدی که به اقتصاد ایالات‌متحده زد بازهم بدتر شده و اوضاع تراز تجاری آمریکا در قبال دیگر کشورهای جهان را وخیم‌تر کرده است.



وی ادامه می‌دهد که هویت اقتصاد پایه که زیرساخت ابر اقتصادهای بین‌المللی بر آن بناشده، شامل این است که تراز تجاری به‌عنوان اولویت اول، با اختلاف بین اندوخته‌های ملی متشکل از اندوخته‌های خصوصی و دولتی با میزان سرمایه‌گذاری برابر باشد. مقامات دولت ترامپ در درک این اصل بدیهی اقتصادی بسیار ضعیف عمل کرده‌اند.


جایاکومار ادامه می‌دهد که به زبان ساده آمریکا به حالت اداره امور اقتصادی با یک‌روند کسری تجاری مداوم عادت کرده است و دلیل آن‌هم مصرف بیشتر از تولید است. به‌عبارت‌دیگر، اندوخته ترکیبی بخش‌های دولتی و خصوصی آمریکا پایین‌تر از سرمایه‌گذاری‌ها انجام‌شده است. بنابراین آمریکا مجبور است دست به استقراض از منابع خارجی بزند تا کسری اندوخته‌های داخلی را جبران کند.




بیشتر بخوانید:


اقتصاد آمریکا بیش از ۳۱ درصد کوچک شده است


اقتصاد آمریکا زیر ضربه سنگین کرونا




وی در ادامه توضیح می‌دهد که سیاست‌هایی که به کسری بودجه دولت دامن می‌زنند اندوخته دولتی یا همگانی را کاهش می‌دهند و در فقدان این کسری، تراز حساب‌جاری کشور به‌سوی بدتر شدن سوق داده می‌شود و درنتیجه کسری تراز تجاری را به دنبال خواهد داشت.


این استاد اقتصاد با اشاره به جاری شدن قانون مالیات و مشاغل مصوب دسامبر 2017 و قانون بودجه دو حزبی مصوب فوریه 2018 می‌گوید که بعضی از تحلیل‌گران در خصوص روبرو شدن آمریکا با یک‌شکل از دو برابر شدن این کسری‌ها اخطار داده‌اند.


به‌طورمعمول، کسری تراز تجاری آمریکا در خلال رکود به دلیل کاهش در مصرف کالاهای داخلی و وارداتی و نیز خدمات کمی کمتر می‌شود. در دهه‌های اخیر، حجم واردات افزایش یافت و در نتیجه بالانس تراز تجاری آمریکا رو به وخامت گذارد.


در این میان، بحران همه‌گیری کرونا بر مشکلات افزوده است و به‌دلایلی‌ متعددی، کسری تجاری کشور را افزایش داده است. در رکودهای قبل از کرونا مصرف‌کنندگان از میزان خرید یا از حداقل از میزان خرید اقلام گران کم می‌کردند و این امر به‌صورت عمده‌ای از سفارش‌ کالاهای مصرفی می‌کاست و بخش خدمات نیز با تأثیرات منفی گسترده‌ای روبرو نمی‌شد. حال در دوره رکود اقتصادی برآمده از بحران کرونا، بخش کالاهای مصرفی به‌صورت قابل‌ملاحظه‌ای بخش خدمات را از میدان خارج کرده است.


از طرفی، به دلیل رعایت پروتکل‌های بهداشتی بسیاری از مردم در خانه می‌مانند و با دورکاری یا عدم حضور بی‌مورد در مکان‌های عمومی به‌صورت خودکار بسیاری از مشاغل خدماتی را از گردونه مخارج خود حذف کرده‌اند. ادارات و سازمان‌هایی که کارمندان خود را به دورکاری فرستاده‌اند با استهلاک تجهیزات اداری و غیره مواجهه نیستند و به‌این‌ترتیب میزان خرید آن‌ها بشدت کاهش‌یافته و در ادامه، میزان تولید این‌گونه تجهیزات و درخواست برای خدمات نیز با کاهش و رکود مواجه شده است.



با توجه به اینکه حتی بسیاری از شرکت‌های خارجی صادرکننده کالا به آمریکا خدمات طراحی و مهندسی خود را از شرکت‌های ایالات‌متحده دریافت می‌کردند این گردونه از تغییر رویکرد در انجام امور روزمره، شدیداً به کسری تراز تجاری آمریکا افزوده است.


ادامه کسری تراز تجاری آمریکا از دهه هفتاد میلادی تا به امروز


وی ادامه می‌دهد که در دوره قبل از کرونا تقریباً دو سوم تولید ناخالص داخلی آمریکا به بخش خدمات گره خورده بود، به‌طوری‌که بیش از 80 درصد مردم کشور در بخش خدمات مشغول بکار بودند. هرگونه کاهش در تقاضا برای خدمات، بخش بزرگی از کسب‌وکار در کشور را از دسترسی به منابع مالی دور می‌سازد و نتیجه‌گیری این است که در چنین اوضاعی درخواست خرید کالا کاهش‌یافته و تولیدکنندگان با بحران شدید روبرو خواهند شد. وقتی‌که بخش بزرگی از شاغلین یک کشور نتوانند به‌خوبی درآمدزا باشند و تولیدکنندگان و تاجران نیز با کمبود درآمد روبرو شوند دیگر نباید به درآمدزایی بخش گردشگری داخلی و حتی خارجی و پرداخت مالیات به دولت امیدوار بود.


بحران کرونا در سطح بین‌المللی هم میزان خرید خارجی‌ها از تولیدکنندگان آمریکایی را به شدت کاهش داده و در بعضی موارد به صفر رسانده است.


البته بعضی از این معضلات موقت هستند و با پایان بحران کرونا کاهش می‌یابند یا از بین می‌روند اما بعضی دیگر ریشه‌ای هستند. کسری تراز تجارت خارجی آمریکا از دهه هفتاد میلادی به همین صورت بوده و برطرف کردن آن به مدت‌زمان طولانی و برنامه‌ریزی‌های دقیق نیازمند است.


انتهای پیام/4155/


انتهای پیام/

ارسال نظر