اندازه حفره لایه ازون تا حد خطرناکی افزایش یافته است
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه فناوری خبرگزاری آنا، براساس گزارش سازمان نظارت بر لایه ازون اتحادیه اروپا ضخامت لایه ازون در ناحیه قطب جنوب به حد خطرناکی کاهش یافته و به کمترین میزان خود در چند سال گذشته رسیده است. حفره کنونی در لایه محافظتی زمین عمیقترین و بزرگترین حفرهای است که در سال جاری ایجاد شده است.
اولین بار در سال 1970 حفرهای در لایه ازون ایجاد شد ولی دانشمندان عامل اصلی آن را تغییرات آبوهوایی اعلام کردند. هرساله بیشترین میزان تخریب و به وجود آمدن حفره در لایه ازون بر فراز قاره جنوبگان رخ میدهد. محققان در بازههای زمانی معین وضعیت لایه ازون را بررسی کرده و گزارش آن را منتشر میکنند. بررسیها نشان میدهد تاثیر تغییرات اقلیمی بیشتر در زمستان اثر خود را بر لایه ازون نشان میدهد.
اندازه حفره ایجاد شده در لایه ازون در سال 2019 نسبت به سال جاری به مراتب کمتر بود. تخریب لایه ازون اثرات جبرانناپذیری به محیط زیست وارد میکند که گرمتر شدن کره زمین یکی از شاخصترین نشانههای آن است. در 50 سال گذشته سرعت ذوب شدن یخچالهای قطبی در قاره جنوبگان به شدت افزایش یافته و زندگی موجودات زنده در این ناحیه از کره زمین و سایر مناطق در خطر نابودی قرار گرفته است. قطعا نازک شدن لایه ازون تاثیر مستقیم بر گرمتر شدن و ذوب یخهای قطبی دارد.
حفره کنونی در لایه ازون مساحتی به اندازه 2 برابر کشور آمریکا دارد. کارشناسان محیط زیست معتقدند انتشار مواد شیمیایی به طور گستردهای در جهان رو به افزایش است و اگر کشورهای صنعتی امروز فعالیتهای آسیب زننده خود را متوقف نکنند احتمالاً فردا دیگر فرصتی برای جبران باقی نخواهند ماند. لایه نقش لایه ازون در جذب و جلوگیری از ورود اشعه فرابنفش خورشید به زمین بسیار بااهمیت است و اگر حفره کنونی بازهم گسترش پیدا کند به زودی شاهد مرگ هزاران گونه گیاهی و جانوری خواهیم بود.
انتهای پیام/4144/
انتهای پیام/