صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۸ - ۱۹ مهر ۱۳۹۹
با دفاع از رساله انجام شد؛

فارغ‌التحصیلی نخستین دانشجویان دکتری علوم و مهندسی محیط زیست واحد اردبیل

مدیر گروه رشته علوم و مهندسی محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل از فارغ‌التحصیلی نخستین دانشجویان مقطع دکتری این رشته با برگزاری جلسه دفاع خبر داد.
کد خبر : 522050

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از اردبیل، ابراهیم فتایی در حاشیه برگزاری نخستین جلسه دفاع دانشجویان مقطع دکتری رشته علوم و مهندسی محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل اظهار کرد: این واحد دانشگاهی از سال 95 در این مقطع اقدام به پذیرش دانشجو کرده و اکنون ۱۹ دانشجوی دکتری در حال تحصیل هستند که امروز نخستین جلسه دفاع این مقطع برگزار شد و حسن اسماعیل‌زاده و انوشیروان صدیق از رساله دکتری خود دفاع کردند.


وی افزود: رساله حسن اسماعیل‌زاده با عنوان «امکان‌سنجی حذف آمونیاک( NH3) و هیدروژن سولفید (H2S) از آب‌های ترش پالایشگاه تبریز و ارائه راهکارهای مناسب» با راهنمایی این جانب، مشاوره حسین سعادتی و به داوری فاطمه ناصحی، علی شامل و  علی‌اکبر ایمانی انجام شد.


مدیر گروه رشته علوم و مهندسی محیط‌زیست دانشگاه آزاد اردبیل ادامه داد: رساله انوشیروان صدیق هم با عنوان «شناسایی و تعیین تراکم بیوآئروسل‌های باکتریایی در هوای محیط‌های داخلی و بیرونی مراکز دانشگاهی شهر اردبیل» به راهنمایی این جانب و مشاوره محسن ارزنلو و علی‌اکبر ایمانی و داوری  فاطمه ناصحی، محمد امانی و مهدی وثوقی نیری انجام شد.


فتایی در تشریح رساله اسماعیل‌زاده گفت: این تحقیق یکی از اولویت‌های پژوهشی پالایشگاه تبریز بوده و برای تصفیه فاضلاب و بازیابی و صرفه‌جویی آب مصرفی پالایشگاه انجام گرفت. با توجه به اینکه هیدروژن سولفید و آمونیاک از آلاینده‌های موجود در آب‌ترش پالایشگاه‌ها هستند؛ بنابراین این تحقیق به‌منظور بازیافت حدود بیش از 6 میلیون مترمکعب در سال و کاهش آلودگی هوای پالایشگاه انجام گرفت.‌


اهداف رساله دانشجوی واحد اردبیل


وی اضافه کرد: در این پژوهش تجربی- آزمایشگاهی با استفاده از روش جذب سطحی، تأثیر پارامترهای pH، مقدار جاذب، غلظت اولیه آلاینده، زمان تماس و دما بر فرایند حذف هیدروژن سولفید و آمونیاک با استفاده از جاذب‌های زئولیت کلینوپتیلولیت و کربن فعال مورد بررسی قرار گرفته و ترمودینامیک، سینتیک و ایزوترم فرایند جذب مطالعه و از نتایج حاصل برای حذف آلاینده‌های مذکور از آب‌ترش پالایشگاه تبریز استفاده شد.


مدیر گروه رشته علوم و مهندسی محیط‌زیست دانشگاه آزاد اردبیل عنوان کرد: مطابق نتایج این پژوهش به‌دلیل سادگی عمل و کارایی بالا و جاذب‌های انتخاب‌شده به دلیل ارزانی، فراوانی، قابلیت احیا و افزایش کارایی با افزایش مقدار جاذب، می‌توانند به‌عنوان روش و جاذب‌های مناسب برای حذف هیدروژن‌سولفید و آمونیاک از پساب‌ها و آب‌ترش پالایشگاه‌ها مورد استفاده قرار گیرند و پیشنهاد شد که این پژوهش در مقیاس نیمه‌صنعتی و صنعتی نیز انجام گرفته و سپس وارد فاز عملیاتی و اجرائی در پالایشگاه‌ها شود.



فتایی درباره رساله انوشیروان صدیق توضیح داد: این تحقیق با هدف بررسی بیوآئروسل‌های باکتریایی در هوای داخل سالن‌های ورزشی و هوای داخل ساختمان‌های دانشگاه‌های اردبیل و بررسی فاکتورهای تأثیرگذار بر روی تراکم آنها در شهر اردبیل انجام گرفت. در این مطالعه 12 سالن ورزشی از چهار دانشگاه بزرگ اردبیل و فضای آموزشی دو دانشگاه بزرگ انتخاب و از هوای داخل و هوای آزاد آنها نمونه‌برداری انجام شد.


وی مطرح کرد: باکتری‌ها به روش تشخیص افتراقی مورد بررسی قرار گرفت و باکتری‌های شناسایی‌شده به‌صورت هوابرد مطالعه شد. نتایج بیوآئروسل‌های باکتریایی نشان داد که گونه‌های غالب باکتری در هوای داخل دانشکده‌ها به ترتیب شامل استافیلوکوک اورئوس، استافیلوکوک اپیدرمیدیس، گونه‌های اکتینومیست و باسیلوس بودند.


مدیر گروه رشته علوم و مهندسی محیط‌زیست دانشگاه آزاد اردبیل تبیین کرد: با توجه به نتایج این مطالعه مشخص شد تراکم بیوآئروسل‌های باکتریایی در هوای داخل سالن‌های ورزشی بالاتر از استاندارد سازمان بهداشت جهانی (WHO) بوده است؛ بنابراین سالن‌ها از این نظر می‌توانند خطر بالقوه در نظر گرفته شود که باعث بیماری‌های تنفسی در افراد ورزشکاری که از این سالن‌ها استفاده می‌کنند، شوند.


فتایی تشریح کرد: نتایج نشان داد تراکم بیوآئروسل‌های باکتریایی در هوای داخل دانشکده‌ها بیش از استاندارد نبود؛ اما فراوانی گونه‌های باکتریایی می‌تواند باعث بیماری‌های ریوی، روده‌ای، مسمومیت غذایی، اسهال، عفونت‌های پوستی و سایر بیماری‌ها در استادان، کارکنان و دانشجویان در صورت قرارگیری بلندمدت در معرض آنها شود.


انتهای پیام/4121/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر