صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

«کج‌سلیقگی» ستاد ملی مقابله با کرونا در خصوص تعطیلی پایتخت/ سوءاستفاده از نجابت عاشقان اربعین

وضعیت کرونایی پایتخت در طول سه هفته اخیر درحالی در وضعیت قرمز قرار داشت که ستاد ملی مقابله با کرونا در این مدتی هیچ اقدام اثرگذاری انجام نداد اما در آستانه اربعین تعطیل کردن پایتخت شاید اگر نه بی‌سلیقگی در خوش‌بینانه‌ترین حالت «کج‌سلیقگی» دولت باشد!
کد خبر : 520555

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، بحث‌ها در مورد برگزاری راهپیمایی اربعین که با اخبار و تکذیب‌های فراوان مدتی موضوع داغ محافل شده بود، صبح شنبه 12 مهر با سخنرانی رئیس جمهور در ستاد ملی کرونا به پایان رسید و عصر همان روز با درخواست علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونای تهران از انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران مبنی بر اخذ تصمیمات قاطع، اعمال محدودیت و تعطیلی یک‌هفته‌‌ای در استان تهران موافقت شد.


روحانی صبح شنبه 12 مهر در جلسه ستاد ملی کرونا ضمن تکرار گفته‌های قبلی خود مبنی بر ممنوعیت رفت و آمد زائران به کشور عراق، نیروی انتظامی، بسیج، سپاه، مرزبانی، استانداری‌ها و وزارت کشور را مسئول جلوگیری از آن‌ها دانست؛ وی همچنین هرگونه راهپیمایی نمادین برای اربعین حسینی را در ایران ممنوع و صرفاً عزاداری با رعایت پروتکل های بهداشتی را مجاز اعلام کرد.


طبق اعلام استانداری تهران از شنبه 12 مهر تا جمعه 18 مهر(یک روز بعد از اربعین حسینی) برخی از فعالیت‌ها و مراکز از جمله مساجد و مصلی‌ها، نماز جمعه و برگزاری هر نوع مراسم مذهبی در استان تهران ممنوع شد. این در حالی است که عزاداران حسینی مراسم‌ محرم را طبق فرمایش مقام معظم رهبری با رعایت کامل دستورات ستاد ملی کرونا برگزار کردند؛ دستورالعمل های سختگیرانه‌ای که البته بی‌شباهت به کارشکنی نبود.


در همان ایام مصطفی جلالی معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی با حضور در یک برنامه تلویزیونی به برخی تناقضات دستورالعمل‌های بهداشتی در اجرای مراسم‌ ماه محرم اشاره کرده و گفته بود که در جلسه‌ای با حضور مادحین و معاونین رئیس ستاد ملی کرونا گفته شد سقف بالای 6 متر در حکم فضای باز بوده و باید تهویه مناسبی داشته باشد و فضای مسقف با یک چهارم ظرفیت هم ایمن خواهد بود، اما پس از این اظهارات، علیرضا رئیسی معاون وزیر بهداشت 2 روز مانده به محرم در مصاحبه‌ای عجیب از ممنوعیت برگزاری مراسم در فضای سرپوشیده خبر داد؛ بعد از این اظهارات بود که میثم مطیعی مداح اهل بیت(ع) نیز در رشته توئیتی با اشاره به این موضوع نوشت: «۴۸ساعت قبل از آغاز محرم گفتید برگزاری هرگونه مراسم در فضای سربسته ممنوع است. آقای معاون وزیر! حداقل ۱۰ روز قبل اعلام کردید عزاداری در مکان سربسته با سقف بالای ۶ متر مصداق فضای باز است و مشکلی ندارد. امروز و تنها ۴۸ ساعت قبل از آغاز محرم گفتید برگزاری هرگونه مراسم در فضای سربسته ممنوع است. حرف قبلی‌ شما که محصول کار کارشناسی بود که عوض شد؟ یا ویروس جهش کرده؟ مردم شریف بدانند که با این تصمیم خلق‌الساعة، حداقل ۲۰۰۰ مراسم مهم در کشور تعطیل شده و یا حداقل لطمه جدی می‌خورد. مثلاً در شهری مثل بوشهر با آن درجه بالای رطوبت هوا می‌شود مراسم را از زیر سقف و همراه با تهویه آورد در فضای باز و شدیداً گرم برگزار کرد؟»


درست زمانی که این دستورالعمل‌های سخت توسط عزاداران اجرا می‌شد، در روز 2 شهریور سال جاری محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش در صفحه توئیتری خود اعلام کرد: «مصمم هستیم سال تحصیلی جدید را با مراقبت از سلامت و آموزش دانش آموزان در شهریور آغاز کنیم»


حاجی میرزایی 10 شهریور هم در نشست خبری با بیان اینکه در آستانه ۱۵ شهریور، روز آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۰ – ۱۳۹۹ هستیم، گفت: «همیشه آغاز سال تحصیلی یک رویداد مهم فرهنگی است که جریان زندگی خانواده‌ها را متفاوت کرده و همه جامعه آن را حس می‌کنند. امیدوارم امسال هم با همه محدودیت‌ها و مشکلات، سال تحصیلی را با ارائه آموزش با کیفیت و کامل آغاز کرده و به انجام برسانیم. اصولی که مورد تاکید ماست در آغاز سال تحصیلی، اول ارائه آموزش به همه دانش آموزان است و هیچ دبیری نمی‌تواند دانش آموزی را از تحصیل محروم کند.»


وی در ادامه افزود: اصل دوم این است که اولویت ما با آموزش حضوری است. در تمام دنیا نیز همین اصل برقرار است چون هیچ آموزشی جایگزین آموزش حضوری نمی‌شود. کارکردهای مدرسه در توسعه ارتباطات و شکل گیری شخصیت دانش آموزان و تقویت مهارت‌های اجتماعی دانش آموزان با هیچ روش دیگری قابل جایگزینی نیست و تنها چیزی که این حضور را محدود می‌کند مقررات بهداشتی است که اگر اعلام شود ما این محدودیت را اعمال می‌کنیم. در پایه‌های ابتدایی خصوصاً آموزش چهره به چهره مهم است.


پس از صحبت‌های وزیر آموزش و پرورش بود که یک خبرگزاری نزدیک به دولت با اشاره به درخواست سازمان ملل از دولت‌ها برای بازگشایی مدارس، با انتشار گزارشی علی‌رغم اخطار متخصصین حوزه درمان و مقامات وزارت بهداشت و نگرانی والدین دانش آموزان،  تلاش وزارت آموزش و پرورش برای بازگشایی مدارس را اقدامی مناسب ذکر کرد.


این اقدامات همزمان شد با فرارسیدن دهه اول محرم و تاسوعا و عاشورای حسینی که برگزاری مراسم عزاداری با شدیدترین تدابیر بهداشتی همراه بود و سختگیری ستاد ملی مقابله با کرونا بیشتر معطوف به نظارت بر هیئات و مراسم عزاداری بود بدون آنکه کمتری سختگیری به تردد صدها هزار خودرو در بازه زمانی تعطیلات تاسوعا و عاشورا در استان‌های شمالی کشور صورت بگیرد و در همان ایام بود که شاهد عدم جلوگیری از سفرهای غیرضروری به سواحل شمالی کشور و شروع موج دوم شیوع کرونا بودیم.


این اتفاقات در حالی تا امروز ادامه داشت که تقریبا از حدود دو ماه قبل زمزمه‌ تعطیلی پیاده‌روی اربعین در کشور عراق و همچنین جاماندگان اربعین در کشور از سوی رئیس جمهور و ستاد ملی مقابله با کرونا مطرح شد و در آخرین اظهار نظر هم رئیس جمهور از عدم برگزاری هرگونه تجمع در روز اربعین خبر داده بود؛ این رویه ادامه داشت تا اینکه موضوع تعطیلی یک هفته‌ای هیئات، مراسم‌های عزاداری، مصلی‌ و مساجد تهران در کنار تعطیل شدن قهوه‌خانه‌ها  و سفره‌خانه‌هایی که پیش از این هم تعطیل بودند  مطرح شد، آن هم در زمانی که در آستانه اربعین حسینی قرار داریم. البته که وضعیت کرونایی پایتخت در طول سه هفته اخیر در وضعیت قرمز قرار داشت اما ستاد ملی مقابله با کرونا در این مدتی هیچ اقدام اثرگذاری نکرد ولی در آستانه فرارسیدن اربعین تعطیل کردن پایتخت شاید در خوش‌بینانه‌ترین حالت کج‌سلیقگی دولت باشد!


به نظر گمان می‌رود که سوءاستفاده از نجابت و حرف‌شنوی عزاداران حسینی و عاشقان اربعین در حال تبدیل شدن به یک رویه در ستاد ملی مقابله با کروناست.


البته که می‌شد با یک ظرافت بیشتری پایتخت را برای جلوگیری از شیوع کرونا تعطیل و یا فعالیت‌ها را محدود کرد که چنین شائبه‌ای ایجاد نشود و اینکه همانند پروتکل بهداشتی دهه اول اول محرم، به هیئت‌ها و مساجد اجازه برگزاری مراسم عزاداری اربعین داده می‌شد. در این میان مردم منتظر پروتکل‌های سختگیرانه ستاد ملی مقابله با کرونا برای جلوگیری از سفرهای غیرضروری برخی هموطنان به استان‌های شمالی کشور در تعطیلات پایانی ماه صفر هستند.


انتهای پیام/4076/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر