صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۰ - ۲۴ مهر ۱۳۹۹
در گفتگو با آنا مطرح شد؛

درهای بسته برای تجاری‌سازی تردمیل آبی محفظه‌دار/ نظارتی بر زمین‌های صنعتی وجود ندارد

مخترع دستگاه هیدروتراپی یا همان تردمیل آبی محفظه دار گفت: درهای بسته تجاری‌سازی این دستگاه منجر شد به خواسته قلبیم که تولید و توزیع دستگاه تردمیل آبی محفظه‌دار با قیمت مناسب داخلی بود، ناکام ماند.
کد خبر : 523331

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا- محدثه حسینی؛ امروزه ورزش در دنیا به‌عنوان یک صنعت شناخته شده است که بسیاری از سرمایه داران در آن سرمایه‌گذاری می‌کنند، همچنین بسیاری از سیاست‌مداران و مسئولان کشوری نیز بر این باورند که هزینه کردن در عرصه ورزش سرمایه‌گذاری است که منجر به کاهش هزینه‌های درمانی و فرهنگی و ... می‌شود.


از طرفی ورزش از سوی مردم جامعه نیز به دلایل مختلفی همانند سرگرمی، حفظ سلامتی و شادابی و... مورد استقبال قرار می‌گیرد. از همین رو مقوله ورزش باید بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.


از همین رو با «سعید شقاقی» مخترع دستگاه هیدروتراپی یا همان تردمیل آبی محفظه دار به گفتگو پراخته‌ایم که مشروح این گفتگو در ادامه آمده است.


آنا: تردمیل آبی محفظه دار کی ثبت‌شده است؟


شقاقی: برای نخستین مرتبه دستگاه هیدروتراپی کامل با نام تردمیل آبی محفظه دار در جهان را به ثبت رسانده‌ام. این دستگاه در سال 86 در اداره ثبت اختراعات ایران ثبت‌ شده است و به مدت 20 سال، این‌جانب مالک دستگاه هیدروتراپی بوده و بر اساس قوانین بین‌الملل تحت حمایت اداره ثبت اختراعات ایران و جهان است.


سه سال پس از ثبت این دستگاه در سال 89 یک گروه بیست نفره در آلمان نمونه‌ای از این دستگاه را به نام آن کشور ثبت و آزمایش کرد که در سایر کشورها ساخته و معرفی شده‌اند.


آنا: این دستگاه چه کاربردی دارد؟


شقاقی: دستگاه هیدروتراپی، کامل‌ترین دستگاه درمانی توان‌بخشی و تقویت جسمانی است که به لحاظ ویژگی جسمانی هر فرد با هر سنی نسبت به شرایط مختص آن فرد، قابلیت درمان طبق برنامه تجویز شده پزشک معالج را دارد.


هم‌چنین این دستگاه منجر به بهبود فیزیکی و در پی آن موجب افزایش توان‌بخشی در اعضای بدن می‌شود و به همین لحاظ از این دستگاه درزمینه ورزشی نیز با جهت تقویت جسمانی ورزشکار با قابلیت افزایش توانمندی، می‌توان استفاده کرد. 


آنا: آیا این دستگاه به تولید انبوه رسیده است؛ و دنبال تجاری‌سازی آن بوده‌اید؟


شقاقی: خیر؛ تاکنون به تولید انبوه نرسیده است اما از همان ابتدای ثبت این دستگاه به وزارت صنعت و معدن وقت مراجعه کردم، البته متأسفانه  جهت ارائه شیوه انبوه‌سازی راهنمایی درستی نشد.


 پس‌ازآن به مراکز توان‌بخشی و درمانی متعددی مراجعه کردم و در خصوص قابلیت‌های این دستگاه توضیح ارائه دادم که باوجود اعلام نیاز و اشتیاق آن‌ها به دلیل عدم امکان سفارش خرید، این موضوع نیز به جهت پیچیدگی مراحل تولید و تحویل به مصرف‌کننده انجام نشد!


بااین‌وجود به شهرک‌های صنعتی همچون اشتهارد جهت دریافت تسهیلات راه‌اندازی کارگاه تولیدی مربوطه مراجعه کردم که با انبوهی از مشکلات و مسائل بزرگ روبه‌رو شدم؛ عمده آن، نداشتن نقدینگی کافی بود که منجر شد راه‌اندازی کارگاه و تولید نمونه صنعتی این دستگاه هم به‌جایی نرسد.


به همین دلیل به زادگاه شهر پدرم شهرستان میانه از توابع آذربایجان شرقی نیز مراجعه کردم؛ با نماینده وقت مجلس شورای اسلامی که اتفاقاً رئیس کمیسیون صنعت و معدن مجلس نیز بود مذاکره کردم و فواید دستگاه را گفتم که شاید زمین صنعتی قیمت دولتی در شهرستان و تسهیلات بانکی کم‌سود همچون طرح‌های کشاورزی با فرصت پرداخت مناسب، بعد از راه‌اندازی در اختیارم قرار گیرد که در این خصوص درخواست مساعدت کردم؛ ایشان در این مورد با مدیر شهرک صنعتی میانه جهت مساعدت با طرح راه‌اندازی مذاکره کرد.


بعد مدتی انتظار و رفت‌وآمد گفتند زمین دولتی موجود نیست، بایستی زمین به قیمت آزاد از فروشندگان زمین صنعتی که به بهانه اجرای طرح‌ها در اختیار گرفته‌اند خریداری کنید و نمونه صنعتی را هم خودتان تهیه کنید.


این روال تحویل زمین صنعتی هنوز همین‌گونه بوده حداقل شهرهایی همچون شهرستان میانه که افرادی زمین‌های مزبور را دریافت کرده‌اند و گاهی بیش از بیست سال از دریافت آن‌هم گذشته و هیچ کارگاهی راه‌اندازی نکرده‌اند، برخلاف قوانین که ظاهراً در سال اول اگر به بهره‌برداری نرسد بایستی زمین مربوطه به مدیرت شهرک برگردانده شود؛ اکنون بازار سیاهی راه افتاده که متأسفانه رسیدگی هم نمی‌شود.


این فرآیند منجر شد تا تولید و توزیع دستگاه تردمیل آبی محفظه دار با قیمت مناسب داخلی به نیازمندان و مصرف‌کننده واقعی، ناکام بماند.


آنا: چرا این دستگاه درمانی و ورزشی تاکنون در کشور تولید نشده و دست مصرف‌کننده نرسیده است؟


شقاقی: اولین مشکل اصلی نداشتن آگاهی طرف مقابل است که باوجود توضیحات کامل، ناتوان از درک متقابل بوده‌اند. عدم موجودیت مراکز بررسی طرح‌ها و اختراعات نو در شهرک‌های صنعتی. عدم امکان ارائه تسهیلات ویژه طراحان و مخترعین. بروکراسی سخت و دست‌وپا گیر و عدم ارائه تسهیلات مناسب توسط شهرک‌های صنعتی و بانک‌ها؛ نداشتن بنیه مالی و آورده کافی بدون نیاز به مساعدت آن روزها در صنعت بود.


آنا: تردمیل آبی محفظه دار مورد استفاده چه بخش‌هایی است؟


شقاقی: در اولویت اول تمامی بیمارستان‌ها و به خصوص مراکز درمانی توانبخشی جسمانی و در اولویت دوم تمامی مراکز ورزشی زیر مجموعه وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک یعنی تمام فدراسیون‌های ورزشی، باشگاه‌ها تمامی رشته‌های ورزش حرفه‌ای و سایر سازمان‌ها و ارگان‌های فعال در امر ورزش همچون دانشگاه آزاد اسلامی، شهرداری و دستگاه انتظامی و در آخر در مجتمع‌های تجاری و همچنین مسکونی که امکان استقرار این دستگاه را در حداقل فضا داشته باشند، قابلیت بهره مندی از فواید این ایده را خواهند داشت.


آنا: آیا در صورت تولید این دستگاه در کشور، صرفه جویی ارزی خواهد شد؟


شقاقی: بله، در هر دستگاه میلیون‌ها دلار ارز صرفه جویی می‌شود. هم چنین منجر به اشتغال زایی نیز می‌شود.


آنا: خانواده شما نیز مانند شما ایده یا طرحی دارند؟


شقاقی: بله همسرم نیز به‌واسطه علاقه‌شان و توضیحات افکار و طرح‌هایم، به این مدل تفکر گرایش داشته، دارای ایده‌ها و طرح‌های کاربردی متعدد هستند که انشالله به‌زودی از آنها خبرهای خوبی در زمینه ثبت ایده‌ها، برای ارتقای سطح فکری و رفاه جامعه خواهیم داشت.


انتهای پیام/4084/


انتهای پیام/

ارسال نظر