صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۰۶ - ۲۱ مهر ۱۳۹۹

طبع، خواص، مضرات و مُصلح سیاه دانه در ویکی آنا

شونیز نام دیگر سیاه دانه است و اغلب می توان در جنوب غربی آسیا و شهرهایی نظیر اصفهان و اراک در ایران از این گیاه تهیه کرد.
کد خبر : 521643

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، سیاه دانه طعمی تلخ دارد و به عنوان ادویه در مواد غذایی به خصوص ترشیجات استفاده می شود.این دانه بومی جنوب غربی آسیاست و از قدیم به عنوان ضد انگل، ضد باکتری و مسهل استفاده می کردند.


سیاه دانه را پیامبر اکرم(ص) درمان هر دردی به جز مرگ می دانست.


پیامبر اکرم صلی الله علیه و سلم فرمود: "ما من داء إلا فی الحبة السوداء منه شفاء إلا السام" یعنی هیچ بیماری نیست مگر شفای آن در سیاه دانه است جز مرگ.


امام رضا علیه السلام درباره خواص اعجاب انگیز سیاه دانه می فرماید:در سیاهدانه برکت است. در چهل چیز خداوند برکت قرار داده ازحبوبات و جمادات هم سیاهدانه را بر گزیده است.
مطابق توصیه امام رضا علیه السلام سیاه دانه و بوییدن گل نرگس خاصیت ایمنی در برابر زکام را دارند.


 امام رضا (ع) می فرماید:وَلیشُمَّ النَّرجِسَ ؛ فَإِنَّهُ یأمَنُ الزُّکامَ ، وکذلِک الحَبَّةُ السَّوداءُ،؛ گل نرگس ببویید؛ زیرا از زکام، ایمنی می‏بخشد و همچنین است سیاه دانه.



خواص و مضرات سیاه دانه



  • سیاه دانه سبب گرمی بخشیدن به بدن و خشک کردن رطوبات می‌شود.

  • در درمان بیماری‌های سرد بلغمی بسیار مفید است و سبب رفع سردی و رطوبت مغز می‌شود.

  • ضد بلغم معده نیز هست.

  • با مصرف روزانه از این ماده می توان کمک شایانی برای ترک افراد مبتلا به مواد مخدر کرد.

  • سیاه دانه و روغنش در بعضی از انواع زکام مورد توصیه است ولی نمی‌توان از آن به عنوان یک داروی عمومی برای زکام و سینوزیت استفاده کرد.

  • سیاه دانه شیرافزا و ادرار آور است.




  • برای سرفه‌های سرد و ناشی از بلغم، نزله سرد، رفع زکام و تسکین درد سینه و ریه مفید است.

  • برای پیشگیری و درمان زخم معده تاثیر دارد.

  • برای درمان انگل های روده و دستگاه گوارشی موثر است.

  • سنگ کلیه و سنگ مثانه را از بین می برد.

  • جویدن سیاه دانه که در دهان با بزاق دهان ترکیب می شود باعث درمان زگیل می شود.

  • استفاده از بخور سیاه دانه در فصل پائیز در افراد مبتلا به سینوزیت هفته ای یکبار برای جلوگیری از تشدید سینوزیت آن ها کمک بسیاری خواهد کرد.

  • خوردن آن با سرکه باعث دفع اقسام کرم معده می‌شود.

  • از خواص سیاه دانه می توان به درمان جوش های بلغمی  اشاره کرد. به یاد داشته باشید که فقط برای جوش های بلغمی این خاصیت را دارد.

  • مخلوط آن با عسل به منظور درمان تنگی نفس و شکستن سنگ کلیه موثر است. (این ترکیب بسیار گرم است و در فصول گرم و افراد گرم مزاج باید با احتیاط باشد).

  • باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.

  • برای درمان تب های سودایی و بلغمی مفید است.

  • برای درمان سرماخوردگی های پی در پی تاثیر بسزایی دارد.

  • به دلیل داشتن ماده ای موسوم به تیموکیتون دارای اثر ضد تشنجی  است ،تحقیقات نشان داده  که این گیاه موجب تاخیر در زمان شروع تشنج و کاهش مدت آن می شود.

  • برای کاهش نفخ شکم و دفع گاز های معده موثر است.




  • به همراه عسل و روغن محلی باعث کاهش درد رحم در ایام نفاس می‌شود.

  • سیاه‌ دانه و سیر را روی میخچه پا ضماد کنید تا برطرف گردد. برای از بین بردن میخچه، سیاه‌ دانه و سیر را به اندازه مساوی بکوبید و روی محل میخچه قرار دهید و بگذارید تا سه ساعت بماند. هر روز این کار را  به‌ مدت یک هفته تکرار کنید.

  • استفاده بدون تجویز سیاه دانه می‌تواند موجب کاهش حجم منی در گرم مزاجان گردد لذا این افراد باید از مصرف خودسرانه آن به شدت پرهیز کنند.

  • مصرف افراطی سیاه دانه، برای کلیه‌ها مضر است.

  • سیاه دانه از داروهای قاعده آور است و باعث شروع قاعدگی می‌شود پس در زمان حاملگی منع مصرف دارد زیرا داروهای قاعده آور می‌توانند موجب سقط جنین شوند.

  • در گرم مزاج‌ها باعث حالت سیاهی رفتن چشم هنگام برخواستن می‌شود.


 


طبع سیاه دانه چیست؟


مزاج سیاه دانه گرم و خشک است و با توجه به گرمی زیاد آن، در گرم مزاج‌ها باید با احتیاط مصرف شود.



مصلح سیاه دانه چیست؟


مصلح و بهبود‌دهنده خواص و مزاج سیاه دانه کتیرا است.


همچنین در سرکه خیساندن سیاه دانه نیز باعث اصلاح آن می‌شود.


 


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر