صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۳ - ۱۲ مهر ۱۳۹۹
عیسی کلانتری در گفتگوی تفصیلی با آنا:/ 2

می‌گفتند شوهر بعضی از خانم‌ها در واردات بنزین نقش داشته‌اند/ اجازه دستکاری در پارک پردیسان را نمی‌دهیم

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص شایعاتی مبنی بر این‌که در زمان مدیریت خود و خانم ابتکار در این سازمان در بخش واردات بنزین نقش داشته‌اید، گفت: من قبل را نمی‌دانم ولی می‌گفتند شوهر بعضی از خانم‌ها در واردات بنزین نقش داشته‌اند.
کد خبر : 520243

عیسی کلانتری در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در خصوص رسیدگی به وضعیت محیط‌بانان و بهبود وضعیت آنان اظهار کرد: از زمانی‌که به سازمان حفاظت محیط زیست آمدم اولین دغدغه من زندگی محیط‌بانان بوده است. سه سال پیش به‌طور قطع محیط‌بان‌ها پائین‌ترین دستمزدها را در تمام بخش‌های دولت دریافت می‌کردند و در عین حال موظف بودند که در ماه حداقل 350 ساعت را در پاسگاه‌های خود زندگی کنند.


وی ادامه داد: با پیگیری‌های انجام شده درآمد آن دسته از پرسنل دائم فعال در محیط‌بانی (چه رسمی و یا قراردادی) که 85 درصد آنها را تشکیل می‌دادند را تا حد امکان افزایش دادیم به‌طوری‌که در حال حاضر دریافتی آنها بیش از سه برابر سال پیش است و بیش از این هم توان نداریم.


محیط‌بان‌ها در استفاده از جلیقه‌های ضدگلوله اکراه داند


رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در ارتباط با وضعیت 15 درصدی باقی‌مانده محیط‌بانی که حدود 500 نفر هستند نیز، گفت: با سازمان امور اداری و استخدامی در حال مذاکره هستیم که چه فکری به حال این افراد کنیم تا بهبودی در وضعیت آنها ایجاد شود.


کلانتری افزود: علاوه بر این برای تأمین نیروهای محیط‌بانی سالانه 300 محیط‌بان به این مجموعه اضافه می‌کنیم. همچنین سالیانه حدود 50 الی 60 میلیارد تومان تجهیزات جدید برای محیط‌بانی خریداری می‌شود.



وی در ارتباط با برخی از حوادثی هم که برای محیط‌بانان در جریان عملیات‌ها اتفاق می‌افتد نیز عنوان کرد: برخی تجهیزات مانند جلیقه ضدگلوله تولید داخل است چون نه خارجی‌ها به ما می‌دهند و نه ما توان وارداتش را داریم. از آنجایی این جلیقه‌ها کمی سنگین است محیط‌بانان در استفاده از آن در عملیات‌ها کمی اکراه دارند البته از سوی دیگر به‌‌دنبال آن هستیم تا با تجهیزات جدید و سیستم‌های جدید دیجیتالی هم به کمک آنها بیاییم.


بیشتر بخوانید:


جنوب شرق تهران بهترین گزینه برای انتقال آرادکوه است/ هنوز مدیران کشور به محیط زیست باور جدی ندارند


معاون رئیس جمهور در ارتباط با قانون حمایت از محیط‌بانان نیز گفت: قانون سال قبل تصویب شد و شورای نگهبان ایراداتی به آن وارد کرده بود که این موارد رفع و این لایحه تصویب شد. وزارت دادگستری در حال حاضر قرار است آیین‌نامه اجرایی قانون مصوب را به دولت بیاورد تا این موضوع در دولت هم به تصویب برسد.


اجازه نمی‌دهیم صنایع آب‌بر در فضاهای داخل سرزمینی فعالیت کنند


رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به این سؤال که اگر به گذشته بازگردید و در حال حاضر به‌عنوان رئیس سازمان فعالیتتان را آغاز کنید، آیا فعالیت‌هایی وجود دارد که نسبت به انجامشان تجدیدنظر کنید، اظهار کرد: خیر من همین سیستم را ادامه می‌دادم. ما در سازمان محیط زیست حالت ایستا نداریم و هر جا به این نتیجه رسیدیم که تصمیم‌مان اشتباه است آن را تغییر داده‌ و اصلاح کرده‌ایم.


کلانتری با اشاره به این مطلب که ما در سازمان حفاظت محیط زیست اصل را بر شفافیت گذاشته و هیچ تصمیم محرمانه‌ای نداشتیم، عنوان کرد: همه تصمیم‌ها بر روی سایت سازمان‌های متولی قابل مشاهده است ولی آنچه در این میان حائز اهمیت است این است که ما به مسائل کلان محیط زیست اهمیت بیشتری داده‌ایم. مثلاً وقتی عنوان می‌کنیم بی‌آبی دشمن محیط زیست است در ارتباط با آن تلاش کردیم از هدر دادن آب جلوگیری کنیم.



وی ادامه داد: من از دو سال پیش به هیچ‌گونه صنایع آب‌بری مانند فولاد و پتروشیمی که آب را بخار می‌کند اجازه ندادیم که در فضاهای داخل سرزمین فعالیت کنند و به همه آنها اعلام کردیم که برای فعالیتشان باید در کنار سواحل شمال یا جنوب بروند.


معاون رئیس جمهور در ادامه به سایر مسائل کلان زیست محیطی همچون آلودگی هوای تهران و کلانشهرها پرداخت و گفت: ما هنوز که هنوز است زیر فشار خودروسازها هستیم که برای سال 99 هم می‌خواهند یورو 4 تولید کنند و ما اجازه نمی‌دهیم. همچنین در بحث ریزگردها بیش از یک هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شده است.


منابع ریزگردی داخل سرزمینی مهار شده است


رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به این مطلب که سرمایه‌گذاری در بحث ریزگردها به این معنی نیست که ما به‌طور طبیعی ریزگرد نداریم، بیان کرد: منابع داخلی‌ ریزگردها را در خوزستان، بلوچستان، تهران و همه قسمت‌های دیگر تا حدود زیادی مهار کردیم.


کلانتری با اشاره مجدد بر تأکید سازمان محیط زیست بر مسائل کلان اظهار کرد: در گذشته رانت‌هایی برای تأیید پروژه‌های عمرانی و یا تولید کشاورزی وجود داشت که بعضاً تأیید آنها 10 سال به طول می‌انجامید که ما این سیستم رانت و فساد را از بین بردیم و فرآیند پاسخ به درخواست‌های آن را تا 2 ماه کاهش دادیم.


وی تصریح کرد: قطعاً اگر به چهار سال گذشته بازگردم حتماً همین کارهایی را می‌کنم که امروز انجام می‌دهم ولی انتظارات از یک سازمان نحیف کوچک خیلی بالا است. ما تلاش می‌کنیم که افکار تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیران کشور را با محیط زیست آشتی دهیم.



رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: من قبل از شیوع کرونا به دانشگاه‌های مختلف که می‌رفتم از تمام دانشگاه‌ها و وزیر علوم خواستم تا نسبت به تدوین واحدهای درسی محیط زیست توجه بیشتری داشته باشند چون این افراد که در دانشگاه‌ها تربیت می‌شوند مدیران فردای کشور هستند. چطور یک پزشک یا مهندس یا لیسانسه از دانشگاه فارغ‌التحصیل می‌شود و سه واحد محیط زیست نمی‌خواند؟!


یکی از مهم‌ترین مشکلات ما معادن و آلودگی‌های ناشی از آن است


معاون رئیس جمهور اذعان کرد: امروز مشکلی که در دولت با وزرا یا در مجلس با نمایندگان داریم این است که بسیاری از آنها اصلاً نمی‌دانند که محیط زیست در مورد چیست؟ همه فکر می‌کنند محیط زیست همان گربه، سگ یا یوزپلنگی است که آنها نسبت به آن اطلاع دارند در حالی‌که اینها یک بخش کوچکی از محیط زیست است.


کلانتری با بیان این‌که یکی از مهم‌ترین مشکلات ما معدن و آلودگی‌های ناشی از فعالیت‌های آن است، گفت: در سال 89 یا 90 دولت آقای احمدی‌نژاد قانون معادن را تغییر دادند که براساس آن دیگر بهره‌برداران از معادن برای فعالیتشان دیگر نیاز به بررسی زیست‌محیطی ندارند. هر جا خواستند بروند وارد شوند و تخریب کنند و به‌عنوان تولید و صادرات هر بلایی می‌خواهند سر محیط زیست بیاورند.


وی ادامه داد: از لحاظ قانونی از حدود 8 سال پیش بهره‌برداران معادن از بررسی‌های قانونی معاف و آزاد شدند. نمی‌شود که فرد برود به‌عنوان بهره‌برداری از معدن طبیعت را ویران کند و بدون این‌که آن را اصلاح کند، رها کرده و به جای دیگر برود. اگر مقام معظم رهبری اصرار دارند و می‌فرمایند تولید و جهش تولید، هم‌زمان ایشان بارها تأکید کرده‌اند که تولیدی باشد که مخرب محیط زیست نباشد اما قانون، آقایان را در تخریب آزاد کرده‌ است.


هر چیزی که مغایر با توسعه پایدار باشد را قبول نداریم


رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه در پاسخ به سؤال خبرنگار آنا مبنی بر ارزیابی سازمان محیط زیست در حوزه‌های طبیعی، انسانی و دریایی در دوره ریاستش بر این سازمان هم گفت: من نباید به عملکرد خودم نمره دهم ولی من فکر می‌کنم که تمام حرکت‌های ما در راستای سیاست‌های کلان کشور و حفظ محیط زیست بوده است. ما یک اصلی را قبول داریم و آن توسعه پایدار است و در این راستا هر چیزی که مغایر با توسعه پایدار باشد را قبول نداریم مگر این‌که به حکم قانون یا احکام بالادستی باشد.



معاون رئیس جمهور تأکید کرد: اگر در راستای توسعه پایدار حرکتی نکرده باشیم باید به خود نمره منفی دهیم. دو اصل در کشور برای توسعه مطرح است یکی آمایش سرزمین که متأسفانه هنوز پس از 50 سال هنوز در کشور به آن توجهی نشده و بحث دیگر توسعه پایدار است.


کلانتری در ارتباط با بحث آمایش سرزمین عنوان کرد: آمایش سرزمین از بُعد مکان‌یابی در راستای توسعه منابع را بررسی می‌کند که کجای کشور دارای توسعه چه چیزی است. این موضوع کار ما را در محیط زیست راحت می‌کند. هر چیزی که مغایر با توسعه پایدار باشد باید تا آنجا که می‌توانیم مخالفت کنیم مگر این‌که بروند به حکم قانون متوسل شوند چون همه قوانین ما در راستای توسعه پایدار نیست.


هنوز در کشور قانونی براساس توسعه پایدار نداریم


وی در ارتباط با بحث توسعه پایدار در کشور نیز گفت: توسعه پایدار را تا 10 الی 15 سال پیش اصلاً به رسمیت نمی‌شناختیم. هنوز در کشور قوانینی به تصویب نرسیده که همه قوانینی که برخلاف توسعه پایدار باشد را منسوخ کند.


رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص شایعاتی مبنی بر این‌که در زمان حضور شما و خانم ابتکار در این سازمان بر واردات بنزین نقش داشته‌اید، بیان کرد: من قبل را نمی‌دانم ولی حداقل من خودم را نشنیده بودم ولی می‌گفتند شوهر بعضی از خانم‌ها واردات بنزین داشته‌اند.


اجازه دستکاری در پارک پردیسان را نمی‌دهیم


معاون رئیس جمهور در ارتباط با اظهارات حناچی شهردار تهران مبنی بر این‌که سازمان محیط زیست  پارک پردیسان را تبدیل به پارکینگ کرده و اگر آن را در اختیار شهرداری قرار دهند ما آن را توسعه می‌دهیم، گفت: ما برای حفاظت و حراست پارک با شهرداری قرارداد امضا کرده‌ایم و پارک الان در اختیار شهرداری است ولی چون پارک، پارک طبیعت است ما اجازه دستکاری نمی‌دهیم. نگهداری‌ از پارک را شهرداری بر عهده دارد و هزینه‌های نگهداری را شهرداری می‌دهد و اگر منظورشان پارکینگ است، مردم می‌توانند بیایند از پارکینگ استفاده کنند و پارکینگ تنها از 8 صبح تا 3 بعدازظهر عمدتاً در اختیار پرسنل است.


وی با بیان این‌که چون پارک، پارک شبانه‌روزی است و مردم کجا باید ماشین خود را پارک کنند، عنوان کرد: ما حق نداریم قسمتی را که داخل کمربندی پردیسان است را دستکاری کنیم. این پارک باید به‌عنوان پارکی که سمبل طبیعت تهران است حفظ شود. ما نمی‌توانیم بیاییم اینجا مثلاً استخر بزنیم داخل این دره‌ها ساختمان، رستوران و یا شهربازی ایجاد کنیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر