صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۰ - ۲۶ مهر ۱۳۹۹

رایج ترین اشتباهات در آشپزی که لذت غذا خوردن را از ما می‌گیرد

بسیاری از باور‌های غلط در آشپزخانه وجود دارد که باعث می‌شود کارآمدترین آشپز‌ها نتوانند اوج هنر خود در آشپزی را به نمایش بگذارند.
کد خبر : 523736

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، بسیاری از باور‌های غلط در آشپزخانه وجود دارد که باعث می‌شود کارآمدترین آشپز‌ها نتوانند اوج هنر خود در آشپزی را به نمایش بگذارند. از اشتباه در مورد استفاده از نمک برای تسریع در جوشیدن آب ماکارونی تا اشتباهاتی در مورد استفاده از مایکروویو از جمله باور‌های رایج اشتباه در مورد شیوه‌های پخت غذا در سراسر جهان است.


در این گزارش که توسط یک وبسایت ایتالیایی منتشر شده رایج‌ترین باور‌های اشتباهی که تمام آشپز‌ها در آن گرفتار می‌شوند، برشمرده شده است:


مایکروویو مواد مغذی غذا را جذب می‌کند


بسیاری بر این باورند که پختن یا گرم کردن غذا در مایکروویو موجب جذب مواد مغذی و مفید غذا می‌شود، در حالیکه واقعیت عکس آن بوده و مایکروویو به فضل وقت کمی که برای آشپزی می‌گیرد به حفظ مواد مغذی و مفید غذا کمک می‌کند. برای مثال پخت کلم بروکلی در مایکروویو در مقایسه با پخت آن روی اجاق مقدار بیشتری از گلوکوزینولات (ترکیبات آلی طبیعی موجود در بسیاری از سبزیجات) غذا را حفظ می‌کند.



انواع نمک‌ها شبیه به هم هستند


اینکه در برخی از دستورالعمل‌های آشپزی استفاده از یک نوع نمک بر نوع دیگر ترجیح داده می‌شود بی اساس نیست، زیرا هر نوع نمک کاربرد متفاوتی را در آشپزخانه دارد. برای مثال نمک معمولی یا نمک طعام از بافت خوبی برخوردار است که باعث شوری بیشتر غذا نسبت به نمک دریا می‌شود، بنابراین در بسیاری از مناطق جهان از آن به عنوان جایگزین ادویه جات استفاده می‌شود، در حالی که نمک کوشر (نوعی نمک با دانه‌های درشت است که برخلاف نمک طعام سریع حل نمی‌شود) برای پخت و پز بهتر است.



شستن ماکارونی پس از پخت


یکی از بهترین راه‌های پخت یک ماکارونی خوشمزه مملو از سس، افزودن یک فنجان آب به سس آن است، اما بسیاری از افراد نمی‌توانند این نتیجه را بگیرند، زیرا ماکارونی را پس از پختن در آب جوش شستشو می‌دهند که این کار باعث از بین رفتن نشاسته باقیمانده در ماکارونی یا ماده‌ای که سس را به خوبی مخلوط و نگه می‌دارد، خواهد شد.



افزودن نمک به ماکارونی برای تسریع در جوشیدن


یکی از رایج‌ترین تصورات غلط در آشپزخانه افزودن نمک به ماکارونی برای تسریع در جوشیدن است؛ به گفته کارشناسان آشپزی، افزودن نمک به آب اثر معکوس در نقطه جوش دارد، بنابراین به جای سرعت بخشیدن به روند جوشیدن آب ماکارونی، روند کار را کند می‌کند؛ بنابراین فقط باید نمک را پس از جوشیدن آب و قبل از قرار دادن ماکارونی در قابلمه اضافه کرد.



افزودن روغن مانع از خمیرشدن ماکارونی می‌شود!


بسیاری از افراد وقت خود را هنگام افزودن روغن زیتون به آب جوش ماکارونی تلف می‌کنند تا از خمیر شدن آن جلوگیری کنند؛ اما در واقع روغن در حین پختن تا حد زیادی روی سطح آب باقی می‌ماند و برای جلوگیری از بهم چسبیدن ماکارونی کار زیادی انجام نمی‌دهد. توصیه می‌شود برای جلوگیری از خمیر شدن مرتب آن را هم بزنید. یک مشکل دیگر که افزودن روغن به آب در حال جوش ماکارونی ایجاد می‌کند هنگام آبکش کردن آن است، به گونه‌ای که روغن آن را چرب کرده و مانع از مخلوط شدن سس می‌شود.



جداکردن پوست مرغ پیش از پخت


جدا کردن پوست مرغ پیش از پخت به مفهوم آن است که شما یک غذای با طعم بهتر را از دست خواهید داد. در واقع پوست مرغ ابزاری مناسب برای حفظ عطر، طعم و رطوبت آن است؛ بنابراین توصیه می‌شود گیاهان، ادویه‌ها و سس‌ها را زیر پوست قرار داده، آن را در فر یا روی اجاق بپزید، سپس پوست را از آن جدا کنید.



قارچ قابل شستشو نیست


بسیاری معتقدند که نباید قارچ را پیش از پخت شست، اما در واقع قارچ نیز مانند هر چیز دیگری که در زمین رشد می‌کند مملو از خاک است و شستن آن قبل از پخت مهم است.




مایع قرمز رنگی که روی گوشت ظاهر می‌شود به معنای خام بودن آن است!


لکه‌ای از آب قرمزی روی بشقاب نشانه قطعی خام بودن گوشت نیست، زیرا بسیاری از مردم معتقدند ماده قرمز رنگی که از یک استیک خارج می‌شود خون است؛ این درحالی است که این مایع قرمز در واقع میوگلوبین یعنی پروتئینی است که در بافت ماهیچه‌ای گوشت یافت شده و هنگام گرم شدن نشت می‌کند.



منبع: باشگاه خبرنگاران جوان


انتهای پیام/


انتهای پیام/

برچسب ها: آشپزی سلامتی
ارسال نظر