صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۵:۳۳ - ۲۴ مهر ۱۳۹۹

خواب جدیدی که آمریکا و متحدان عربش برای عراق دیده‌اند

دولت آمریکا همواره با متهم کردن گروه‌های حشدالشعبی با نزدیکی به ایران سعی می‌کند فعالیت این گروه‌ها را بر خلاف منافع مردم عراق و حاکمیت این کشور جلوه دهد و بغداد را تحت فشار بگذارد.
کد خبر : 523416

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، از مدت‌ها پیش که الحشد الشعبی، با شکست گروه تروریستی داعش و تقویت عراق در مقابل نقشه‌های آمریکا برای تجزیه این کشور بر اساس فرقه و قومیت، خواب و خیال‌های واشنگتن در عراق را نقش بر آب کرد، ائتلاف آمریکا - رژیم صهیونیستی و عرب‌های مرتجع، جنگ روانی خود را علیه الحشد آغاز کردند، اما پس از سفر اخیر الکاظمی به واشنگتن این جنگ روانی اوج گرفته است. در واقع پس از این سفر، حملات علیه پایگاه‌های نظامی و همچنین سفارت آمریکا در عراق افزایش داشته است.


حملاتی که آمریکا گروه‌های مقاومت عراق را به انجام آن متهم و به تازگی اعلام کرده است که سفارت خود را در بغداد، پایتخت عراق تعطیل می‌کند، اما هدف آمریکا از این نمایش، ایجاد جوی برای معرفی الحشد الشعبی به عنوان یک گروه «شبه نظامی» با «سلاح‌های کنترل نشده» است.


گروه‌های مقاومت، اما نه تنها چنین اتهامی را رد می‌کنند بلکه آن را اقدامی سازمان‌یافته از سوی مزدوران آمریکا می‌دانند که با هدف بدنام‌سازی گروه‌های مقاومت عراق نزد افکار عمومی این کشور و همچنین حملات جدید علیه این گروه‌ها انجام می‌شود. به گفته «کاظم الفرطوسی» سخنگوی گردان‌های سیدالشهدا وابسته به سازمان الحشد الشعبی، دلایلی وجود دارد که ثابت می‌کند سفارت آمریکا در عراق از طریق مزدوران خود، حملات راکتی علیه اماکن دیپلماتیک از جمله سفارت خود آمریکا را انجام می‌دهد چرا که واشنگتن در پی برهم زدن وضعیت عراق و تحت تاثیر قرار دادن افکار عمومی این کشور است.


بازداشت مسئول تیم ترور داعش در الانبار عراق
واقعیت نیز این است که دولت آمریکا همواره با متهم کردن گروه‌های حشدالشعبی با نزدیکی به ایران سعی می‌کند فعالیت این گروه‌ها را بر خلاف منافع مردم عراق و حاکمیت این کشور جلوه دهد و بغداد را تحت فشار بگذارد تا این گروه‌ها را غیرقانونی اعلام کند. از سوی دیگر روند حملات مقاومت باعث شده است تا طرف آمریکایی در جلسات مختلف با مقامات عراقی تاکید کند که هدفش خروج نهایی از عراق است. بدین خاطر است که مقاومت عراق به صورت موقت حملاتش را متوقف کرده است. این موضوع پس از دو هفته رایزنی‌های سنگین در آستانه انتخابات آمریکا و تعهد طرف آمریکایی صورت گرفت.


بر همین اساس، سخنگوی گردان‌های حزب‌اللّه عراق با بیان این که این آتش‌بس با هدف اعطای فرصت به دولت عراق برای طرح جدول زمانی جهت خروج نیرو‌های آمریکایی از کشور است، اعلام کرد، گروه‌های مقاومت با آتش‌بس مشروط و توقف حملات به نیرو‌های آمریکایی در عراق موافقت کرده‌اند و شامل همه گروه‌های مقاومت عراق به ویژه آن گروه‌هایی می‌شوند که پشت حمله به نیرو‌های آمریکایی هستند، اما علاوه بر تحولات امنیتی و سیاسی مربوط به حضور آمریکا در عراق، یکی از موضوعاتی که از درون تحولات یک ماه اخیر عراق مطرح شده، احتمال کودتا علیه دولت مصطفی الکاظمی است.


به تازگی روزنامه الکترونیکی «رأی الیوم» به نقل از «باقر جبر الزبیدی» وزیر کشور سابق و از رهبران مجلس اعلای اسلامی عراق گزارش داد که کنفرانس‌های حزب منحله بعث در آمریکا و سایر کشور‌های غربی، زیربنای اقداماتی است که شاخه نظامی این حزب در حال انجام آن است.


الزبیدی خاطرنشان کرد، هم اکنون طرحی برای «کودتای نظامی» در عراق در جریان است که سرپرستی آن بر عهده «عزت الدوری» جانشین صدام، دیکتاتور معدوم عراق است. اگرچه بعید به نظر می‌رسد آمریکا برای به قدرت رساندن بعثی‌ها در عراق تلاش کند، اما بعثی‌ها کارکرد‌های مهمی برای واشنگتن و متحدان آن دارند.


بعثی‌ها از یک سو مورد حمایت شماری از کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس هستند و از سوی دیگر نقش مهمی در راه‌اندازی خشونت و ناامنی در عراق ایفا می‌کنند. بازمانده‌های بعثی در تظاهرات اکتبر سال گذشته و تبدیل تظاهرات مردمی به خشونت‌های خیابانی که در نهایت به استعفای دولت عادل عبدالمهدی منجر شد، نقش برجسته‌ای ایفا کردند.


به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها و متحدان عرب آن برای وارد کردن شماری از بعثی‌ها به ساختار قدرت از جمله در پارلمان عراق تلاش می‌کنند چرا که یکدست نبودن پارلمان و به ویژه تضعیف موقعیت گروه‌های شیعی در عراق از مهم‌ترین اهداف واشنگتن و متحدان عرب آن در منطقه غرب آسیاست.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر