صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۳:۰۳ - ۱۱ مهر ۱۳۹۹

سودان با شورشیان توافق صلح امضا می‌کند

دولت سودان توافق صلحی را با شورشیان این کشور برای پایان دادن به چند دهه جنگ در استان‌های ناآرام این کشور امضا خواهد کرد.
کد خبر : 520128

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، دولت سودان فردا شنبه سوم اکتبر در «جوبا» پایتخت سودان جنوبی توافق صلحی را با شورشیان امضا خواهد کرد که به چند دهه جنگ در استان‌های «دارفور»، «کردفان جنوبی» و «نیل آبی» در سودان پایان می‌دهد.


جبهه موسوم به انقلابی سودان، ائتلاف گروه‌های شورشی اصلی در غرب منطقه دارفور و ایالت‌های جنوبی نیل آبی و کردفان جنوبی توافقنامه اولیه با دولت «عبدالله حمدوک» نخست وزیر سودان را در اواخر ماه اوت گذشته (اوایل شهریورماه) در جوبا، پایتخت سودان جنوبی امضا کردند.


به گزارش خبرگزاری فرانسه، «توت قلوال» رئیس تیم میانجیگر مذاکرات صلح سودان که از سیاستمداران سودان جنوبی است، روز پنجشنبه به خبرنگاران گفت: این توافق برای سودان و سودان جنوبی مهم است. اگر صلح و ثباتی در سودان باشد در سودان جنوبی هم صلح و ثبات خواهد بود. ما ملتی واحد در دو کشور هستیم.


«سلیمان الدبیلو» رئیس کمیساریای صلح سودان هم در گفت‌وگو با خبرگزاری فرانسه گفت: این روزی تاریخی است ...امیدواریم که این امضا به جنگ تا ابد پایان دهد و راه را برای پیشرفت و توسعه باز کند.


او با اشاره به اینکه توافق مذکور به ریشه‌های مسائل سودان پرداخته است، گفت: اکثریت گروه‌های مسلح جز دو گروه، توافقنامه را امضا خواهند کردند... امیدواریم که آن دو گروه را هم به امضای توافق صلح و پیوستن به فرآیند صلح تشویق کنیم، زیرا این سند به مسائل سودان نگاه واقعی دارد و اگر به اجرا درآید صلح را محقق خواهد کرد.


این توافقنامه شامل هشت پروتکل مربوط به موضوعات مالکیت زمین، عدالت انتقالی، جبران خسارت، توسعه بخش عشایری و دامداری، تقسیم ثروت، تقسیم قدرت و بازگشت پناهندگان و آوارگان است؛ علاوه بر این یک پروتکل امنیتی وجود دارد که مربوط به ادغام شبه‌نظامیان گروه‌های شورشی در ارتش دولت سودان برای تبدیل شدن به یک ارتش جدید است که نماینده تمام اجزای مردم سودان است.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر