صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۲۷ - ۲۳ مهر ۱۳۹۹

کامبیز رهبر مدیر گروه هوش مصنوعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب/////////////////

/
کد خبر : 523335

کامبیز رهبر مدیر گروه هوش مصنوعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب


 


شرایط آزمون دکتری تخصصی واحد تهران جنوب که هم‌اکنون در حال برگزاری در شرایط کرونایی است را توضیح بفرمایید.


- اگر بخواهم مختصر عرض کنم، برنامه‌هایی که در گروه داشتیم، نحوه مصاحبه‌ها و آنچه که تا امروز اتفاق افتاده می‌توانم بگویم هم خود گروه و دوستانی که دعوت شده‌اند و هم تیم‌های پشتیبانش در دانشگاه، همه سعی کردند در بهترین شرایط ممکن و حالا با امکانات موجود این را اجرا کنند.


پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کردند، فاصله‌ها و از نظر اینکه تهویه در اتاق‌ها باشد و کلاس‌ها به نظرم به اندازه کافی بزرگ است، بنابراین آن فاصله اجتماعی به راحتی در آنها حفظ می‌شود، پنجره هم که قطعاً دارد و تهویه به خوبی در آنها انجام می‌شود.


دانشجوها به صورت مجازی هستند، بنابراین تجمع افراد را حتی در پشت در ساختمان نداریم. از صبح در خدمت دوستان هستیم، در اتاق‌ها مستقر می‌شوند، از طریق ارتباط تصویری و صوتی روی بستری که برای این منظور مهیا شده است، مصاحبه‌ها انجام می‌شود و کار به این شکل پیش می‌رود.


فکر می‌کنم فضا، فضایی بسیار آرام و مناسب است.


قطعی اینترنت در جلسات آزمون دکتری بوده چه از سمت استاد یا دانشجو؟


- به هر حال این مسئله اجتناب‌ناپذیر است. هر چند راهکارهایی می‌تواند معرفی شود که اگر قرار باشد این تجربه در آینده حالا نه الزاماً در دوره کرونا، در دوره‌هایی که غیر از کرونا هم تکرار شود، می‌شود راهکارهایی برایش دید. اما الان تیمی که اینجا داریم با دلسوزی، حقیقتاً عرض می‌کنم نه برای خودم برای دوستانی که دارند به شکلی مصاحبه می‌کنند، حالا من هم در کنارشان و تیم پشتیبان به دانشجو زنگ می‌زنند، کمکش می‌کنند که اگر فرض کنید ارتباطش مشکلی دارد، اختلالی هست، این اختلال به شکلی برطرف شود و گاهاً حتی فرض کنید دانشجویی که مثلاٌ صبح مصاحبه‌اش بوده این فرصت برایش ایجاد شده که مثلاً جای‌تان را عوض کنید، یک کامپیوتر مناسب‌تری تهیه کنید، حالا با دو ساعت، دو ساعت و نیم تا بالاخره آن زمان اداری و آن زمانی که در اختیار مجموعه است و می‌تواند در خدمت دانشجو باشد، حالا با یک تغییر نوبت، نفر بعد را جلوتر بیاوریم و نفر جاری را مثلاً یک مقدار با تأخیر، به هر حالت آن فشار روانی را به شکلی از دانشجو رفع کنیم.


اساتید هم معمولاً در ابتدای شروع مصاحبه سعی می‌کنند با یک خوش و بش دانشجو را به هر صورت یک مقدار آرام کنند و این نگرانی را از ذهن او بیرون کنند. علی ایحال اگر سؤالی منتقل نشود و این چالش باشد، فرصت هست که سؤال دوباره تکرار شود و دانشجو بتواند با حوصله جواب دهد.


با توجه به اینکه دانشجویان از شهرهای مختلف میآمدند و در دانشگاههای مختلف مصاحبه میدادند، میتوان واقعاً این را یک مزیت در نظر گرفت و برای دوران پساکرونا هم از این موضوع الگو گرفت؟


- فکر می‌کنم فضای فناوری امروز اجتناب‌ناپذیر است که بخواهیم از آن فرار کنیم. وقتی این مزیت ایجاد می‌شود که خطرهای جابه‌جایی بین شهرها را بتوانیم حذف کنیم، می‌توانیم همچنان از فضای مجازی استفاده کنیم. برای اینکه این استرس کم شود با توجه به گستردگی دانشگاه آزاد اسلامی که تقریباً می‌توانیم بگوییم در هر شهری یک واحد هست، هر واحد می‌تواند یک ارتباط محکم و کنترل شده را با مرکز ایجاد کند، دانشجو دیگر به جای اینکه بخواهد بیاید به تهران و مصاحبه شود، مثلاً اگر در مشهد است، به واحد دانشگاه در آنجا مراجعه کرده و در یک اتاقی که مناسب است و با یک سیستمی که از قبل ارتباطش کاملاً پایدار شده، با مرکز ارتباط داشته باشد و دوستان بتوانند مصاحبه را انجام دهند. حتی در دوران بعد از کرونا این مدل قابل استفاده است و مشکلات مربوط به قطعی هم دیگر با توجه به اینکه خود واحد مبدأ و مرکز مجری این ارتباط هستند و می‌توانند عرض باند را تضمین کنند، بنابراین می‌توانیم امیدوار باشیم که مشکلی نباشد و آن آرامش خاطر بیشتر برای دانشجو مهیا شود.


واحد تهران جنوب چه ظرفیت و تجربه‌ای دارد که در بحث مصاحبه آزمون دکتری در اختیار سایر دانشگاه‌ها قرار دهد؟


- فکر می‌کنم مهم‌ترین تجربه‌ای که ما امروز در تهران جنوب کسب کردیم، بحث زمان‌بندی و بحث مربوط به مدیریت صحیح این فرآیندها است. کارها هر چقدر هم که ساده باشند اگر به درستی مدیریت نشوند، چالش ایجاد خواهد کرد و ایجاد نارضایتی چه در سمتی که مصاحبه می‌کند یا در حقیقت مجری بخشی از کار است و چه در ارتباط با فردی که مراجعه‌کننده ما است این مشکل را ایجاد می‌کند.


تهران جنوب به نظر من از نظر مدیریتی در این حوزه خیلی خوب فعالیت کرده و جلو آمده است. من به شخصه با توجه به اینکه خودم هیئت علمی این واحد هستم، دوستان بالادستی را می‌دیدم که حتی در روز تعطیل هم آمدند، شرایط و پشتیبانی‌ها را خیلی سریع سعی کردند آماده کنند تا روز مصاحبه، گروه‌ها بتوانند مستقر شده و کار کنند.


فکر می‌کنم این همدلی و برنامه‌ریزی منسجم بین افراد، مهم‌ترین تجربه‌ای است که می‌تواند در واحدهای دیگر تکرار شود تا بتوانیم در نهایت آن توفیق را داشته باشیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر