صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۴ - ۲۰ مهر ۱۳۹۹

طبع، خواص، مضرات و مُصلح زیره سبز در ویکی آنا

زیره دانه ای معطر و ضد نفخ است که گیاهی شبیه بوته هویج دارد.
کد خبر : 521649

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، دو نوع زیره در دنیا وجود دارد به نام زیره سبز و زیره سیاه.


زیره سبز هم به صورت پرورشی و هم خودرو یافت می شود. در ایران نوع پرورش زیره سبز وجود دارد که از اجزای اصلی پودر کاری می باشد و برای تقویت طعم غذاها مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین در داروهای سنتی از سالها قبل استفاده می شود.



خواص و مضرات زیره سبز



  • زیره سبز نسبت به زیره سیاه عموماً گرمی و خشکی کمتری دارد.

  • زیره سبز به دلیل داشتن انواع ویتامین ها به بهبود کیفیت خواب بسیار کمک می کند.

  • ترکیبات زیره سبز موجب کاهش رفتارهای اعتیادآور و علائم آن می شوند.

  • از مهم‌ترین و پرکاربردترین خواص زیره سبز، تحلیل بادها و کاهش نفخ است.

  • مصرف آن در معده های ضعیف و افراد مبتلا به نفخ، آروغ و ترش مناسب است.

  • یزیره سبز دارای خواص ضد میکروبی است که خطر ابتلا به عفونت های مواد غذایی را کاهش می دهد.




  • زیره یک درمان موثر برای لاغری و کاهش وزن است.

  • قابض طبع است و برای کسانی که دارای روده‌های رطوبی و سست و قارو قور شکم هستند مناسب است.

  • مانع بالا آمدن بخارات سایر اعضا به مغز می‌شود.

  • ویتامین E موجود در زیره سبز به عنوان آنتی اکسیدان به تقویت دیواره مویرگی در پوست کمک می کند و رطوبت و خاصیت ارتجاعی پوست را بهبود می بخشد.

  • این ویتامین برای افرادی که به دلیل استرس ، سیستم ایمنی ضعیفی دارند بسیار مفید است.

  • در اغلب افرادی که بواسطه نفخ و سنگینی معده دچار سردرد می‌شوند، مصرف زیره سبز برایشان مفید است.

  • زیره سبز تنگی نفس را بهبود می‌بخشد.

  • زیره سبز گرم‌کننده معده و تسکین‌دهنده درد آن است.

  • زیره دارای ویتامین C است و استفاده از آن به عنوان ادویه موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.

  • فیبر بالای زیره سبزبه طور طبیعی موجب تحریک سیستم گوارش ، بهبود هضم و درمان هموروئید می شود. علاوه برآن خواص ضد قارچ و میکروبی دانه های زیره موجب درمان عفونت های ناشی از هموروئید می شود.

  • اشتها آور است.




  • مصرف متعادل آن همراه با غذا، مقوی بدن و چاق کننده آن است.

  • مصرف زیاد آن بویژه در گرم مزاج‌ها باعث تشدید لاغری می‌شود.

  • در افرادی که بواسطه سردی و رطوبت معده هضم ناقص دارند و در نتیجه آن مواد خام در بدن تجمع کرده و چاق شده‌اند، با مصرف زیره لاغر می‌شوند.

  • باعث از بین رفتن کرم روده ها می‌شود. زیره این عمل را با گرم کردن معده و رفع رطوبات زائد آن انجام می‌دهد.

  • زیره مصلح غذاهای نفاخ است.

  • به چشم کشیدن آن باعث روشنایی چشم می‌شود.

  • زیاده روی در مصرف زیره سبز سبب سوزش سر دل، کاهش مایع منی، کاهش قند خون، آسیب رسی به کلیه، کبد و ریه، ایجاد آلرژی و حساسیت‌های پوستی و سقط جنین یا زایمان زودرس می شود.

  • مصرف زیاد زیره سبز برای افراد گرم مزاج، که در صورت مصرف، بهتر است در سرکه خیسانده شده و سپس مصرف شود، افراد دارای آلرژی، افراد دیابتی، زنان باردار و شیرده، افراد مبتلا به امراض کلیوی یا ناراحتی‎های کبدی چه افرادی توصیه نمی‌شود.


 


طبع زیره سبز چیست؟


مزاج آن گرم و خشک است.



مصلح زیره سبز چیست؟


آویشن، عسل و کتیرا مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج زیره سبز هستند و از میزان عوارض آن می‌کاهند.



انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر