پرونده فرهنگی دانشجویی واحد رودسر و املش در یک نگاه/ از گامهای کاربردی در سند راهبردی تا ترویج بیانیه گام دوم
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ معاونت فرهنگی دانشجویی تصدی سیاستگذاری، برنامهریزی و اجرای آنها را در راستای انجام امور مربوط به دانشجویان اعم از رفاهی، فارغالتحصیلی، تسهیلات و امور فرهنگی مربوط را عهدهدار است.
معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی یکی از محوریترین و حساسترین معاونتهای این دانشگاه بوده که علاوه بر ارتباط مستقیم با دانشجویان، فراهمکننده امکانات رفاهی و فرهنگی آنان است.
در دوره مدیریت جدید دانشگاه آزاد اسلامی بهرهگیری از ظرفیتهای معنوی، مادی و سرمایههای انسانی دانشگاه بهویژه تقویت نقشآفرینی مدیران واحدهای دانشگاهی در امر تربیت، ایفای وظیفه دانشگاه در اصلاح محیط دارای اهمیت بوده و بر خلاقیتهای فردی و مدیریت اسلامی در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری و اعتلای دانشگاه تأکید شده است.
خبرگزاری آنا در سلسله گفتگوهایی با توجه به اهمیت حوزه فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی و تأکید مدیریت جدید بر اصل تمدنسازی در دانشگاه بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، مجموعه فعالیتها، دستاوردها و برنامههای پیش روی دانشگاه در شهرهای مختلف کشور را در این حوزه بررسی میکند.
خبرنگار آنا در این شماره (30) از گفتگوها با فرشاد ثامنیکیوانی معاون دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودسر و املش گفتگو کرده است که مشروح آن در پی میآید:
آنا: تاکنون برای توسعه فضای معنویت و اخلاقی و سبک زندگی اسلامی بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی چه اقداماتی در واحد متبوعتان صورت گرفته است؟
ثامنیکیوانی: ابتدا دبیرخانه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی را تشکیل دادیم و در ادامه به مستندسازی، تدوین، تبیین و تعریف عملیاتی و توزیع آن و نیز جمعآوری پیشنهادها و نظر استادان مجرب و دانشجویان در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی پرداختیم.
از اقدامات دیگر برای توسعه فضای معنویت، اخلاق و سبک زندگی اسلامی میتوان برگزاری کرسی گفتمانسازی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی در دانشگاه آزاد اسلامی رودسر و املش که به همت شورای فرهنگی و باشگاه پژوهشگران جوان با عنوان بررسی و تبیین بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی با محور نقد و بررسی آموزش عالی و آسیبهای آن در دهه پنجم انقلاب انجام گرفته است، نام برد.
مشارکت استادان و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی رودسر و املش نیز برای ترویج بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی بسیار اثربخش بوده و در کلاسهای درس نیز دانشجویان به بحث و تبادلنظر در این باره میپردازند.
در راستای ترویج و تحقق بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی نشستهای علمی نیز با حضور استادان مجرب حوزه و دانشگاه با حضور حجتالاسلام رضا رمضانی رئیس حوزه علمیه رودسر و اسماعیل حسنی فرمانده سپاه ناحیه رودسر در راستای تحول عظیم انقلاب اسلامی در دهه پنجم انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی برگزار شد.
آنا: بهمنظور گسترش فضای انقلابی و اهتمام در اجرای راهبردی تربیتی و فرهنگی سند دانشگاه اسلامی چه فعالیتهایی داشتهاید؟
ثامنیکیوانی: دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودسر و املش بر اساس سند راهبردی فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی که متشکل از ۱۰ محور مهم و اساسی بوده و برگرفته از ۱۷ سند مهم و اساسی بالادستی ازجمله «سند دانشگاه اسلامی» تهیه و تنظیمشده توانست گامهای کاربردی هدفمندی در قالب موافقتنامه برنامه عملیاتی ۱۴۴ بندی بردارد.
گامهای کاربردی واحد رودسر برای سند راهبردی فرهنگی و دانشجویی
ازجمله این گامها برگزاری اردوهای مختلف ویژه دانشجویان، کارکنان و استادان مانند اردوی جهادی، طرح معرفت رضوی، پیادهروی اربعین حسینی و اردوی راهیان نور بوده است.
در این راستا دورههای آموزشی مختلفی را نیز برگزار کردهایم؛ ازجمله کارگاه معارف امام صادق علیهالسلام، امام حسن عسگری علیهالسلام، کارگاه شیوه دعوت به نماز ویژه مسئولان اقامه نماز و مدیران فرهنگی، برگزاری نشست جریانشناسی انقلاب اسلامی، کارگاه بررسی روز استکبارستیزی، برگزاری کارگاه تفسیر سوره نور و سوره شوری و برنامههای دیگری که در توان این واحد دانشگاهی بود انجام دادهایم.
۱۰ محور مهم و اساسی سند راهبردی فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی شامل ایمان و تدینمحور، ولایتفقیه و انقلاب اسلامیمحور، تمدن نوین اسلامی، ارتباطات و رسانه، آموزش و توانمندسازی دانشگاهیان (نشستهای تخصصی، همایش و جشنوارههای فرهنگی)، مشاوره و سلامت دینی و فرهنگی، اجتماعی و تربیتی، نهادها و فعالیتهای دانشجویی (کانونها، تشکلها، هیئتهای مذهبی، اردوهای جهادی و نشریات دانشجویی) ورزش نشاطمحور، هنر و ادبیات، خدمات و تکریم میشود.
آنا: در راستای افزایش روحیه خودباوری و شکوفایی خلاقیتها و استعدادهای دانشجویی چه اقداماتی در واحد متبوع شما صورت گرفته است؟
ثامنیکیوانی: در این راستا فعالیتهای دانشجویی را شناسایی کرده و با صدور مجوزهای قانونی، حمایت، ارزیابی و نظارت مستمر بر عملکرد کانونهای فرهنگی ـ دانشجویی و نشریات دانشجویی صورت میگیرد و دانشجویان را به فعالیتهای فرهنگی، اجتماعی، علمی، هنری و نمایشگاهی ترغیب میکنیم تا به تقویت روحیه خودباوری، شکوفایی خلاقیتها و استعدادهای دانشجویی بپردازیم.
آنا: استفاده از ظرفیت اعضای هیئت علمی در فعالیتهای فرهنگی و دانشجویی دانشگاه به چه صورت بوده است؟
ثامنیکیوانی: نشستهای هماندیشی با موضوع راهکارهای تقویت فعالیتهای فرهنگی و بررسی پیشنهادهای برونرفت از معضلات فرهنگی را با رویکرد ارج نهادن به آرا و نظرها برگزار کردیم. نشستهایی را نیز هر ماه یکبار با عنوان هماندیشی دانشجویی و فرهنگی برگزار میکنیم و نیز با فعالان فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودسر و املش در عرصههای مختلف همکاری مستمر داریم.
آنا: آیا برای قوی شدن در فضای مجازی و بهرهگیری مفید و اثربخش از آن اقداماتی داشتهاید؟
ثامنیکیوانی: بله، در این زمینه دستورالعمل تدوینی برای برقراری ارتباط مستمر با جامعه مخاطب طبق مصوبه شورای تخصصی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی و معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودسر و املش داشتهایم و در این راستا در فضای مجازی برای برقراری ارتباط بیشازپیش با مخاطبان فعال بوده و به سمت فرهنگسازی برای استفاده بیشتر از پیامرسانهای داخلی مانند سروش رفتهایم.
درج موضوعات مختلف قرآنی، اعتقادی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگ عمومی و اجتماعی و بارگذاری برنامههای اجراشده دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودسر و املش بهویژه برنامههای قرآنی، فرهنگی اعم از صوتی و تصویری از دیگر برنامهها و اقدامات صورت گرفته است.
آنا: ارتباط برادرانه با آحاد دانشجویان و توسعه و ساماندهی فعالیت جمعی آنان چگونه بوده است؟
ثامنیکیوانی: ارتباط با دانشجویان از اهم وظایف و فعالیتهای حوزه فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودسر و املش بوده که در این راستا ارتباط تنگاتنگی با بخشهای فرهنگی مانند نهاد نمایندگی مقام معظّم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان، بسیج اساتید، کارکنان و دانشجویی، تشکلهای سیاسی اسلامی و سایر بخشهای دانشگاه اعم از پژوهشی، عمرانی، اداری و مالی و بهخصوص آموزشی برقرار کردهایم.
آنا: آیا برای تقویت همکاری نظاممند و هدفدار با سازمانها و نهادهای فرهنگی داخل و خارج از دانشگاه همکاری داشتهاید؟
ثامنیکیوانی: دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودسر و املش با سازمانها، نهادهای فرهنگی داخل و خارج از دانشگاه ارتباط بسیار خوبی دارد و در برنامههای انقلابی و فرهنگی و ارتباط نزدیک با امام جمعه، حوزه علمیه و نهادهای انقلابی مانند سپاه ناحیه رودسر و املش، اداره تبلیغات اسلامی و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و نیز فرمانداری و شهرداریها برای هماهنگی و مشارکت در برنامههای فرهنگی و دانشجویی مشارکت داشته است.
آنا: چنانچه فعالیتهای عمومی و اجتماعی بهویژه در دوره همهگیر ویروس کرونا داشتهاید توضیح دهید.
ثامنیکیوانی: با توجه به اهمیت موضوع با تشکیل ستاد کرونا در دانشگاه برای اطلاعرسانی آخرین روشها و خبرهای مربوط به بیماری کرونا به افراد، کانال مجازی حوزه دانشجویی و فرهنگی دانشگاه راهاندازی شد و در ادامه مکانهای آموزشی و اداری دانشگاه مرتباً توسط پایگاه مقامت بسیج و گروههای جهادی با همکاری سپاه ناحیه و مرکز بهداشت ضدعفونی میشوند.
توزیع ماسک و دستکش بهداشتی میان کارکنان، راهاندازی کانال مجازی و فعالیت مستمر ستاد آموزش مجازی در راستای اجرای بخشنامه آموزشی و رعایت پروتکلهای بهداشتی از دیگر فعالیتهای دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودسر و املش بوده است.
آنا: و سخن آخر...
ثامنیکیوانی: از فعالیتهای انجامشده و کمنظیر در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودسر و املش زنده نگهداشتن یاد و خاطره شهدای دفاع مقدس است که در این باره برای تبیین دفاع مقدس روی در ورودی کلاسها تمثال مبارک شهدا همراه با نام شهدای دانشجویی شهرستان رودسر نصب شده و این کار ارزنده سال 1390 با همکاری اداره بنیاد شهید و امور ایثارگران رودسر انجام گرفته است.
نصب تمثال مبارک شهدای مدافعان حرم استان گیلان در ساختمان اداری و آموزشی این واحد دانشگاهی توسط بسیج اداری فضای معنوی خاصی به دانشگاه بخشیده است. دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودسر و املش علاوه بر زنده نگهداشتن یاد و خاطره شهدا در طبقات مختلف تصاویر زیبا همراه با دستنوشتههای ادبی و فرمایش بزرگان بهویژه مقام معظم رهبری درباره مسائل اخلاقی عفاف و حجاب، نماز و قرآن و مسائل سیاسی و اجتماعی روی دیوار نصبشده و امیدواریم بتوانیم ادامهدهنده راه شهدا باشیم.
انتهای پیام/4121/4062/
انتهای پیام/