پرداخت سالانه هزار و 500 میلیارد تومان مالیات از سوی دانشگاه آزاد اسلامی/ طلب این دانشگاه از دولت معادل حقوق 5 ماه کارکنان و اعضای هیئت علمی است
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، محمدمهدی فداکار با اشاره به برخی اظهارنظرها درباره مصوبه نظام رتبهبندی ۲۶ گانه دانشگاه آزاد اسلامی گفت: متأسفانه برخی افراد که دارای مسئولیت نیز هستند، مطالبی خلاف واقع علیه دانشگاه آزاد اسلامی بیان میکنند که ناشی از عدم شناخت آنها از ساختار این دانشگاه است. لازم به یادآوری است که مصوبه رتبهبندی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی مربوط به سال ۹۲ است که در آن دوره به تصویب هیئت امنای وقت دانشگاه رسیده بود اما به دلایلی بهصورت کامل اجرایی نشد.
وی ادامه داد: این مصوبه شهریور امسال برای اصلاح و تأیید مجدد، در جلسه هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی مورد بررسی و تصویب قرار گرفت و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی نیز ملزم به اجرای آن شد. جای تعجب است که برخی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی را به دلیل اجرای این مصوبه مورد انتقاد قرار میدهند در صورتی که ایشان مجری مصوبات هیئت امنا دانشگاه است.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه مصوبه رتبهبندی واحدهای دانشگاهی بیش از ۲۵ درصد دانشگاهیان دانشگاه آزاد اسلامی را شامل میشود، گفت: این مصوبه تنها شامل رئیس واحد یا روسای دانشکدهها نمیشود بلکه بیش از ۱۴ هزار نفر ازجمله حدود ۹ هزار نفر از کارمندان و بیش از ۵ هزار عضو هیئت علمی را در بر میگیرد. این به دور از انصاف است که بدون اطلاع کامل از مصوبات و بخشنامهها، چنین اظهارنظرهایی در فضای عمومی مطرح میشود.
فداکار اضافه کرد: افزایش حق سرپرستی و مدیریت واحدهای دانشگاهی، در مصوبه جدید بر اساس فعالیتهای علمی، آموزشی و پژوهشی و عملکرد واحدها در جذب دانشجو و سایر متغییرها در ۲۶ سطح درجهبندی میشود و هدف از تدوین آن، ایجاد انگیزه برای ارتقای واحدها و مراکز دانشگاهی و قدردانی از تلاشهای مدیران، اعضای هیئت علمی و کارکنان است چراکه مدیران واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در مقایسه با روسای دانشگاههای دولتی، از حقوق و مزایای کمتری برخوردار هستند درحالیکه دامنه فعالیتها و دغدغههای آنها بهمراتب بسیار بیشتر از مدیران دولتی است.
وی ادامه داد: افرادی که اکنون خود را داعیهدار عدالتطلبی و دفاع از حقوق کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی میدانند، چرا تابستان امسال که دانشگاه به دلیل شیوع کرونا و کاهش درآمدهای دانشگاه به جهت مساعدت مالی با دانشجویان، برای پرداخت حقوق با مشکل مواجه شده بود، به دفاع از این دانشگاه برنخاستند؟ درحالیکه دانشگاه آزاد اسلامی بیش از ۲ هزار میلیارد تومان از دولت طلب دارد. دلیل این است که این افراد از مدیران دانشگاههای دولتی هستند و درکی از شرایط و وضعیت دانشگاه آزاد اسلامی ندارند.
فداکار با بیان اینکه طلب دانشگاه آزاد اسلامی از دولت معادل ۵ ماه حقوق کل کارکنان و اعضای هیئت علمی این دانشگاه است، گفت: این اظهارنظرها در حالی است که عدد افزایش حق سرپرستی و حق مدیریت کل افراد مشمول نظام رتبهبندی، حدود ۲۰ درصد حقوق یک ماه دانشگاه است و دوستان جوان به دلیل آنکه اطلاعات کافی از موضوعات ندارند، این گونه دانشگاه آزاد اسلامی را مورد عتاب قرار میدهند.
وی افزود: هیئت دولت امسال در اقدامی غیرکارشناسی، حقوق دانشگاههای دولتی را افزایش داد و اکنون این دانشگاهها با کسری بودجه مواجه شدهاند اما آنچه تعجب برانگیز است، این است که افرادی که اکنون در برابر دانشگاه آزاد اسلامی عدالتخواه و عدالتطلب شدهاند، در مقابل این اقدام دولت هیچگونه اظهارنظر و مخالفتی نکردند و به دفاع از دانشگاه آزاد اسلامی در برابر عدم تسویه بدهیهای دولت برنیامدند. این در شرایطی است که دانشگاه آزاد اسلامی سالانه بیش از یک هزار و 500 میلیارد تومان بابت بیمه و مالیات کارکنان و اعضای هیئت علمی به دولت میپردازد اما ریالی بودجه دولتی دریافت نمیکند.
فداکار از تدوین طرحهای انگیزشی برای سایر کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد و گفت: بازبینی آییننامه حقوق و دستمزد دانشگاه آزاد اسلامی که سالها بدون تغییر مانده، در دستور کار این معاونت قرار دارد و بهزودی برای اصلاح به هیئت امنای دانشگاه ارسال خواهد شد. همچنین طرحهای دیگری ازجمله تبدیل وضعیت کارکنان قراردادی، بهبود مراکز رفاهی، ارتقای بیمه تکمیلی و رفع مشکل پرداخت بدهی به اعضای هیئت علمی و کارکنان در دستور کار این معاونت قرار دارد.
انتهای پیام/4040/
انتهای پیام/