صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۲:۰۵ - ۱۷ مهر ۱۳۹۹
«عادل علی اللّه» رهبر جماعت اخوان المسلمین سودان؛

عادی‌سازی روابط اوهامی بیش نیست و هرگز بحران اقتصادی سودان را حل نخواهد کرد

رهبر اخوان المسلمین سودان تأکید کرد عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی، خیانت به مسئله فلسطین است و ما هرگز اشغالگر را به رسمیت نخواهیم شناخت.
کد خبر : 521801

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، «عادل علی اللّه» رهبر جماعت اخوان المسلمین سودان گفته است این اظهارنظر که عادی سازی مشکلات کشور را حل خواهد کرد، اوهامی بیش نیست، کشورهایی که روابط خود را با رژیم اسرائیل عادی کرده‌اند، نه تنها از نظر اقتصادی قوی نشده‌اند، بلکه برعکس ضعیف شده‌اند.


وی افزود از برخی وزیران دولت انتقالی که هیچ شایستگی ندارند، رنج می‌بریم، تمام تجربه آنها این است که در چادرهای اعتصابات نشسته و در تظاهرات شرکت کرده بودند.


به گفته وی،‌اگر آزادی انتخاب به ملت سودان داده شود، آنها کسانی را انتخاب خواهند کرد که بر اساس شرع اسلامی حکومت کند.


عادل علی الله رهبر جماعت اخوان المسلمین سودان در گفت‌وگو با پایگاه خبری عربی 21 به سئوالات مختلف درباره اوضاع این کشور و سیاست خارجی از جمله مسئله عادی سازی روابط میان رژیمهای عربی و رژیم صهیونیستی و فشارهای فزاینده بر حاکمان نظامی سودان برای به رسمیت شناختن اشغالگران و عادی سازی روابط با آنها پاسخ داد و اظهار داشت : عادی‌سازی روابط خیانتی به مسئله فلسطین است و ما هرگز اسرائیل را به رسمیت نخواهیم شناخت.


وی به انتقاد از کسانی پرداخت که این گونه تبلیغ و ادعا می کنند که عادی سازی روابط با رژیم اسرائیل، مشکلات سودان به ویژه بحران اقتصادی آن را حل خواهد کرد. وی در این زمینه گفت اینها اوهام غیرواقعی، غیر علمی و غیر دقیق است، باید گفت کشورهایی که روابط خود را با اسرائیل عادی کرده اند، نه تنها از نظر اقتصادی قوی نشده‌اند، بلکه عکس آن درست است، ما به برنامه ریزی و نه عادی سازی روابط نیاز داریم، جهان باید به سودان در برنامه‌ریزی برای حل مشکلاتش کمک کند تا سودان از یک کشور مصرف کننده به یک کشور صادرکننده تبدیل شود.


رهبر اخوان المسلمین سودان اظهار داشت :تغییرات اخیر در قانون اساسی که دولت تصویب کرده و جنجال زیادی به راه انداخته است، مغایر با نص صریح شریعت اسلام است، دولت موقت حق چنین کاری را ندارد. وی هشدار داد چنین تغییراتی به مثابه فتنه‌ای علیه ملت خواهد بود، زیرا حتی با سند قانون اساسی هم همخوانی ندارد.


وی با قطعنامه اخیر سازمان ملل مبنی بر استقرار اعضای هیئت منسجم حمایت از مرحله انتقالی در سودان موسوم به یونیتامس گفت ما از استقرار نیروهای بین المللی در کشورمان برای پیگیری اجرای آزادیها رنج می بریم، زیرا این مسئله دخالت خارجی است که ممکن است به شکافهایی در کشور منجر شود و ممکن است باب را به روی گروههای جهادی برای مبارزه با این نیروها باز کند


وی در خصوص مواضع اخوان المسلمین سودان درباره مسئله فلسطین و موضوع عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی اظهار داشت : آنچه درباره ما به عنوان جماعت اخوان شناخته می‌شود، این است که مواضع تاریخی و واضحی درباره مسئله فلسطین داریم، این مسئله یک مسئله اساسی برای ما به شمار می‌رود و از اصولی است که جماعت اخوان در مصر بر اساس آن پایه ریزی شد، ما در کنار فلسطین هستیم تا تمام اراضی فلسطین نه تنها اراضی 1967 بلکه تمام اراضی اشغالی(از جمله 1948) آزاد شود.


عادل علی الله در ادامه گفت این روزها شاهد شتاب برخی کشورهای عربی برای عادی سازی روابط با اشغالگران برای جلب رضایت برخی کشورها هستیم،‌عادی سازی کاری است که نظام‌ها انجام می‌دهند نه ملتهای عربی(ملتها مخالف آن هستند). نظامهای عربی که روابط خود را با رژیم اسرائیل عادی می کنند، گمان می کنند که با نظام جهانی حرکت می کنند، ولی مسئله،مسئله یهودیان و اعراب نیست، بلکه مسئله اشغال یک سرزمین است که اشغالگران آن را اشغال کرده اند.


وی افزود نظامهایی که برای عادی سازی روابط تلاش می کنند، کشورهایی هستند که به داشتن حکومت سلطه‌گر و مستبدی معروف هستند که هیچ حقی برای مردم خود قائل نیستند،‌ اما وضعیت ما در سودان متفاوت است، برخی آزادی‌ها به افراد و احزاب داده شده و به صراحت حرف و نظر خود را بیان می کنند.


عادل علی الله خاطر نشان کرد موضع اخوان المسلمین در قبال عادی سازی این است که ما آن را خیانت به مسئله فلسطین می دانیم، ملتهای مسلمان عرب بر این باورند که مقدسات اسلامی در فلسطین باید از چنگال این غاصبان در آینده نزدیک آزاد شود.


وی در پاسخ به این سئوال که موضع دولت سودان درباره عادی سازی روابط در سایه فشارهای اقتصادی که بر آن اعمال می شود، چگونه ارزیابی می کند؟ اظهار داشت سودان و کشورهای همسایه آن همگی از مشکلات اقتصادی شدید به سبب کمبود ارز خارجی و تولید رنج می برند،‌ما قبلا مقادیر مناسبی از نفت را با دولت جنوب سودان که جدا شد، صادر می کردند که برای پیشبرد خیلی از امور کمک می کرد، ولی با جدایی آن از سودان، خیلی از منابع از دست رفت.


این عالم سودانی تصریح کرد آمریکا و دیگر کشورهایی که به اشغالگران اسرائیلی کمک می کنند، در حال تلاش برای اعمال فشارهای اقتصادی و ترسیم یک تصویر خیالی برای مردم هستند به اینکه عادی سازی مشکلات دولت در سودان را حل می کند، در حالی که اینها اوهام غیر واقعی و غیر علمی و غیر دقیق است، عادی سازی روابط نه تنها سبب قوی شدن اقتصاد نمی شود بلکه آن را تضعیف خواهد کرد و این حقیقتی است که ما اکنون در کشورهایی که روابط خود را عادی کرده اند، مشاهده می کنیم و شاهد رنج مردم این کشورها که همچنان ادامه دارد، هستیم.


وی افزود حتی در صورت حمایت اقتصادی هم مشکلات این کشورها برای همیشه حل نخواهد شد و تنها به صورت موقت حل می شود، در حالی که مشکلات باید از طریق پایه ریزی اقتصاد قدرتمند حل شود و اینکه اقتصاد سودان از مصرف کننده به تولید کننده تبدیل شود و اینکه یک مدیریت قدرتمند برای آب و اراضی کشاورزی ایجاد شود. بلکه به برنامه ریزی و نه عادی سازی روابط نیاز داریم، سیاستمداران کم تجربه گمان می کنند که عادی سازی روابط(با رژیم صهیونیستی) مشکلات اقتصادی را حل خواهد کرد که خیلی از مردم با نظر آنها موافق نیستند.


عادل علی الله در پاسخ به این سئوال که برخی معتقدند که دولت سودان به عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی نزدیک‌تر شده است، گفت : ممکن است برخی شبهاتی درباره برخی که نمایندگان انقلاب یا دولت موقت هستند، چه غیرنظامی یا نظامی وجود داشته باشد مبنی بر اینکه آنها از عادی سازی روابط حمایت می کنند، تصور ما این است که ملت سودان راضی به عادی سازی روابط نمی‌شود، یعنی هیچ ملت مسلمانی هم رضایت به عادی سازی نمی دهد و حتی بسیاری از ملتهای جهان که غیر مسلمان هستند نیز دولتهایشان هیچ رابطه ای با اشغالگران به سبب تجاوزات و اشغالگری آنها ندارند.


وی افزود ما به کسانی که خواهان عادی سازی روابط هستند، اعلام می کنیم هیچ یک از علما و نیز مردم از آنها حمایت نمی کند، اجماعی در داخل مجمع فقه اسلامی سودان که دولت موقت انتخاب کرده، در مخالفت با عادی سازی روابط وجوددارد و فتوای دینی در تحریم عادی سازی روابط با اشغالگران اسرائیلی صادر شده است، ملت این فتواها را با رضایت دریافت کرده است، هرچند اکنون برخی به مخالفت با این فتواها و این مجمع پرداخته اند.


این عالم سودانی همچنین وعده های آمریکا برای حذف نام سودان از فهرست به اصطلاح تروریستی خود را وعده‌های پوچ دانست و گفت سودان چندین دهه است که از اتهاماتی که از مدت‌ها پیش به آن نسبت داده شده، رنج می برد، اتهاماتی همچون حمایت از تروریسم و اینکه سودان به جنبش‌های جهادی خارج از کشور پناه داده  است، این سخنان غیرقانونی است، کسانی که به انفجار و حملات پرداختند، هیچ ارتباطی با سودان ندارند، ما امروز از نظر اقتصادی به سبب این اتهامات رنج می بریم، به سبب آنکه کشورهای اقتصادی در حل مشکلات سودان مشارکت نمی کنند.


وی افزود البرهان(حاکم نظامی سودان) و دیگر حکام سودان همچون حمدوک برای توافق با آمریکا برای حذف نام سودان از فهرست تحریمها تلاش می کنند، یک روز وعده می دهند، روز بعد موانع دیگری ظاهر می شود، امور واضح نیست و ملت سودان از این وعده های غیر قابل توجیه که تاکنون بدون نتیجه ادامه دارد، خسته شده است.


تا چه حد اعتقاد دارید که انتقال سیاسی در سودان در مسیر صحیح حرکت می کند، موضع شما در این زمینه چیست؟ رهبر اخوان المسلمین سودان در پاسخ گفت : ما خواهان انتقال سودان از این وضعیتی که در آن به سر می‌بریم، پس از کودتاهای نظامی هستیم و امیدواریم این مسئله محقق شود، ما در آنچه دموکراسی سوم نامیده می شود، به سر می بریم، و  امیدواریم که انتقال دموکراتیک(قدرت) به مردم صورت گیرد و گردش مسالمت آمیز قدرت از طریق صندوقهای رای انجام شود.


وی خاطر نشان کرد اخوان المسلمین در انتخابات زیادی شرکت کرده و دستاوردهای انتخاباتی هم به دست آورده است، ما معتقدیم اگر آزادی انتخاب به ملت سودان داده شود، حتما کسانی را که بر اساس شرع حنیف اسلامی حکومت کنند، انتخاب خواهد کرد، ما حامی انتقال سیاسی دموکراتیک(قدرت) هستیم.


وی افزود ما خواهان خروج سودان از این وضعیت هستیم و اینکه مردم آن شرافتمندانه زندگی کنند،ما به انسانهای امین و با تجربه و با درایت نیاز داریم تا کشور را از این وضعیت نجات دهند.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر