چالشهای «سربازی» برای جوانان/ وعدههایی که همه را خسته کرد!
به گزارش خبرنگار انتظامی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، مسئله گذراندن دوره خدمت سربازی برای پسران تبدیل به یکی از مراحل مهم زندگی آنها شده است، مسئله بسیار مهمی که دوسال از بهترین دوران زندگی آنها را شامل میشود اما یکی از مهمترین مشکلات دوران خدمت سربازی کم بودن مقدار حقوق است؛ البته با توجه به اینکه سربازان بیشتر وقت خود را در پادگانها و مراکز نظامی میگذارنند بنابراین نمیتوانند همزمان در یک شغل دیگر فعال باشند، حال اینکه اگر یک سرباز متاهل باشد با توجه به مشکلات اقتصادی مسئله کم بودن حقوق سربازی خودش یکی از دغدغههای مهم به شمار مررود.
سربازان حق دارند!
مسئله افزایش حقوق سربازی موضوعی بود که بسیاری از جوانان مشمول خدمت سربازی به دنبال آن بودند، سردار تقی مهری رئیس سازمان وظیفه عمومی نیروی انتظامی درباره افزایش حقوق سربازان گفت: حقوقی که اکنون به سربازان داده میشود، حقوق قانونی نیست، برابر قانون 60 تا 90 درصد حقوق کادر باید به سرباز داده شود البته سربازها دارای رتبهبندی هستند و حقوق آنها با یکدیگر فرق میکند؛ هنوز اعلام نشده که در بودجه امسال، حقوق سربازها افزایش پیدا میکند یا خیر و همچنان از مجلس و دولت محترم تقاضا میکنیم به حقوق سربازان توجه بیشتری داشته باشند.
تلاش برای رفع مشکلات
امیر دریادار دوم غلامرضا رحیمیپور رئیس اداره سرمایه انسانی سرباز ستادکل نیروهای مسلح نیز در مورد افزایش حقوق سربازان گفت: افزایش حقوق مطالبه برحق سربازان است؛ در تلاش هستیم که در قانون بودجه حقوق بیشتری به سربازان اختصاص یابد.
وی افزود: ستادکل نیروهای مسلح مطابق ماده 49 و 50 قانون خدمت وظیفه عمومی مجدانه پیگیر تأمین اعتبار افزایش حقوق و مزایای مکفی سربازان است که امیدواریم دولت مساعدت لازم را به عمل آورد.
رئیس اداره سرمایه انسانی سرباز ستادکل نیروهای مسلح بیان کرد: پیگیر این موضوع هستیم که افزایش حقوق در قانون بودجه سال 1400 بیاید و در کمیسیون تلفیق هم تصویب شود و بتوان حقوق عادلانه را به سربازان پرداخت کرد، اگر این مسأله تصویب شود هر چقدر که به ستاد کل نیروهای مسلح بودجه واگذار شود عادلانه بین سربازان تقسیم میشود؛ متناسب با مدت خدمت و سختی دوره سربازی؛ قطعا حقوق مناسب به سربازان پرداخت خواهد شد.
طول مدت سربازی مشکلی اساسی برای جوانان
یکی دیگر از مشکلات جوانان برای گذراندن دوره سربازی طول مدت خدمت آنها است، موضوعی که میتواند در زندگی بسیاری از جوانان تاثیرگذار باشد؛ در همین زمینه سازمان وظیفه عمومی نیروی انتظامی در اطلاعیهای اعلام کرد: در راستای متناسب سازی مدت خدمت دوره ضرورت کارکنان وظیفه در مناطق گوناکون با رویکرد عدالت محوری، ارتقاء انگیزه خدمتی در مناطق امنیتی درگیر و افزایش نیروی انسانی سازمان های نیروهای مسلح، مدت خدمت سربازی کارکنان وظیفه تغییر کرده است.
در این اطلاعیه آمده است: مدت خدمت سربازی برای کارکنان وظیفه بومی در مناطق عادی ۲۴ ماه، در مناطق غیر درگیر، عملیاتی، محروم و بد آب و هوا ۲۱ ماه و امنیتی درگیر ۱۷ ماه است.
مدت خدمت سربازی برای کارکنان وظیفه غیربومی در مناطق عادی ۲۱ ماه، در مناطق غیر درگیر، عملیاتی، محروم و بد آب و هوا ۱۸ ماه و مناطق امنیتی درگیر ۱۷ ماه است.
تغییرات جدید مدت خدمت سربازی برای کارکنان وظیفه ای که از یکم آذر سال ۹۹ به خدمت سربازی اعزام می شوند، اعمال می شود و مشمولانی که قبل از تاریخ مذکور به خدمت اعزام شوند، مدت خدمت آنان مطابق مقررات قبلی محاسبه می شود.
همچنین مدت خدمت سربازی برای مشمولان مامور به دستگاه های دولتی (غیرنظامی) در همه مناطق ۲۴ ماه است.
کلام آخر
با این حال به نظر میرسد با توجه به شرایط اقتصادی ستاد کل نیروهای مسلح باید فکری اساسی در مورد حقوق سربازان و همچنین طول مدت خدمت سربازی کند، موضوعی که باعث نگرانی بسیاری از جوانان کشور شده و باید هرچه زودتر مجلس نیز به این موضوع ورود کند تا بسیاری از جوانان برای حفظ و نگهبانی از این مرز و بوم با خیالی آسوده به خدمت مقدس سربازی بروند.
انتهای پیام/4148
انتهای پیام/