صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۲ - ۱۷ مهر ۱۳۹۹
در گزارش آنا بخوانید؛

تبعات منفی همه‌گیری کرونا بر کسب و کار اسرائیل/ حجم اقتصاد رژیم صهیونیستی به‌شدت کوچک شده است

کارشناسان معتقدند که همه‌گیری کووید-19 به‌شدت به اقتصاد رژیم صهیونیستی لطمه زده است و هم‌اکنون اسرائیل درگیر رکود اقتصادی است.
کد خبر : 521487

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، اداره مرکزی آمار اسرائیل  نرخ بیکاری را 12 درصد اعلام کرده که جمعیتی برابر با 500 هزار نفر را در برمی‌گیرد و به‌عنوان یکی از مهم‌ترین شاخص‌ها نمایانگر ورود این کشور به رکود اقتصادی است.


اما بر اساس آمار دیگری که مرکز خدمات کاریابی اسرائیل ارائه داده است، تعداد بیکاران بسیار بیشتر است و به 900 هزار نفر می‌رسد. کارشناسان این تعداد عظیم از بیکاران را عدم مواجهه مناسب با تبعات اقتصادی برآمده از همه‌گیری کرونا در اسرائیل می‌دانند.


دیوی دیساتنیک، استاد ارشد دانشکده مدیریت در تل‌آویو در همین زمینه گفته است که وزارت اقتصاد اسرائیل شدت بحران را درنیافته است. وی اعتقاد دارد که کابینه نتانیاهو مرتکب اشتباهی بزرگ شده و قول دولت برای پرداخت خسارت به مدت یک سال به میزان 70 درصد حقوق به همه‌کسانی که در اثر کووید-19 کارشان را از دست‌ داده‌اند، واقعاً تیشه به ریشه اقتصاد اسرائیل زده است.



دیساتنیک ادامه داد که در بسیاری از کشورها دولت بخشی از حقوق بیکاری را پرداخت می‌کند و بخش دیگر، به عهده کارفرمایان است.


به گزارش اداره مرکزی آمار تولید ناخالص داخلی اسراییل در سه ماه دوم سال جاری میلادی به میزان بی‌سابقه 28.7 درصد کاهش یافته است.




بیشتر بخوانید:


فروپاشی قریب‌الوقوع سیستم درمانی اسرائیل


آمار ابتلا به کرونا در میان گروه‌های سنی صهیونیست‌ها+نمودار




این کاهش به این معنی است که اگر روند کنونی رکود در اسرائیل ادامه یابد تولید ناخالص داخلی در سال جاری نسبت به سال قبل نیز 28.7 درصد کاهش خواهد یافت.


در دوره رکود بزرگ تولید ناخالص داخلی در یک پروسه چهار ساله بین 1929 تا 1933 میلادی به میزان 30 درصد کاهش یافت.


در سه‌ماهه اول سال جاری نیز تولید ناخالص داخلی اسرائیل 6.8 درصد کاهش یافت. این کاهش صرفاً به دلیل تبعات ویروس کرونا بود که از اواخر اسفندماه 1398 شروع شده بود.


کوچک شدن حجم اقتصاد اسرائیل در 40 سال گذشته بی‌سابقه بوده است


این میزان کوچک شدن اقتصاد اسرائیل در 40 سال گذشته بی‌سابقه بوده است. کارشناسان معتقدند که این بحران به دلیل تبعات همه‌گیری کرونا، بی‌تدبیری و قدم‌های اشتباه دولت در مواجهه با این بیماری است.


این کاهش در حجم اقتصاد، تولید ناخالص داخلی اسرائیل را به سطح سه ماهه چهارم سال 2016 رسانده است. بعلاوه تعداد مجوزهای صادره برای حضور نیروی کار در محل اشتغال نیز به شدت به‌وسیله محدودیت‌های دولتی کاهش یافته است.


در بعضی مکان‌ها در بهترین حالت فقط 10 درصد نیروی کار می‌توانسته‌اند در محل کار خود حاضر شوند و بعضی از مشاغل هم کاملاً تعطیل اعلام‌ شده‌اند.



به گزارش اداره مرکزی آمار در خلال سه‌ماهه دوم سال جاری میلادی کاهش 40 درصدی در مصارف شخصی و نیز خدمات صادرات و واردات تجربه‌شده است.


باید منتظر عواقب بسیار بدی برای اقتصاد اسرائیل باشیم


دیساتنیک تأکید کرد که هم‌اکنون اسرائیل از تعداد بسیار زیاد مبتلایان به ویروس کرونا در رنج بسر می‌برد و این امر می‌تواند دوباره کشور را به تعطیلی کامل و جدیدی سوق دهد. اگر چنین شود ما باید منتظر عواقب بسیار بدی برای اقتصاد اسرائیل باشیم.


تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در اسرائیل از مرز 278 هزار نفر گذشته و تعداد فوتی‌ها به یک هزار و 803 نفر رسیده است.


دولت بنیامین نتانیاهو که به‌شدت به اتهام عدم کارآیی در رویارویی با ویروس کرونا تحت‌فشار افکار عمومی و نیز احزاب مخالف است نیز تابه‌حال نتوانسته که از تبعات این بیماری بر زندگی روزمره مردم بکاهد.


انتهای پیام/4106/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر