صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۱۶ - ۲۳ مهر ۱۳۹۹
فریدون معینی در گفتگو با آنا:

فوتبال پایه در ایران برنامه و استراتژی ندارد/ مشکل فوتبال پایه انتخاب مربی نیست

کارشناس فوتبال کشورمان گفت: در فدراسیون فوتبال باید این برنامه‌ریزی و استراتژی وجود داشته باشد که طبق آن، مسیر را مشخص کنیم اما متأسفانه فوتبال همیشه دستخوش تغیرات مدیریتی است.
کد خبر : 523028

فریدون معینی در گفتگو با خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، درباره وضعیت فوتبال پایه در ایران گفت: به نظر من مشکل فوتبال پایه انتخاب مربی نیست. ما همیشه روی مسائلی بحث می‌کنیم که از درجه اهمیت کمتری برخوردار است. برنامه‌ای که فوتبال پایه باید داشته باشد در ایران وجود ندارد و ما هم سراغ آن نمی‌رویم. در واقع این استراتژی در فوتبال پایه وجود ندارد و همین موضوع باعث می‌شود که انتظارات از فوتبال پایه به درستی برآورده نشود. انتخاب سرمربی در گذشته بوده و در آینده هم خواهد بود. آن چیزی که اهمیت دارد این است که بر اساس معیار و یک برنامه این انتخاب‌ها صورت بگیرد که متأسفانه فوتبال پایه از آن بی‌بهره است.


وی اظهار کرد: مهم‌ترین موضوعی که در فوتبال پایه باید به آن توجه کنیم، بحث آموزش مربیان است. تربیت بازیکنان در رده پایه نیاز به یک دانش روزآمد دارد. هر مربی که هدایت تیم‌های پایه را برعهده می‌گیرد باید گواهینامه آموزش داشته باشد. در کشورهای مختلف برای رده‌های سنی پایه، رنج سنی مربیان متفاوت است. به این صورت که برای سن هشت تا 10 سال یک مربی با شرایط خاص و آگاه به خصوصیت آنها انتخاب می‌شود و برای سنین 13 تا 15 و 16 تا 20 هم همین ویژگی در نظر گرفته می‌شود. اما در فوتبال ایران به این موضوع اصلاً توجه نمی‌کنند و تنها به اسامی که هدایت تیم‌ها را برعهده می‌گیرند توجه می‌کنند. در حالی که اساس کار مهم است.


کارشناس فوتبال کشورمان خاطرنشان کرد: شما اگر مربیان رده پایه کشورهای مختلف را بررسی کنید، می‌بینید که رنج سنی مربیان بین 40 تا 50 است یا اینکه بازیکنی که در رده باشگاهی است، خیلی خوب بوده و بلافاصله بعد از اتمام دوره بازیکنی‌اش، جذب باشگاه مورد نظر شده و چند سال با رده پایه کار کرده است. در واقع مربیانی که هدایت تیم‌های پایه را برعهده می‌گیرند، از نظر سن و سال با بازیکنان تفاوت زیادی ندارند. هر چند که به اعتقاد من یک مربی باید کاریزمای مربیگری داشته باشد. شاید از بین 10 بازیکن بزرگ دنیا که برای کار آموزش و تربیت بازیکنان در رده پایه انتخاب شدند، تنها سه نفر از آنها بتوانند در آینده مربی شوند. به این خاطر که مربیگری باید در وجود یک فرد باشد.


معینی تأکید کرد: در فدراسیون فوتبال باید این برنامه‌ریزی و استراتژی وجود داشته باشد که طبق آن، مسیر را مشخص کنیم اما متأسفانه فوتبال همیشه دستخوش تغیرات مدیریتی است و هیچ‌وقت یک برنامه‌ریزی بلندمدت برای آن تعریف نشده است. البته در چند سال اخیر تعیین استراتژی به راه افتاده اما هنوز به مرحله ایده‌آل نرسیده است. بیشتر مربیانی که در رده پایه حضور دارند، همگی دلسوز هستند اما با توجه به اینکه هدف برای آنها تعریف نشده، راه به جایی نمی‌برند. این در حالی است که در خیلی از کشورها همچون آلمان، اسپانیا، بلژیک و انگلستان در گذشته در رده پایه حرفی برای گفتن نداشتند اما با یک برنامه‌ریزی و استراتژی بلندمدت و مسیر راهی که مشخص کرده‌اند، بهترین نتایج را کسب کردند.


وی گفت: کشور ما سرشار از استعدادهاست اما متأسفانه برای به‌کارگیری این استعدادها هیچ زمانی یک برنامه مشخص وجود نداشته است. یک مربی در رده پایه باید فلسفه فدراسیون را بداند و بر اساس آن نقشه راه خود را تعیین کند. اسامی برای هدایت تیم‌های پایه چندان اهمیتی ندارد اما در ایران این مسائل پیش‌پاافتاده اهمیت زیادی پیدا می‌کند. اگر قرار باشد برای تیم ملی جوانان مربی انتخاب شود، در وهله اول باید فلسفه فدراسیون، استراتژی و برنامه‌ریزی آنها برای رده‌های پایه مشخص شود و طبق آن یک مربی هدایت تیم را برعهده بگیرد. آن‌وقت می‌توان به آینده رده پایه امیدوار بود. نباید فراموش کنیم که این نسل قرار است جایگزین تیم ملی بزرگسال شود و اگر از همین حالا به آنها توجه نکنیم، در آینده خیلی زود با مشکلات زیادی روبه‌رو می‌شویم.


انتهای پیام/4057/


انتهای پیام/

ارسال نظر