جزئیات جریمههای کروناییها در تهران
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، بالاخره پس از گذشت چند ماه از شیوع ویروس کرونا در کشور مسئولین تصمیم گرفتند تا سختگیری بیشتری در زمینه کنترل زنجیره انتقال کرونا انجام دهند؛ موضوعی که باید خیلی قبلتر به آن پرداخته میشد اما با بی توجهی کامل رو به رو گشته و باعث شد شاهد افزایش مرگ و میر کرونایی هستیم.
اتفاقی باید زودتر رخ میداد
در این میان تهران نیز به عنوان پایتخت کشور به عنوان یک شهر قرمز شناخته شد؛ درست اواسط مرداد ماه زهرا نژادبهرام عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه لازم است از راهکارهای جدیدتری استفاده شود،گفت: با توجه به شیوع جهانی کرونا، میتوان از تجربیات و الگوی سایر کشورها نیز بهرهمند شد. برخی از کشورها نسبت به جریمه افراد فاقد ماسک اقدام کردهاند این تجارب قابل تأمل، قابل بررسی و قابل اجرا هستند.
وی ادامه داد: از آنجایی که ماسک میتواند بین 80 تا 90 درصد مانع شیوع ویروس شود، استفاده اجباری از آن فرصت خوبی برای شهروندان شهر پرجمعیتی مانند تهران است و میتوان از گزینه جریمه نیز استفاده کرد.
نژادبهرام پیشنهاد خود را به صورت مکتوب به ستاد کرونای استان تهران ارسال کرد البته پیش از آن هم حسن روحانی رئیس جمهوری در هشتم تیر ماه سخنانی درباره این موضوع مطرح کرد و بعد از آن هم مسعود مردانی، متخصص بیماریهای عفونی و عضو کمیته علمی مبارزه با کرونا در گفتگو با رسانهها اعلام کرده بود که احتمالاً برای افراد بدون ماسک از روز 15 تیرماه جریمه صادر خواهد شد.
با متخفلفین برخورد میشود
به نظر میرسد با گذشت چند ماه از شیوع ویروس کرونا در کشور وزارت بهداشت برخورد با متخلفین بهداشتی کشور را در دستور کار خود قرار داده است.
سیما سادات لاری درباره اعمال مجازات به دلیل عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی کرونا بیان کرد: بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی و ضوابط ابلاغی ستاد مدیریت کرونا از سوی کارکنان و مدیران دستگاههای اجرایی تخلف است. اعمال مجازات بندهای «الف»، «ب»، «ج» و «د» ماده ۹ قانون رسیدگی به تخلفات اداری با تفویض اختیارات از سوی مقامات موضوع ماده ۱۲ قانون رسیدگی به تخلفات اداری به معاونان بالاترین مقام دستگاه اجرایی و مدیران کل بدون ارجاع به هیئتهای رسیدگی تخلفات اداری انجام میشود.
وی افزود: بر این اساس، در مرتبه اول اخطار کتبی با درج در پرونده، در مرتبه دوم توبیخ با درج در پرونده، در مرتبه سوم کسر یک سوم حقوق و فوقالعاده شغل یا عناوین مشابه حداکثر به مدت یک ماه، در مرتبه چهارم کسر یک سوم حقوق و فوقالعاده شغل یا عناوین مشابه حداکثر به مدت سه ماه، در مرتبه پنجم انفصال موقت حداکثر تا سه ماه انجام میشود.
معاون وزیر بهداشت گفت: بر اساس اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا، مجازات این موضوع قطعی و غیرقابل تجدیدنظر است.
لاری افزود: در حوزه صنفی نیز عدم رعایت شیوهنامههای بهداشتی و ضوابط ابلاغی ستاد مدیریت کرونا از سوی اصناف و حرفهها و مشاغل، تخلف صنفی و حرفهای محسوب میشود. مجازت این حوزه نیز به این ترتیب خواهد بود که در مرتبه اول تذکر کتبی با درج در پرونده صنفی و حرفهای، در مرتبه دوم تعطیلی و پلمب محل فعالیت حرفهای به مدت ۵ روز، در مرتبه سوم تعطیلی و پلمب محل فعالیت حرفهای به مدت ده روز انجام میشود، تشخیص تخلف و اعمال مجازات بر عهده مراجع بازرسی، نظارتی صنفی و سازمان تعزیرات حکومتی است.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: سازمانها و نهادهای مرتبط با اجتماعات و اماکن مذهبی نیز موظف هستند در صورت عدم توجه مسئولان مراکز و اماکن مذهبی و مساجد، نسبت به اجرای دستورالعملهای بهداشتی اقدام کنند. بر این اساس، در مرتبه اول تذکر کتبی به متولیان اماکن و مراسم، در مرتبه دوم قطع تسهیلات یارانهای و پشتیبانی و در مرتبه سوم تعطیلی به مدت یک ماه انجام میشود.
ماسک نزدن مساوی است با جریمه
لاری درباره برخورد در فضای عمومی به علت عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی نیز بیان کرد: استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری برای همه مردم در وسایل حمل و نقل عمومی، مراکز تجمع سربسته، محیطهای صنفی و اداری الزامی است. ارائه خدمات و تسهیلات اداری، انتظامی، قضایی، رفاهی، بانکی و خدماتی از سوی دستگاههای دولتی و غیردولتی به افراد و مراجعه کنندگانی که از ماسک استفاده نکرده یا فاصله گذاری را رعایت نمیکنند هم ممنوع بوده و متخلفان در زمینه ارائه خدمات بر حسب مورد، مجازات میشوند.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: رعایت پروتکلهای بهداشتی، فاصله گذاری یک و نیم تا دو متر، شستوشوی مداوم دستها و استفاده از ماسک تنها راه پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا محسوب میشود و از همه مردم و صنفها میخواهیم که با رعایت این پروتکلها و ضوابط در مسیر شکست زنجیره انتقال ویروس کرونا همراهی و همکاری کنند.
کلام آخر
با این حال به نظر میرسد باید در کنار برخورد با متخلفین، دورکاری کارمندان در تهران نیز باید در دستور کار دولت قرار بگیرد، همچنین ضدعفونی کردن حمل و نقل عمومی در کشور نیز میتواند کمک شایانی به قطع زنجیره کرونایی کشور کند، اتفاقی که اگر جلوی آن گرفته نشود قطعا مشکلات زیادی را ایجاد کرده و آمار مرگ و میر در کشور را بالا میبرد.
انتهای پیام/4148
انتهای پیام/