صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۱ - ۲۷ مهر ۱۳۹۹

رضوانه یوسفی دبیر انجمن علمی بیوتکنولوژی دانشگاه الزهرا(س)///////////

/
کد خبر : 523931

رضوانه یوسفی دبیر انجمن علمی بیوتکنولوژی دانشگاه الزهرا(س)


۲ ) دانشگاهیان چگونه می‌توانند به تولید علم کمک کنند؟


در دنیای امروز تولید علم به دلیل پیشرفت‌های موجود به سرعت رو به افزایش است و دانشگاهیان در تولید علم نقش کلیدی دارند. برای این امر بایستی اولا مباحث پایه و بنیادی را به درستی درک کنند که اساتید، نقش اصلی را در این زمینه دارند تا بتوانند در پرورش دانشجویان موثر واقع شوند و در گام بعدی، تمامی دانشگاهیان که شامل هم اساتید و هم دانشجویان است، بایستی با توجه به علم روز سعی کنند که خود را همگام کرده و با تحقیقات ، پژوهش ها و اختراعات خود، گامی مهم در این راستا داشته باشند.
یکی از جریاناتی که نیروی محرک در تولید علم برای تمامی دانشگاهیان است، انجمن‌های علمی است که به دنبال کشف و شهود علم است و سعی بر این دارد که با علم روز پیش رود و علاوه بر تولید علم به صنعت نیز کمک کند.



۳ ) نحوه آشنایی و علاقه شما به حضور و فعالیت در انجمن‌های علمی چگونه آغاز شد؟
از ابتدای ورودم به دانشگاه به فعالیت های علمی پژوهشی انجمن علمی علاقه مند شدم و در شورای مرکزی انجمن علمی دانشجویی بیوتکنولوژی عضو شدم و سپس شروع به فعالیت کردم.


۴ ) نقش انجمن‌های علمی دانشجویی در پیشرفت علمی کشور به چه میزان است؟



انجمن‌های علمی با تحقیقات و پژوهش‌های موثری که در زمینه‌های تخصصی خود انجام می‌دهند و زمانی که این علوم را در اختیار دانشگاهیان قرار دهند در پیشرفت علم و صنعت نقش به سزایی دارند.
همچنین با برگزاری کارگاه ها ، سمینار ها و رویداد های مورد نیاز دانشجویان و رسیدگی به مسائل علمی با ارائه راه حل هایی که با به کارگیری دانش و تجربه اساتید و استعداد ها و توانمندی دانشجویان مطرح میشود میتوانند گامی در پیشرفت علمی کشور بردارند.


۵) رویکرد وزارت علوم را در خصوص حمایت کردن از انجمن‌های علمی دانشجویی چگونه ارزیابی می‌کنید؟



همان طور که عنوان شد یکی از کارکردهای انجمن های علمی، تولید علم است که منجر به پیشرفت در صنعت می‌شود پس اگر وزرات علوم نگاهی خاص تر به انجمن‌های علمی دانشگاهی داشته باشند کمکی بزرگ برای انجمن های علمی و به تبع آن پیشرفت علمی کشور است.


۶) آسیب‌ها و چالش‌های انجمن‌های علمی دانشجویی چیست؟



یکی از چالش هایی که انجمن علمی با آن رو به روست این است که تعداد کمی از دانشجویان تمایل به همکاری دارند و فقط دانشجویان بسیار علاقه مند به علم و دانش بدون چشم داشت های مادی و معنوی در این حوزه فعالیت می کنند.


۷) چه راهکاری برای تقویت انجمن‌های علمی در دانشگاه‌ها وجود دارد؟


زمانی انجمن های علمی میتوانند با موفقیت بیشتر جلو روند که اساتید و دانشجویان تاکید ویژه بر آنها داشته باشند و درنتیجه هر چه اهمیت انجمن های علمی بالا رود دانشجویان و نیرو های اجرایی در این زمینه فعالیت بیشتری خواهند داشت .
میتوان گفت جذب دانشجویان در ابتدای ورودشان به دانشگاه بر عهده ی انجمن ها نیز می باشد که لازمه‌ی آن تبلیغات درست و  کامل و توضیح اهداف اصلی انجمن است.
همچنین  اگر حمایت های معنوی و مادی حوزه های مختلف بیشتر شود از استقبال دانشجویان بیشتر بهره مند خواهیم شد و به تبع آن با کمک استعداد ها و توانایی های تازه تر میتوان نتایج بهتری داشته باشیم .  به عنوان مثال اعطای لوح تقدیر و جوایز به دانشجویانی که افتخار آفرین بودند و معرفی افراد نخبه‌ای که در این زمینه فعالیت می‌کنند‌ میتواند برای بالا بردن اشتیاق دانشجویان برای همکاری های بیشتر و موثرتر کمک کند.


۸) برای اینکه انجمن‌های علمی دانشجویی فارغ از برگزار کردن کارگاه‌ها و سمینارهای آموزشی به تولید علم و حل مسائل کشور از طریق علم روی بیاورند، چه کاری باید انجام دهند؟
بدون شک برگزاری کارگاه ها و سمینارها بر هم افزایی علمی تاثیر به سزایی دارد اما این رویداد ها به تنهایی کافی نیست و باید در کنار آنها ارزیابی وبرگزاری مسابقات و رقابت ایده ها برای کشف استعدادها و ایجاد اتاق‌های فکر برای حل مسائل موجود باشد تا از دانشی که توسط انجمن ها به اشتراک گذاشته می شود و افراد توانمند بهره بیشتری برای حل مسائل کشور  به کار گرفته شود‌.


۹) در مورد انجمن علمی خودتان توضیح دهید. از ابتدای شکل‌گیری انجمن شما تاکنون چه فعالیت‌هایی انجام شده است؟


 انجمن علمی دانشجویی بیوتکنولوژی دانشگاه الزهرا (س) یکی از قدیمی ترین انجمن های دانشجویی بیوتکنولوژی کشور است و نشریه ای  با نام DNA میراث ارزشمندی از این پانزده سال تجربه و همکاری هست . تا کنون فعالیت های زیادی در انجمن در حوزه های مختلف صورت گرفته است و به برگزاری دوره های مطالعاتی ، دوره های آموزشی حوزه های مختلف بیوتکنولوژی ،علوم زیستی و حوزه های دیگر مهارت افزایی پرداخته است.
همچنین همایش ها و سمینار های موفقی برگزار و همکاری های متعددی با دانشگاه ها ، انجمن های علمی دیگر و شرکت های دانش بنیان انجام شده است.
همچنین انجمن بیوتکنولوژی با وجود شرایط موجود به دلیل‌ ویروس کرونا از تلاش دست برنداشته و به فعالیت های خودبه صورت مجازی ادامه میدهد . در پایان از همه ی دوستان و همکاران در این راه تشکر میکنم. امید است بتوانیم انجمن های علمی موفق تر با نتایج اثربخش تری داشته باشیم .


 


 


 


انتهای پیام/4118/


انتهای پیام/

ارسال نظر