صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۴۸ - ۱۷ مهر ۱۳۹۹

طبع، خواص، مضرات و مُصلح نشاسته در ویکی آنا

غذاهای نشاسته دار منبع اصلی کربوهیدرات هستند و نقش مهمی در رژیم غذایی سالم ایفا می کنند. 
کد خبر : 521651

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، نشاسته پودری است به رنگ سفید و بی بو که در ساقه و دانه گیاهان یافت می شود، گیاهانی نظیر گندم، برنج، ذرت و سیب زمینی سرشار از نشاسته هستند.


تنها عملکرد نشاسته در رژیم غذایی تبدیل گلوکز به انرژی است. نشاسته در دهان انسان شروع به تجزیه می کند. وقتی مولکول های نشاسته توسط بزاق دهان احاطه می شود. وقتی شما می جوید، بزاق نشاسته را به کربوهیدرات های ساده تر به نام مالتوس تبدیل می کند. وقتی مالتوس وارد روده کوچک شما می شود، به شکل ساده تر خود که گلوکز می باشد تبدیل می شود. از این نقطه نظر، گلوکز بطور مستقیم از طریق دیواره های روده جذب جریان خون شما شده و به سلول های بدن، شامل سلول های ذهن انرژی می دهد.


معمولاً از نشاسته برای انجام کارهای مختلف و به ویژه برای پخت و پز استفاده می‌شود.



خواص و مضرات نشاسته



  • رژیم غذایی نشاسته می تواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش دهد.نشاسته را مقداری آب مخلوط کنید و سه نوبت صبح،عصر و شب آن رادر دهانتان غرغر کنید تا التهاب و خونریزی لثه هایتان را رفع و حتی بوی بد دهانتان را از بین ببرد.

  • نشاسته خاصیت چسبندگی بالایی دارد که با جذب چربی های اضافی صورت می تواند باعث بهبود و رفع جوش و آکنه شود

  • پودر نشاسته با خاصیت تسکین دهندگی و ضد التهابی در طب سنتی همواره برای بهبود التهابات، سوختگی ها و عرق سوز (ناشی از پوشک زیاد) در نوزادان استفاده می شده است.

  • نشاسته منبع غنی از کربوهیدارتهاست که می تواند قند خون را تحت تاثیر قرار داده و موجب کاهش حساسیت به انسولین شود.




  • مقوی چشم و همچنین خشک‌کننده زخم‌های چشم است.

  • نشاسته با خواص ضد التهابی در درمان سوزش و خارش جای نیش حشرات می تواند موثر باشد.

  • نشاسته با جذب بالای کالری و خاصیت ضد التهابی، علاوه بر سلامت عروق و بهبود جریان خونرسانی، می تواند سلامت قلب را در پی داشته باشد.

  • برای داشتن صورت و دستان سفید مقداری مساوی از نشاسته و آبلیمو را در یک چهارم لیوان شیر مخلوط کرده و به مدت 15 دقیقه بر پوست و دست خود بمالید و آرام ماساژ دهید، سپس با آب بشویید.

  • ازفواید دیگر نشاسته، فیبر بالای آن است که می تواند از یبوست بکاهد.

  • رژیم غذایی نشاسته می تواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش دهد.

  • نشاسته را مقداری آب مخلوط کنید و سه نوبت صبح، عصر و شب آن رادر دهانتان غرغر کنید تا التهاب و خونریزی لثه هایتان را رفع و حتی بوی بد دهانتان را از بین ببرد.

  • نرم‌کننده و برطرف‌کننده خشکی دهان است.

  • برای رفع اسهال و دل پیچه های آن می توانید پودر نشاسته را با مقداری نبات و یک قاشق روغن بادام بجوشانید و بعد میل نمایید.

  • برای درمان درد و قرمزی چشم مقداری پودر نشاسته را با سفیده تخم مرغ ترکیب کنید تا خمیری یکدست حاصل شود سپس آن را بر چشمتان به مدت 20 دقیقه بگذارید.

  • مصرف نشاسته همراه با روغن بادام یا نبات در درمان خلط خونی و خشونت حلق مفید است.

  • حریره نشاسته از ریختن نزله به سینه جلوگیری می‌کند.

  • خون چندان مناسبی برای بدن تولید نمی کند ازین رو مصرف اندک آن و به منظور درمان توصیه می شود.




  • دیرهضم است و مصرف بیش از حد آن موجب بروز انسداد و گرفتگی در بدن می‌شود.

  •  موجب کاهش منی می‌شود.

  • تولید سودا را در بدن افزایش می‌دهد.

  • مصرف آن برای زنان باردار بخصوص در ماه های اولیه توصیه نمی شود زیرا یاعث نقص جنینی می شود.

  • به ندرت امکان دارد حساسیت پوستی، ایجاد کند اما بهتره در کودکان و افراد حساس زیاده روی نشود.

  • مصرف آن در نوزادان  بخصوص نوزادان زیر یکسال توصیه نمی شود.



طبع نشاسته چیست؟


مزاج نشاسته سرد و خشک است.



مصلح نشاسته چیست؟


مصرف نشاسته با شیرینی‌های طبیعی مانند عسل و خرما و همراه با میخک مناسب‌تر است و از عوارض آن می‎کاهد


کرفس نیز مصلح و بهبوددهنده خواص و مزاج نشاسته است.


 


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر