حمایت چندانی از سوی وزارت علوم ندیدیم/ دانشجویان باید با تحقیقات گسترده و کمک اساتید برای تولید علم حرکت کنند
به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، تولید علم یکی از مسائل مهم و راهبردی برای کشور محسوب میشود که عصاره آن میتواند از دلِ دانشگاهها و مراکز آموزشی و تحقیقاتی بیرون بیاید؛ انجمنهای علمی دانشجویی از جمله تشکلهایی هستند که میتوانند به طور جدی به موضوع تولید علم وارد شوند و فعالیت آنها کمتر رسانهای میشود.
اهمیت دادن به نقش دانشجویان در توسعه علم و فناوری کشور و توجه کافی نکردن نهادهای متولی در پرداخت سطحی به ترویج و توسعه علم در جایگاه حقیقی آن، خبرگزاری آنا را بر آن داشت تا در راستای سیاست ذاتی خود در سلسله گفتگوهایی پای صحبت رؤسای دانشگاهها، اساتید، نخبگان و دانشجویان عضو انجمنهای علمی بنشیند و با ارائه راهکارهایی به مسائل و چالشهای این انجمنها بپردازد.
در این گفتگو میزبان فاطمه قدس، دبیر انجمن علمی دانشجویی مدیریت دانشگاه الزهرا (س) هستیم که در ادامه مشروح این گفتگو را میخوانید.
بیشتر بخوانید:
دانشجویان باید با تحقیقات گسترده و کمک اساتید در جهت تولید علم حرکت کنند
آنا: تولید علم از طریق دانشگاهیان چگونه شکل میگیرد؟
قدس: دانشجویان باید در رشته تخصصی خود مطالعه و تحقیقات گستردهای داشته باشند و در جهت تولید علم حرکت کنند. آنان میتوانند با کمک اساتید و متخصصان رشته مربوطه اقدامات بسیاری در زمینه تولید علم انجام دهند. قشر دانشگاهی باید بتواند با پژوهشهای کاربردی به پیشرفت علمی و حل مسائل کشور کمک کند.
اگر علم کاربردی شود پیشرفت علمی برای کشور حاصل میشود
آنا: نقش انجمنهای علمی دانشجویی در پیشرفت علمی کشور چقدر است؟
قدس: اگر دانشجویان از جنبه تئوری خود خارج شوند و علم به شکل کاربردی در زندگی استفاده شود، تغییر و پیشرفت چشمگیری در پیشرفت علمی کشور به وجود خواهد آمد. مشکل برخی از دانشجویان این است که به آن چیزی که میآموزند، عمل نمیکنند. در واقع از علم به شکل عملی بهره نمیبریم و این مسئله باعث سرخوردگی و تأثیرگذاری کم علم در کشور میشود.
حمایت زیادی از سوی وزارت علوم در خصوص انجمنهای علمی ندیدم
آنا: رویکرد وزارت علوم را در خصوص حمایت کردن از انجمنهای علمی دانشجویی چگونه ارزیابی میکنید؟
قدس: بنده در خصوص حمایت از انجمنهای علمی دانشجویی متأسفانه حمایت زیادی از وزارت علوم ندیدم.
اخلال ایجاد کردن در روند اجرایی کارهای انجمن علمی توسط مسئولان
آنا: چالشهای انجمنهای علمی چیست؟
قدس: بیتوجهی مسئولان به انجمنهای علمی و سختگیری بیهوده و اخلال ایجاد کردن در روند اجرایی کارها و بها ندادن به افکار جمعی دانشجویان فعال و موثر در انجمن از جمله چالشهای انجمنهای علمی دانشجویی است.
همکاری تیمی مؤثر راهکار تقویت انجمن علمی است
آنا: چه راهکاری برای تقویت انجمنهای علمی در دانشگاهها وجود دارد؟
قدس: همکاری تیمی مؤثر، بهکارگیری تمامی اعضا در فعالیتهای انجمن متناسب با علاقه آنان، برخورد شایسته با دانشجویان با هدف جذب نیرو و مفید واقع شدن اعضا و توجه و بها دادن به نظریهها و پیشنهادهای اعضا و تا حد امکان به انجام رساندن آنها از جمله راهکارهایی است که برای تقویت انجمنهای علمی مؤثر است.
دانشجو کسب علم را بهصورت کاربردی دنبال کند
آنا: برای اینکه انجمنهای علمی دانشجویی فارغ از برگزار کردن کارگاهها و سمینارهای آموزشی به تولید علم و حل مسائل کشور از طریق علم روی بیاورند، چه کاری باید انجام دهند؟
قدس: انجمنهای علمی ابتدا باید به خودباوری برسند. امروزه برخی از دانشجویان به دلیل نداشتن اعتماد به نفس و یا کمبود آن، به ندرت میشود از آنها انتظار حرکت جدی در زمینه کار علمی و پژوهشی و کاربردی دید. مسئله بعدی این است که نگاه دانشجویان نسبت به دانشگاه و درس نادرست است و با هدف کسب نمره و گرفتن مدرک درس میخوانند. زمانی میتوانیم انتظار حل مسائل کشور از طریق علم را داشته باشیم که دانشجویان، علم را برای آگاهی و افزایش دانش خود بخوانند و از آن به شکل کاربردی استفاده کنند.
آنا: نحوه آشنایی و علاقه شما به حضور و فعالیت در انجمنهای علمی چگونه آغاز شد؟
قدس: بنده علاقه بسیاری به فعالیت، فعال بودن و کارهای پرچالش دارم و با توجه به این ویژگی، از طریق استاد مشاور انجمن علمی مدیریت با این انجمن آشنا شدم و فعالیت خود را آغاز کردم.
آنا: درباره انجمن علمی مدیریت دانشگاه الزهرا (س) توضیح دهید.
قدس: من به تازگی عضو انجمن شدم ولی به علت فعال بودن و پیگیری زیادی که در فعالیتهای انجمن داشتم، بهعنوان دبیر انجمن علمی انتخاب شدم. کارگاههای علمی بسیاری را برنامهریزی کردهایم و در حال اجرا هستیم. در تعدادی از این کارگاهها تمامی دبیران و اعضای انجمنهای علمی دانشگاه باید در کارگاه شرکت کنند. همچنین تعدادی وبینار دانشجویی برای دانشجویان جدیدالورود و دانشجویان ترمهای بالاتر در نظر گرفتهایم که عملی خواهیم کرد.
انتهای پیام/4118/
انتهای پیام/