صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۱۱ - ۰۶ آذر ۱۳۹۴

سیدحسن خمینی: نباید همه مشکلات اقتصادی را به گردن دولت انداخت

یادگار امام گفت: امروز بیکاری و فقر مهمترین مشکل مردم است و بالاترین خدمت و عبادت، حرکت در جهت حل این مشکلات است.
کد خبر : 52392

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا به نقل از جماران،آیت الله سید حسن خمینی در دیدار با رؤسا و دبیران استانی خانه های صنعت، معدن و تجارت سراسر کشور، با بیان اینکه دین پس از ورود به عرصه حاکمیت باید کارکرد خود را با این جایگاه جدید تطبیق دهد، اظهار داشت: در برخی جوامع دین مدیریت ندارد که در آن صورت، وظیفه آرامش بخشی به مردم و نهادینه کردن اخلاق را بر عهده دارد تا نظم معنوی بر جامعه حاکم شود.


وی با اشاره به وضعیت جوامع مختلف افزود: اگر یک نهاد دینی در جامعه وجود نداشته باشد، باید هزینه های بسیار سنگینی برای حل معضلات و آسیب های اجتماعی بپردازیم.


سید حسن خمینی گفت: وقتی نهاد دین یا دین داران تصدی جامعه را پیدا کردند، علاوه بر کارکرد معنوی باید بتوانند جامعه را به خوبی هم اداره کرده تا مشکلات معیشتی و مادی جامعه را نیز حل کنند.


وی گفت: جامعه امروز ما به علل مختلفی چون تحریم ها، سوء مدیریت ها، دشمنی دشمنان، نادانی دوستان و...با مشکلات زیادی از جمله تبعیض، فقر و رکود مواجه است و همگان به وجود این مشکلات و ضرورت حل آن باور دارند.


یادگار امام تصریح کرد: متخصصان همواره گفته اند که رفع بیکاری و رکود نیازمند سرمایه گذاری است و سرمایه گذاری نیز نیازمند امنیت است، اما حتی اگر ظرفیت صنعت موجود در کشور به سطح اسمی خود برسد می توانیم از بحران کارگری و بیکاری عبور کنیم.


وی افزود: بر اساس این حدیث پیامبر گرامی اسلام(ص) که فرموده اند مَنْ اَصْبَحَ و لم یَهْتَمُّ بِاُمورِ الْمُسْلِمینَ فَلَیْسَ مِنْهُمْ(هر کس صبح کند و به امور مسلمانان همت نورزد، از آنان نیست)، باور کنیم بالاترین عبادت، رفع مشکلات مردم است و با توجه به اینکه امروز بیکاری و فقر مهمترین مشکل مردم است بالاترین خدمت و عبادت، حرکت در جهت حل این مشکلات است.


سید حسن خمینی گفت: اگر همانگونه که در سیاستهای اقتصاد مقاومتی هدف گذاری شده است، اقتصاد ما تولید محور و صادرات محور باشد و بتوانیم از بحرانی که بخشی از آن را پشت سر گذاشتیم و مقداری از آن نیز هنوز پیش روی ماست، عبور کنیم؛ خدمت بسیار بزرگی انجام داده ایم.


وی با اشاره به مثلث پیشرفت( نیروی انسانی، منابع و سرمایه در کشور) گفت: ما دارای متخصصین بسیار زیادی در رشته های مختلف هستیم که گرفتار بیکاری هستند، سرمایه زیادی هم در کشور داریم و منابع اولیه را هم به مقدار کافی داریم؛ گرچه برخی از آنها را باید صادر کنیم و در ازای آن بعضی منابع را از دیگران بگیریم؛ اما دلیل عدم هماهنگی این سه عامل در جهت پیشرفت، می تواند این مسأله باشد که بهتر است دولت ها امور را تصدی نکنند.


یادگار امام تصریح کرد: البته نباید همه مشکلات اقتصادی را به گردن دولت انداخت، چرا که برخی معضلات ممکن است به عواملی چون عطش سود بیشتر و تمایل به رسیدن پول بیشتر از طریق دلالی، تن ندادن به کار و... باز گردد.


وی در ادامه، به اهالی صنعت، معدن و تجارت توصیه کرد که کارگران را خانواده خود بدانند و افزود: این رفتار برکت می آورد زیرا کسی که به عیال الله توجه می کند خداوند هم به او توجه می کند؛ لذا کارفرما باید بیش از قانون گزار به فکر کارگر خویش باشد.


یادگار امام با تأکید بر اهمیت برخورداری سرمایه گذاران کشور از هویت و شناسنامه مشخص برای کار کردن با دولت، گفت: بهترین هویت، همین مجموعه است که بخش عمده نهادها و کارگاههای صنعتی در آن حضور دارند.


سید حسن خمینی سپس به وضعیت فعلی دولت پرداخت و با بیان اینکه امروز دست دولت به علل مشکلات مختلف خالی است، تصریح کرد: قطعا دولتمردان دلشان می خواهد به خوبی کار کنند؛ خصوصا آنکه برخی از آنها تجربه بالایی دارند، اما مشکلات و موانع پیش روی آنها نیز باید حل شود.


یادگار امام در پایان با تأکید بر اینکه آینده اقتصاد کشور حتما به سمت اقتصاد تولید محور خصوصی خواهد رفت، گفت: آینده محتوم مسیر اقتصاد بشری این است که به سویی رود که با هزینه های کمتر تولید بیشتر به دست آورد.


انتهای پیام/

ارسال نظر