صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۲۴ - ۱۴ مهر ۱۳۹۹

تفاهمنامه کتابخانه ملی و مجمع جهانی اهل بیت (ع) امضا شد / پیشنهاد راه‌اندازی سامانه کتب شیعیان

سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و مجمع جهانی اهل بیت برای همکاری‌های پژوهشی و بهره‌مندی از توانمندی‌های همدیگر تفاهمنامه همکاری امضا و پیشنهاد راه‌اندازی سامانه کتب را شیعه مطرح کردند.
کد خبر : 520809

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، تفاهمنامه همکاری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و مجمع جهانی اهل بیت(ع) با حضور فریبرز خسروی، معاون کتابخانه ملی ایران و حجت الاسلام احمد احمدی‌تبار، قائم مقام دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) امضا شد.


فریبرز خسروی در نشست امضای این‌تفاهم‌نامه گفت: کتابخانه ملی هر کشور وظیفه گردآوری تولیدات فرهنگی مردم را دارد و سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران هم داشته‌های فرهنگی ایرانیان را گردآوری و در این زمینه موفق عمل کرده است.


وی افزود: فرهنگ مبادله کتاب امری مرسوم میان کتابخانه ملی کشورها است و فعالیت‌ها در این حوزه‌ها به سمت دیجیتال سازی پیش رفته است و حتی معتقدم شیوع ویروس کرونا باعث شده فضای کار در حوزه دیجیتال سازی گسترش پیدا کند و بسط اطلاعات در این فضا متمرکز شده است.


معاون کتابخانه ملی ایران با تشریح پروژه فهرستگان نسخ خطی فارسی در کتابخانه ملی گفت: در این پروژه که در چهار فاز اجرا و ادامه دارد، تاکنون ۷۰۰ هزار عنوان کتاب خطی شناسایی شده و این پروژه تا رقم یک میلیون و ۳۰۰ هزار عنوان نیز ادامه خواهد داشت. کتاب‌های خطی فارسی در داخل کشور، نسخ خطی فارسی خارج از کشور، نسخ خطی فارسی ایرانیان خارج از کشور و فاز چهارم نسخ خطی جهان اسلام را در بر می‌گیرد.


خسروی گفت: در راستای امضای تفاهمنامه بین سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و مجمع جهانی اهل بیت(ع) پیشنهاد می‌کنم سامانه کتب شیعیان با محوریت کتاب‌های خطی شیعی راه اندازی شود. تعداد ۴۲ هزار نسخ خطی در کتابخانه ملی ایران موجود است که تعداد قابل توجه‌ای‌ از این نسخ با موضوع کتاب‌های شیعه حفاظت می شوند. همچنین حدود ۲۷ هزار عنوان کتاب کودک دیجیتال سازی شده که می‌توان آثار موجود در حوزه کودک و نوجوان با موضوع آشنایی آنها با معارف شیعه را در این سامانه گنجاند.


‌حجت‌الاسلام احمدی‌تبار قائم مقام دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) هم در این‌نشست از پیشنهاد راه‌اندازی سامانه کتب شیعه استقبال کرد و گفت: ساماندهی کتاب هایی با موضوع شیعه و اهل تسنن در سرزمین‌های آسیای میانه و افغانستان اهمیت دارد و در این زمینه به همیاری کتابخانه ملی ایران نیاز داریم.


قائم مقام دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) در ادامه با تشریح فعالیت های مجمع جهانی اهل بیت(ع) گفت: از سال ۱۳۶۹ که به دستور رهبر معظم انقلاب این مجمع جهانی مصوب و راه‌اندازی شد، بالغ بر دو هزار عنوان کتاب به ۵۸ زبان دنیا با موضوع شیعه چاپ شده است. همچنین دیجیتال سازی کتب شیعیان از برنامه‌های این مجمع است که در این زمینه توانستیم منابع مهمی از جمله میکروفیلم‌های کتاب طاوس یمانی را جمع آوری کنیم.


در تفاهمنامه همکاری بین سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با مجمع جهانی اهل بیت(ع) بر مواردی چون تامین کتب و منابع اطلاعاتی حوزه موضوعی اسلام شناسی مورد نیاز کتابخانه‌های ملی و مراکز اطلاع رسانی؛ مبادله و اهدای نسخه فیزیکی و دیجیتالی کتب به منظور غنی‌سازی منابع و کتابخانه دیجیتال با یکدیگر و منبع شناسی تبادل و غنی سازی بانک اطلاعاتی تاکید شده است.


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر