صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۴۴ - ۲۸ مهر ۱۳۹۹

حذف آلاینده‌های مقاوم؛ پساب صنایع تولید برق می‌کند

پژوهشگران در دانشگاه تربیت مدرس با انجام طرحی پژوهشی موفق به تولید برق با تصفیه پساب صنایع شدند. این محققان همزمان آلاینده‌های موجود در پساب‌ها را نیز حذف کردند.
کد خبر : 524199

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری آنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، محدودیت منابع انرژی یکی از چالش‌هایی است که کشورهای گوناگون با آن دست به گریبان‌اند. در این زمینه نیز محققان طرح‌های زیادی را انجام داده‌اند تا این موضوع را رفع کنند.


«تولید الکتریسیته از تصفیه پساب صنایع گیاهان دارویی در سیستم الکتروفنتون زیستی» یکی از پژوهش‌ها در این راستا است که محققان دانشگاه تربیت مدرس با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آن را انجام دادند.


به گفته حبیب الله یونسی مجری این طرح پژوهشی، پژوهشگران دانشگاه تربیت مدرس برای تصفیه پساب در این طرح از روش بی‌هوازی بهره بردند. شکسته شدن مواد آلی پساب همراه تجزیه بی‌هوازی تولید پروتون و الکترون می‌کند. پس از آن از سیستم پیل سوختی میکروبی بهره بردیم تا بتوانیم الکتریسته تولید کنیم.


 وی ادامه داد: این فرآیندی میکروبی است که طی آن از میکروارگانیسم‌های بی‌هوازی استفاده می‌شود. آن‌ها با تغذیه از مواد آلی پساب رشد می‌کنند و با شکستن مواد آلی موجب ایجاد اکسیژن و الکترون می‌شوند. وجود هر میزان دی‌اکسید‌کربن در پساب به این معنا است که منبع انرژی شیمیایی لازم را داریم.


یونسی همچنین بیان کرد: در نتيجه پساب‌های صنعتی می‌توانند فرآيند تصفيه سبز داشته باشند. همچنین می توان از انرژی تولید شده در ضمن تصفیه پساب در وسایل کم مصرف استفاده کرد. این طرح قابل گسترش برای همه نوع پساب صنایع، شهری و خانگی است.


پيل­های سوختی ميکروبی به عنوان وسايل تبديل کننده پساب­‌‍ها به انرژی الکتريکی و استفاده از هيدروژن به عنوان سوختی که می‌­توان آن را از منابع تجديد‌پذير و تجديد‌ناپذير تهيه کرد، می‌­توان راه‌حل قابل اطمينان برای رفع مشکل انرژی و مشکلات زيست محيطی باشد. این موضوع سبب کاهش هزينه‌­های ساليانه تصفيه پساب در بسياری از کشورها می‌‍­شود.


در اين پروژه از يک پيل سوختی ميکروبی دو محفظه در ترکيب با فرآيند فنتون تحت عنوان سيستم الکترو­فنتون زيستی به منظور تصفيه پساب استفاده شد. از ويژگي­‌های اين سيستم می­‌توان به راندمان بالا، آلودکنندگی کم، نداشتن سر و صدا و هزينه تعمير و نگهداری کم اشاره کرد.


انتهای پیام/4144/


انتهای پیام/

ارسال نظر